Búracie povolenie na garáž s prístavbou na čierno

Ahojte, nadobudli sme pozemok s garážou, ktorá je zakreslená v katastri, avšak časť garáže je postavená navyše a táto časť už nie je zakreslená v katastri a dôležité je ešte povedať, že sú to dve miestnosti spojené stenou. Chceli by sme túto "garáž" zbúrať, avšak keďže sú to dva takéto celky (28m2 časť zakreslená v katastri a cca 15m2 nezakreselná časť v katastri) nevieme ako postupovať. Keby sú to dve samostatné budovy, riešili by sme to zbúraním jednej stavby bez povolenia a pri druhej stavbe s búracím povolením, avšak v tomto prípade to nie je možné. Stretol sa niekto s takýmto prípadom? alebo viete nás niekto usmerniť? Ďakujem veľmi pekne!
Odpovedať
Profilova fotka
@lukasp93 doveziete drevo, buchnete do rohu, spadne časť steny, ohlásite havarijný stav.
Odpovedať
@lukasp93 čoo? priznám sa vôbec som nepochopil čo vlastne chcete. Zbúrať len tu jednu čiernu stavbu alebo obe? Ak obe a chcete legálne tak si požiadate o búracie povolenie na tu legálnu časť a zvalíte obe predsa. Ak len tu čiernu tak ju zvalíte, rozoberiete bez toho aby ste o tom kvákali predsa.
Odpovedať
Chceme zbúrať obe časti (teda jednu celú budovu). Avšak, u nás pani na obecnom úrade chodí na obhliadky pred začatím búrania a je veľmi "príjemná" a určite to bude merať a neviem, čo všetko a si tam určite všimne, že časť stavby je na čierno, lebo je to viditeľné. Určite by sme to chceli vykomunikovať, že to ideme celé búrať. Len som teda chcel vedieť, či sa môže stať, že búracie povolenie môže kvôli takémuto niečomu zamietnuť, alebo od nás žiadať, nech dodatočne doložíme doklady k časti stavby na čierno a následne nám to až povolí, aby sme to zbúrali vcelku, čo mi nedáva zmysel.
Odpovedať
Už som teda počul a videl kadečo, ale brániť zburaniu čiernej stavby?? 😀
Odpovedať
Profilova fotka
Coho sa bojis?? Poziadas o buracie na legalnu cast a zvalis aj ilegalnu. Ty si ju nadobudol nepostavil takze nemas sa coho bat. Silne pochybujem ze pojde merat stavbu co sa bude burat.
Odpovedať
@lukasp93 alebo ,ak sa bojíš tej "príjemnej " pani, tak zbúraj čiernu stavbu a požiadaj o zbúranie stávajúcej stavby
Odpovedať
Dakujem za vase tipy. Urcite budem ziadat o buracie povolenie na tu legalnu cast a sucasne chcem zburat tu nelegalnu. Chcel som iba vediet, ci sa niekto s takym niecim stretol, kazdopadne uvidime, ako sa pani zachova, mozno to bude uplne bezprobLemove 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?