Dobrý den, chcela by som sa spytat na vas nazor. Mame vybraty pozemok na stavbu rodinneho domu, od zaciatku som vedela ze cez obec pojde dialnica ale nie je to zase az tak blizko nasho pozemku tak som si povedala nevadi. ked som si ale teraz pozrela vizualizaciu, vidim ze tam nepojde len dialnica ale aj velky dopravny uzol a krizovat to bude dialnicny privadzac. Prikladam obrazok tej vizualizacie, je na nom zltym bodom zaznaceny nas pozemok. Premyslam ci je to stale dostatocne daleko, alebo bude pocut hluk aj na nasom pozemku. viem ze nikto mi to nemoze povedat s istotou ale rada by som poznala aj nazor inych ludi. co si o tom myslite? dakujem.
Síce už po funuse ale niekomu sa to môže ešte snad hodiť. Ja ked som minuli hľadal vhodný pozemok z logistických a praktických dôvodov medzi PO a KE tak som si jeden našiel vzdušne asi do 2-3km od dialnice ktorý síce cez deň vyzeral v pohode až na hlavnú žel. trať v blízkosti do 50m ktorá ako som si pôvodne myslel že bude kameňom úrazu ale ako sa ukázalo neskôr tak nie. Bol som to tam pozrieť aj s manželkou v popoludňajších hodinách ked ešte bol zjavný pracovný hluk z obce a okolia, medzitým nám poza chrbát prefičal novy osobný vlak ktorý som skoro nepočul =-) Tak hovorím drahej že dôjdeme ešte večer okolo 10-tej ked opadne ten denný ruch a hluk nech vieme ako sa to tu prejavuje aj po zvukovej stránke počas nočného kľudu. To asi bolo najlepšie čo som mohol urobiť, nakoľko nočná návšteva bola pre mňa i moju drahú šokom! Jednoducho nečakali sme taky výrazny hluk z dialnice, obzvlašť ked ju mínuly rok akože modernizovali, tým že vytiahli z dialnice stredové žive ploty ktoré potláčali a tlmili hluk od kolies kamionov, tak tie betonove zvodidla teraz pôsobia skôr ako zosilováč hluku ktorý sa odráža na obe strany osidli okolo dialnice. Bolo to ako ked vám v noci okolo ucha lietaju dva komare a do toho ešte zvuk harleya fičiaceho si dialnicou. Tie dva komáre boli v tomto prípade dva kamiony ktoré išli proti sebe a boli počútelne aspoň 2-3minuty pokiaľ ich hluk nezanikol v diaľave. Drahá skonštatovala že je to horšie ako v KE kde lietajú električky, lebo ta rýchlo prefiči a o pár sekúnd je kľud. Nakoniec som pozemok našiel na opačnej strane skoro v idílke pozemského raja oslobodeného od toho neúprosného hluku a :-) chaosu navyše z bonusom ako a krásnym výhľadom na pasienky a strane ako aj mílimi ľudmi z okolia.