Kopanie základov - ako mám zamerať vzdialenosť od suseda?

zdravim,potrebujem kopat zaklady,podla coho mam namerat vzdialenost od susedovho plotu.po miesto kde budem stavat je plot z panelov takze tam si nameriam vzdialenost ale potom je plot z vlniteho plechu a rozne posuvany raz viac do suseda potom ku mne,potrebujem 12m dlzku aby bola stale rovnaka vzdialenost od plotu.
Odpovedať
Celkom nerozumiem tvojmu zadaniu... Bud tom budes mat rovno a nebude rovnaka vzdialenost od susedovho plotu alebo bude rovnaka vzdialenost ale tym padom nebudes mat priamku, lebo to bude kopirovat krivku. No a priamka sa najlepsie vyznacuje pomocou spagatu a dvoch kolikov.
Odpovedať
@damianko11 trocha divne položena otázka,ale ak dobre chápem tak chceš vedľa toho plotu po celej dĺžke(aj pri betónovom aj pri vlnitom plechu) urobiť svoj vlastný plot. Ak to ma byť takto ako píšem tak na začiatku betón plota si prenes tu vzdialenosť 1m aj v strede aj na konci a potom bud natiahneš špagát až po koniec budúceho plotu ,alebo presnejšie by to bolo laserom zamerať a mal by si istotu,lebo ten plot z vlnitého plechu je krivý.
Odpovedať
@damianko11 tebe hádam ani vlastná mať nerozumie. keďže nemáš rovnú priamku, od ktorej sa odrazíš, musíš sa rozhodnúť, čo je pre teba prijateľnejšie. či spraviť svoj plot podľa šnúry, s tým, že odstup bude primerane kolísať . alebo spravíš jeden zlom, aby odstupy kolísali iba na úseku toho najkrivšieho plotu - plechového. najhoršie, keď je niekto nerozhodný a nepraktický...
Odpovedať
Skus uholnikom.
Odpovedať
asi je to nejaky hlavolam,test? chalanisko z mensy?
Odpovedať
@damianko11 geodet zameria presne hranicu pozemku a od nej si následne môžeš dať ten tvoj 1 meter.
Odpovedať
asi zadanie trochu komplikovane (preto som pridal fotku)mne to nepride ale ja to vidim nazivo, ale chcel som od suseda rovnaku medzeru od plota po celej dlzke garaze.zahradu nam idu trochu do sikma podla katastru to nieje take presne.skusil som metodu 3,4,5 na pravy uhol ale to mi nepomoze .najlepsi by bol nejaky laser alebo geodet. kolko berie priblizne geodet?
Odpovedať
@damianko11 ak je podmienka, že celých 12 metrov chceš mať rovnakú vzdialenosť tvojej budúcej garáže od krivého plotu, tak sa teším na tie zábery krivej/vlnitej steny garáže 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@damianko11 presne tak, geodet bude ta spravna cesta, cena +-100€.
Odpovedať
@damianko11 ty si iný expert. aký je súvis medzi tvojou požiadavkou na "rovnakú medzeru od plota" a geodetom? veď si vyber, či chceš rovnakú vzdialenosť od plota, alebo od hranice pozemku. oboje naraz očividne nejde.
Odpovedať
@worker_falcon geodet na zameranie presnej hranice pozemku so susedom ,kedze kataster nieje presny. expert
Odpovedať
@damianko11 ale ty píšeš, že chceš rovnakú medzeru od plota po celej dĺžke garáže... sám nevieš, čo chceš. ideš teraz geodetovi povedať, ako to má zamerať, alebo čo?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@damianko11 sprav to ako ti to worker napisal.. od toho kriveho plechu nameraj meter a vybavene, budes mat istotu, ze dodrzis minimalne 1m od suseda
Odpovedať
dakujem za odpovede.(tie uzitocne) 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?