Nový dom na pozemku za starým domom

Ahojte, zvazujem kupu starsieho domu v povodnom stave v radovej zastavbe, hlavne kvoli velkosti pozemku a lokalite. Dom je v dost zlom stave, ale sucasny majitelia spravili aku taku rekonstrukciu, takze sa v nom da byvat. Mate niekto skusenost so stavbou noveho domu na nadvori existujucej stavby? Je vobec mozne na takuto stavbu dostat stavebne povolenie? Existujuci dom by sa dal neskor zrekonstruovat... Vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@benny264 záleží od toho, ako veľký ten pozemok je a či budeš dodržiavať potrebné vzdialenosti od vedľajších stavieb. Ale nemal by to byť problém stavať už na pozemku, kde jeden dom je. Veď koľko takých domoch je už postavených.
Odpovedať
@benny264 najlepsie je si to zistit na prislusnom stavebnom urade. Oni ti najlepsie povedia, ci sa to bude dat alebo nie.
Odpovedať
@benny264 to si naozaj prezisti na urade lebo vacsinou musi mat dom pristupovu cestu a v niektorych lokalitach to uz nechcu povolovat domza domom aj keby sa vybudovala cesta. Ty potom ten stary prerobeny chces predat? Alebo preco to tak chces robit?
Odpovedať
Vdaka za reakcie. Povodny plan bol docasne sa prestahovat do existujuceho domu (ktory je vcelku maly), pristavit k nemu novu cast (priblizne rovnako velku) a neskor staru cast zrekonstruovat, pricom do buducna by tvorili jeden dom, Nemam ziadnu skusenost, je nieco podobne vobec mozne? Aa sa to posudzovat ako pristavba?
Odpovedať
@benny264 tak keď to chceš mať v budúcnosti spojené do jedného celku, tak je nezmysel aby to malo sólo stavebné povolenie ... Vybavil by som si projekt a stavebko na celý budúci objekt, tj rekonštrukciu aj dostavbu. Treba do 2 rokov od vydania povolenia stavať, nemusíte všetko naraz, kľudne najskôr postavte prístavbu a potom opravte predok ... Určite to bude komplikovanejšie, ako keby sa to celé zrovnalo a postavilo nanovo ... Ale nie nereálne. Presnú situáciu nepoznáme, aby sa dalo lepšie radiť :) Treba ísť určite na SU, povedať im zámer, poradia najlepšiu cestu ... Hlavne, či to je možné, či spĺnate zastavanosť, odstupy, vzn a podobne ...
Odpovedať
@benny264 presne tak ako pise @lubk0 rekonstrukcia s pristavbou ma urcite menej vybavovaciek a obmedzeni ako novostavba. Velke objekty sa napriklad riesia na etapy tak napr. pristavba 1. etapa a ta by sa mohla dat aj do predbezneho uzivania alebo riadne by si 1.etapu skolaudoval aby a nasledne riesil rekonstrukciu. Aj ked si osobne myslim ze ked raz budes mat robotnikov na stavbe a budes mozno rad ze konecne si ich na svoju stavbu dotiahol tak naraz budes riesit aj rekonstrukciu. Jednak aby si prepojil objekty sa burackam nevyhnes a potom aby napr nebolo vidno prechody, prerusenia....je lepsie niektore veci robit naraz. Dalsia vec ked ti to vsetko budu robit naraz je cena lepsia lebo cim "vacsia" zakazka tak cenovo je to aj vyhodnejsie. Ked tam raz pridu ludia, dotiahnu sa mechanizmy...tak ked to vsetko budu musiet este raz presuvat tak to su zbytocne naklady. A posledna vec ked konecne pride na rekonstrukciu tak nebudes vediet mozno zohnat ludi..... Toto si urcite premysli aj ci ti nebude vadit byvat na stavenisku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?