Treehouse (mobilný dom) na vlastnom pozemku

Profilova fotka
Dobrý deň. Chcel by som sa informovať ohľadom mobilného domu na lesnom pozemku ktorý vlastním. Keďže sa jedna o lesnú parcelu ktorú vlastním tak si tam môžem dať mobilný dom? Nejednalo by sa o žiadnu stavbu kde potrebujem stavebné povolenie. Jednalo by sa len o umiestnenie na určite miesto na mojom pozemku. Otázka ale znie. Je možné že by mi v tom mohli robiť lesníci respektíve urbar problémy? Treba nejaké povolenie? Za každý doraz k tejto téme budem vďačný. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas_minka nemám chuť sa hádať, ale mobilný dom je to dovtedy, kým ho môžete v momente keď treba odziahnuť, max. s odpojením elektriny zo zásuvky a odskrutkovaním prípojky vody. Ak to kolesá nemá , je to objekt vyrobený remeselnými postupmi a stáva sa stavbou položením na zem, neriešme spôsob zakladania. Na lesnom pozemku máte možnosť postaviť 30 m2 "prístrešok" legálne, Kvalita prístrešku v zákone nie je popísaná.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ďakujem za odpoved. No keď spomínate že do 30m2 tak kontajner do 30m2 by tam mohol byt umiestnený? Nebol by v tom žiadny problém čo sa týka lesného spoločenstva alebo urbaru pokial by to bolo na mojom pozemku? Kde som iba sám vlastníkom. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas_minka tu Vám je partnerom Pozemkový a lesný odbor OÚ a potom stavebný úrad
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?