Povolenie stavby od susedov

Pekny den, cheme stavat RD 1 meter od hranice pozemku ale susediaci pozemok vlastnia 3 ludia, dvaja maju po 1/4, a jeden 2\4. Ti co maju po 1/4povolili stavbu ale ten čo ma 2/4 nechce povolit, myslite že ma to šancu ked dvaja suhlasia?
Odpovedať
Profilova fotka
@albusa Asi nie... A pamätaj, že aj keď súhlasia susedia, nemusí ešte súhlasiť stavebný úrad...
Odpovedať
Profilova fotka
@albusa nie a zavisi od okolnosti ci mas sancu aj keby suhlasili vsetci. Suhlas suseda neznamena totiz moznost porusovat zakon. PS: treba mysliet aj na to, ze dom treba z casu na cas opravit, renovovat a na tom metri postavit lesenie a hybat sa tam bude problematicke.
Odpovedať
@albusa Ja som mal takú situáciu, že chcel som tiež jeden meter od hranice stavať a susedný pozemok má 8 vlastníkov a ešte aj exekúcia je tam na jednej časti a jeden dokonca čerstvo zomrel. Na stavebnom ma zrušili, že minimálne dva metre. Po krátkej debate mi povolila panička na 1,5m. A susedov? Skús zistiť prečo nechce povoliť, a potom si zisti akú minimálnu vzdialenosť dovolia na úrade. A potom s tým keď tak chod za tým čo nesúhlasí a skús sa dohodnúť. Zákon je zákon, ale záleží od situácie. Keby sa všade striktne držalo podla zákona tak kopec tých úzkych pozemkov je k ničomu a nedá sa tam stavať.
Odpovedať
Profilova fotka
Co tak napisat viac informacii. - preco 1meter chcete stavat? uzky pozemok, nie je ina sanca? - preco to 2/4 vlastnik nechce povolit? kazdopadne bez sance, ked nepovolia vsetci
Odpovedať
Dovod 1 metra je ten ze pozemok ma iba necelych 11 metrov a nechce povolit z dovodu ze mozno by niekto z rodiny ( vnučka)v buducnosti chcela stavat dom alebo chatku a este ten ze mu bude sneh padat na pozemok a ani predat nechce. Zo staymi ludmi to je tazko :-\
Odpovedať
A este dodam ich pozrmok ma 10 metrov tak oni tam moc tiez nepostavia
Odpovedať
@albusa Ahoj. Já bych šanci viděl ve stavbě poloviny dvojdomku. Stavělo by se na hranici a k sousedovi by byla pouze hladká stěna. Okna - ne, větrání -ne, spád střechy - ne. Prostě nic, co by mohlo znevýhodnit případného stavebníka na vedlejším pozemku. I tak bude ale problém získat souhlas s omezením stavby přesně podle Vašich plánů. Nicméně, podle šířky pozemků by oba domy jako solitéry stály za starou bačkoru a moc šancí na vydání stavebního povolení podle Vašich představ nevidím. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?