Ako umiestnit dom na tomto pozemku...poradite prosim?

Dobry den.Zvazujeme kupu tohto pozemku(horny 5881/34). Rozloha je nejakych 560m2, kde si chceme postavit jednopodlazny bungalov zhruba 12,5x8,5m( 3 izby,kuchyna s obyvackou, wc,kupelna,kotolna).Rozmery pozemku,ak to nie je citatelne su od spodu dookola proti smeru hodinovych ruciciek: 22,94m, 19,05m, 33,25m, 12,76m,10,40m a 6,25m. Vlavo dolu je pristupova cesta. Susedia z kazdej strany, iba hore nie. Podmienka mesta stavebna ciara 10,5m od osi cesty. Ako by ste dom otocili,ako umiestnili parkovacie miesto a terasu,aby bol pozemok co najlepsie vyuzity? Alebo zvolit iny typ bungalovu? Budem vdacna,za kazdu radu. Este svetove strany : hore zapad,dolu vychod, vpravo sever, vlavo juh.
Odpovedať

Odpovedať
Dala by som ho co najbližšie k tej strane 19,5m a tam by som dala aj dĺžku domu, čiže tých 12,5m. Je to severná strana - minimum okien a len toaletu, kupelnu, technické zázemie, pripadne spalnu. Miestnosti, kde sa budete zdrziavat cez den by som dala dopredu smerom na juh s dobre vymyslenym presahom strechy, aby ste mali v ešte chladnokrvný a vzore aby vam slnko prehrialo miestnosti. Terasu by som orientovala na juh a juhovýchod, podľa toho, koľko miesta na juhovýchode budete mat.
Odpovedať
To predtym neberte vazne, nabehla mi predikcia a kym som dala dietatu jest, uz ma to nepustilo opravit. Dom by som dala co najbližšie k tej strane 19,5m a tam by som dala aj dĺžku domu, čiže týchto 12,5m. Je to severná strana - minimum okien a len toaletu, kupelnu, technické zázemie, pripadne spalnu. Miestnosti, kde sa budete zdrziavat cez den by som dala dopredu smerom na juh s dobre vymyslenym presahom strechy, aby ste mali v lete chladok a v zime aby vam slnko prehrialo miestnosti. Terasu by som orientovala na juh a vychod, ak vam vadi vela slnka alebo juh a zapad, ak si slniecko v lete uzivate. Vstup na pozemok z tej strany 10,4m, vyjdú vam tam za sebou 2 statia pre autá alebo aj z tej strany 6,25 ak tam nebudete mat terasu a budete chciet parkovať bližšie k domu.
Odpovedať
malý pozemok, hnusný výrez ... ostante radšej bývať v činžiaku
Odpovedať
tak 1. ísť na stavebný úrad, alebo útvar architekta v meste a zistiť odstupy od vedľajších pozemkov kde môžete osadiť dom. 2. možno už existuje aj všeobecné záväzné nariadenie na osadenie domov ako má ulica vyzerať, píšete iba 10 metrov, od osi. Predpokladám že lokalita je navrhnutá tak že vstup pre auto máte tam kde je 6,25 ak áno tak bungalov tam nedáte. . JE to pozemok na 90% pre poschodový domček. Zistiť si to všetko, na stavebnom. a potom špokulovať čo sa vám tam zmestí postaviť, ale ak máte možnosť hľadať aj iný pozemok.
Odpovedať
@ezbrane 1.viem, ze domy nesmu byt od seba blizsie ako 7 m a 2. Vstup autom moze byt aj zo strany 10,4m
Odpovedať
Pozemok nie vhodný pre bungalov, pekný poschodový domček bude to naj
Odpovedať
Nesúhlasím. Mám trochu vacsi bungalov ako plánuje @vani na 612 m štvorcových a v pohode. Dokona som našla výhodu toho vyrezu. Kľudne môžu parkovať aj pred plotom, bez toho, aby zasahovali autom do cesty.
Odpovedať
@tahomi mozte byt konkretnejsia...z akeho dovodu? Dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?