Obec nam nechce dat povolenie na stavbu!

Dobry den potrebovali by sme pomoc poradif. Jedna sa o to,kupily sme pozemok v strede obce ze tam budeme stavat dom. Vysporiedanie pozemku bam trvalo skoro 2 roky. Pred kupov pozemku sme boli na mestskom urade v hc ci tam mozeme stavat bolo povedane ze nije problem siete su tam pri tom pozemku a cesta nemusi byt asfaltova staci ak ja zaznacena ako cesta spevnene plochy. Pozemok je kupeny a teraz na teta na uzemnom nam povedala ze sa tam neda stavat ze tam niesu siete, cesta atd. A podla noveho uzemneho planu sa tam neda stavat az do roku 2035. Na stavebnom ujo povedal ze podla stareho uzemneho planu ktory plati do 20.04.2018 je mozne tam stavat ale bez suhlasu tety na uzemnom nemoze nic robyt. Potom som isiel za tetou na uzemne a ona povedala ze ani podla stareho uzemneho planu tm nemozeme stavat. Priniesol som jej od vodarov,elektrikarov vyjadrenie o existujucich sietach aj plan o pripojeni na inzinierdke siete som jej priniesol nic nechcela ani pocut o tom ze nemozete a hotovo. Prosim o radu kam sa obratit alebo postup ako by som mohol zistit ci sa da vybavit povolenie na stavbu. Nebudem predsa cakat bo 2035. Ci mozno budem stavat!!
Odpovedať
Aká teta?Aký ujo?Čo si škôlkár?Aj tá slovenčina je hrozná.Ale k veci.Treba si naštudovať problematiku.Kde a za akých podmienok je možné na pozemku stavať,aký orgán o tom rozhoduje a podobne.Nie jedna teta povedala a ja na základe toho kúpim pozemok a čo teraz.
Odpovedať
@jozomrkva111 neriesim slovencinu pan ucitel. Som to zhrnul nebudem tu pisat litanie
Odpovedať
Aha tak ked je v streda dediny pozemok a su tam inzinierske siete tak tam nemizem stavat to je zahada nie
Odpovedať
Profilova fotka
@michal11150 Nemôžete sa odvolať na vyšší stavebný urad? Okresný alebo krajský SU? Teda ja nemám šajnu Ale nad obecnym či mestskym SU je predsa ten vrchnejší či nie?
Odpovedať
@kuratko22222 no neviem tiez tomu moc nerozumiem
Odpovedať
Profilova fotka
@michal11150 Bolo tu už par diskusií kvôli tomu že sused susedovi stále robil prieky že stále s niečim nesúhlasil a stavebné konanie sa posunulo až na krajsky SU. Vy ste to stavebne povolenie ani nepodali žiadosť lebo vám povedali že to nejde? Asi by ste mali podať žiadosť aby to bolo oficialne A až dostanete zamietnutie , tak sa budete môcť odvolať Insk ken jedna teta povedala nič nevybavíte Treba podsť žiadosť aj s projektom a všetkymi vyjadreniami od elektrikarov a pod a čakať na oficialne zamietnutie To nemôže predsa jedna baba povedat že tam sa nedá stavať Nejake písomne vyjadrenie treba mať v ruke aby ste sa mohli odvolať na vyšší SU
Odpovedať
Profilova fotka
@michal11150 jediné čo je blbé , že ten stsrý územný plán podla ktoreho sa akože dá stavať platí do 20.4. 18 Takže asi ani nestihnete sa odvolať lebo 20 april je už za chvíľu
Odpovedať
Profilova fotka
@michal11150 A videl si ten územný plán, čo je na ňom, požiadaj o UPI a dostaneš oficiálne nejaké vyjadrenie a aspoň to budeš mať na papieri ak tam územný plán stavbu nedovoľuje tak sa tam stavať nedá a myslím že ani krajský ani nijaký iný úrad nemôže rozhodovať o katastrálnom území nejakej obce tá si o tom rozhoduje sama, ako je napísané vyššie treba si najskôr podať žiadosť a potom uvidíš čo ti odpíšu a to riešiť.
Odpovedať
@michal11150 Ja som sa naučil jednu vec všetko si pýtaj písomne. Ak ti nechcú dať SP tak ti to musia dať písomne na základe niečoho. A na Slovensku je to tak že voči všetkému sa dá odvolať a vybaviť len treba mať čas a peniaze.
Odpovedať
@jumt A hlavne znamosti..
Odpovedať
@originalx za peniaze ziskas tolko znamych :-D
Odpovedať
@kuratko22222 nie na stavebnom urade robia problem ale pani na uzemnom planovani
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ake su to na slovensku po....zakon ked clovek ma pozemok a niekto ti urcuje pravidla co na nom a kedy mozes ...
Odpovedať
Pozri ak UPnedovoluje IBV nepomozes si,ani krajsmy SU ti nepomoze. Ak si si ziadala uzemnoplanovaciu informaciu a mas ju a je tam.uvedene ze mozes stavat, ale medzitym sa zmenil UP a stavat sa tam nemoze /to ze su tam siete s tym nic nema spolocne/ mozes sudne skusit vymahat to co si vrazil do pozemku financne, ale budeto na dlho.
Odpovedať
@atlaska urcite musi byt nieco ako to vybavit posunut hranicu uzemneho planu mi sme na zaciatku toho uzemia a aj sused by ram chel stavat ma vedla nas pozemok mozno ked nas bude viacej pohne sa to
Odpovedať
Profilova fotka
@michal11150 kym tebe nedovoluje stavat uzemny plan, tak nadavas, ze si na vlastnom pozemku nemozes postavit, co chces. Keby si postavil a hned pod oknami ti nejaky developer zapili 30 poschodovy veziak, tak by ta ta iluzia, ze kazdy si na svojom pozemku moze stavat co chce, velice rychlo presla a nadaval by si, ktory blbec mu to tam dovolil postavit. Presne tak verim tomu, ze ten uzemny plan, na zaklade ktoreho nemozes stavat, ma aj nejake hlbsie zdovodnenie, ako ze nejaka "tetuska" nechce, aby ste mohli stavat. Mozno by bolo na mieste zistit, preco to tak je. Potom mozes zistit, za akych podmienok bude niekto ochotny hranice v uzemnom plane posunut.
Odpovedať
@michal11150 pokiaľ sa podľa starého ÚP na tomto kúpenom pozemku dá stavať, urýchlene do 20.4.2018 podaj na SÚ žiadosť o stavebné povolenie, odporúčam dať do podateľne, alebo poslať poštou doporučene. SÚ nemôže odmietnuť zobrať žiadosť. Stavebné konanie je začaté dňom podania žiadosti a umiestnenie stavby sa musí posudzovať vrátane paničky zo SÚ podľa starého platného ÚP, t. j. toho ÚP, ktorý je platný v čase podania žiadosti.. Pri podaní žiadosti zaplať správny poplatok SÚ posudzuje, či navrhované umiestnenie stavby je v súlade s platnou územnoplanovacou dok. Pokiaľ nebude žiadosť úplná ťa v určenej lehote vyzve na doplnenie žiadosti o chýbajúce náležitosti, prípadne stavebné konanie preruší.. Po doplnení žiadosti SÚ bude pokračovať v konaní, ktoré nemôže byť zamietnuté pokiaľ stavba bude v súlade so starým platným ÚP.. Keď budú vznesené námietky zo strany účastníkov konania, ktorými sú aj vlastníci susedných stavieb a nehnuteľností aj pozemkov, SÚ tieto námietky musí vyhodnotiť. Pokiaľ budú námietky opodstatnené, tak ich zoberie do úvahy, pokiaľ nie, tak ich zamietne a všetko to uvedie do stavebného povolenia. Proti zneniu stavebného povolenia sa môžu účastníci konania odvolať v zákonnej 15 dňovej lehote. Aj ty ako stavebník si účastníkom konania a môžeš podať odvolanie, keby si nesúhlasil s tým ako SÚ rozhodol v stavebnom povolení a ako vyhodnotil a posúdil vznesené námietky od účastníkov, pokiaľ budú v konaní vznesené.. Účastníci konania môže svoje námietky vzniesť najneskôr pri ústnom prejednávaní, o ktorom budú upovedomení, t. j. SÚ všetkým účastníkom konania oznámi začatie územného konania spojeného so stavebným konaním, ktorého výsledok bude stavebné povolenie. Verím, že to nebude rozh. o zastavení konania z dôvodu, že pani na ÚP nesúhlasí so stavbou aj keď nie je v rozpore s platným starým ÚP. Aj proti takému rozh. sa dá tiež odvolať, resp. podať podnet na preskúmanie zákonnosti rozh.. Takže makajte na projekte RD a žiadosti o SP... :)
Odpovedať
@michal11150 aleano mozes ziadat o zmenu UP ale musis ju zaplatit.
Odpovedať
@maslenka47 no tak urcite extrem pre vyskovu budovu kde su RD tak to nie. Mi ziadame o bungalov kde je planovana vystavba. Urcite bude dovod pozemkov niekto dobre dostane do vredcka (developer) je to urcite planovane. Po zmene primatora sa zmenila polovica uradnikov . ]-(
Odpovedať
Ved si pozri UP a uvidis kto ma pravdu. Tu UPI asi nemas,kedze sam nevies co plati. Nemusi ist o vyskovu budovu,staci ze v UP je sportovisko, restauracia a uz sa ti "prijemne" byva. Alebo keby UP neboli a mal by si vedla seba priizemnu pilu na drevo.
Odpovedať
@michal11150 pokiaľ chceš, napíš mi do ss kde je ten pozemok, obec, parc. č. mrknem na to..
Odpovedať
@janetbla snad to.zvladne aj sam ;-)
Odpovedať
@michal11150 Podľa § 37 ods. 1, 3 a 4 stavebného zákona http://www.zakonypreludi.sk/zz/1976-50 1) Podkladom pre vydanie územného rozhodnutia sú územné plány obcí a zón. Ak pre územie nebol spracovaný územný plán obce alebo zóny, podkladom na vydanie územného rozhodnutia sú spracované územnoplánovacie podklady podľa § 3 a ostatné existujúce podklady podľa § 7a; inak stavebný úrad obstará v rozsahu nevyhnutnom na vydanie územného rozhodnutia iné podklady, najmä skutočnosti získané vlastným prieskumom alebo zistené pri miestnom zisťovaní. (3) Stavebný úrad v územnom konaní zabezpečí stanoviská dotknutých orgánov a ich vzájomný súlad a posúdi vyjadrenia účastníkov a ich námietky. Stavebný úrad neprihliadne na námietky a pripomienky, ktoré sú v rozpore so schválenou územnoplánovacou dokumentáciou. (4) Ak stavebný úrad po posúdení návrhu podľa odsekov 1 až 3 zistí, že návrh alebo predložená dokumentácia nie je v súlade s podkladmi podľa odseku 1, s predchádzajúcimi územnými rozhodnutiami, so všeobecnými technickými požiadavkami alebo s predpismi uvedenými v odseku 2, návrh zamietne.
Odpovedať
@janetbla tak nie som hlupi ale nerozumiem tomu :-)
Odpovedať
@atlaska asi nezvladnem :-| :-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?