Aký najmenší pozemok je ešte vhodný?

Profilova fotka
Poprosím Vás Všetci záujemcovia o menšie pozemky Aký je podľa Vás najmenší pozemok s akým by ste ešte boli spokojní ? Ďakujem za všetky odpovede. Mám myšlienku.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ako sa dá v rozmedzí zákona vlastniť aj menší pozemok ako je minimum stanovené obcou :-)
Odpovedať
ked mam pravdu povedat, spokojná by som bola ešte s 20á pozemkom, kusok z neho by mohol byť aj lesík... :-D ale radovka alebo dvojdomček (jedna časť) by sa dal postaviť podla mna aj na takych 3-4 á, ak by človek nechcel záhradu, len kútik na posedenie ... keby bol domček samostatne stojaci, zdalo by sa mi to málo, to by som povedala minimalne 5á, inak by boli všade samé ploty, nikde žiadne miesto... ale utvoriť komunitu, to by bola ina vec, tam by sa dali viacere funkcie kumulovať pre viac ľudí, tak by možno aj tie 3á na jeden dom stačili... ale určite nie 3á ohradené plotom...
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem - presne na toto myslím. príklad 10 pozemkov po 3-4 ároch bez plotov a rozdelené krivkami živých plôtikov do výšky 1,2 m. :-) ;-) :-) ;-) :-D
Odpovedať
Profilova fotka
pozemok by vlastnili všetci v podieloch lebo v niektorý obciach je minimum 4 áre :-D :-D :-D
Odpovedať
mas na mysli nieco podobne? :-) toto je v thajsku ... vedela by som si predstavit :-)
Odpovedať
Profilova fotka
No možno aj stým spoločným prostriedkom, len by trebalo dať do hromady fakt tú správnu krvnú skupinu !!
Odpovedať
v Rakusku čosi podobne už fičí aspoň 20 rokov... ale ten bazen v strede nemá chybu, trnavačka.... úžasné, to by bolo niečo pre mna... ale nie je to nahodou hotel?
Odpovedať
Profilova fotka
segra ma len 4 arovu zahradu od nasich, stoji na nej taka pajta,ale viem si predstavit, ze keby tam bol maly domcek, v pohode vy este zostalo dost miestam. Naozaj v radovkách nemaju ani to.... podla mna velkost pozemku zalezi od toho, kolko je zastavane... na mensi domcek staci aj mensi pozemok... teraz mame7 arov, ale dost zabera dom( asi 190m celej plochy)a to je dost...
Odpovedať
Profilova fotka
m2 samozrejme :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ja6842: nedaleko Milana som bola v takom arealy na aky mas " myslienku"... ale boli to normalne domy.. take dvojposchodove... do arealu sa dalo dostat len cez branu, bol tam vratnik, domaci mali klasicke otvaranie na dialku.... cele to bolo oplotene a plocha medzi domami krásne upravena, stromy, parkovanie... perfektne! je ale pravda, ze tam byvali dost zamozní ludia, takze si to vsetko mohli dovolit...ale ako myslienka takeho akoze spolocneho priestoru, a pritom sukromia od okolia to bola uzasna :) drzim palce :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja mám 1015m2 pozemok zastavaná plocha 194m2 a furt sa mi to zdá malé :-)
Odpovedať
fra: nie, aj tie domy v rezorte si ludia vramci moznosti mohli zvolit ake chceli, museli dodrzat priblizne rozmery a hlavne vonkajsiu vizualizaciu, ale staval si kazdy sam byvaju tam domorodci aj zmiesane manzelstva, mne to posielal svajciar majuci za manzelku thajcanku, takze oni maju mix domu europsko-thajsky, ale krasny...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
poliacik321 - lenže koľko stojí v Liptovskom Mikuláši m2 pozemku? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
a koľko pri Bratislave !!!
Odpovedať
Profilova fotka
: ja: uplne s tebou suhlasim.. na druhej strasne ciastocne ta ista úmera prlatí aj pre platy - cize kupyschopnost obyvatelstva v L.M a v BA.... ale tie ceny su ja tak prehnane.....
Odpovedať
Profilova fotka
sme proste najdrahší :-N :-N :-N
Odpovedať
Profilova fotka
tak ako nikto ???????
Odpovedať
Profilova fotka
napriklad na Ciernej vode su take domy prilepene o seba jeden ma 280 m stvorcovych a druhy 4 ale neviem ci su spokojni pozri domex ako to je ja si myslim ze slovaci nie su pripraveni na nieco take ako thajsko kazdy sa zavre a ved to vidis vsade ako sa susedia medzi sebou hadaju
Odpovedať
Profilova fotka
preto hovorím o správnej krvnej skupine :-) ;-) a nie o 8-( :-. =-) ]-( :-| :-( Vieš ?!? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Možno to nemusia byť zrovna RD, ale len RekD ktorách to moc neba v meste. :-) :-)
Odpovedať
Akoj ja6482, chcel by som sa spýtať, prečo by si chcel mať malý pozemok? Nechápem na čo je to dobré, mať málo miesta. (nie je na to zdôvodnenie) Možno by to mohla byť cena, ale aj o takom dôvode by som dosť pochyboval. (cena pozemku nie je len vo veľkosti)
Odpovedať
Profilova fotka
Nie je pozemok ako pozemok. Ak máte 4 á pozemok v lese na kopci, tak máte pocit, že Vám patrí celý les a že Váš pozemok nikde nekončí. Úplne Vám to stačí. Samozrejme, výhľad je len na les a nevidíte ani náznak civilizácie ( môže to byť 15 min. od centra BA). A na druhej strane môžete mať 7 á pozemok v totálne zastavanej časti na rovine ( napr. pri Poluse) a stále máte pocit, že Váš pozemok je malý. Od čoho sa odvíja cena a hodnota pozemku? 1. Lokalita 2. Lokalita 3.Lokalita Mne sú všetky netradičné projekty sympatické. Myslím, že tvoj nápad by bol vhodný pre mladé začínajúce rodiny. A čo cena?
Odpovedať
Profilova fotka
Presne je to cena, pre mladé začínajúce rodiny. Nehovorím dome v ktorom má človek zomrieť. Malý dom, na malom pozemku, nie ďaleko od Bratislavy. Pozemok, teda podiel na pozemku o výmere podielu 2 - 3 áre, dom 50 - 70 m2, 2 - 3 izbový cena spolu do 65 tis. €. Nikto ti hlavne neruší kruhy s prerábkou bytu 2 -3 krát do roka ako je to zvykom v bytovkách.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@ja6482 super napad a ideu mas, uz len to zrealizovat. I my sa s manzelikom teda sorry hlavne ja stale zamyslam, ako sa dostat z bytovky do domceku, malickeho ale svojho, kde by mal clovek susedov s ktorymi moze pogrilovat, porozpravat sa a kde by sa decka prehrali. Drzim palce, a ak by sa ti raz podarilo nieco rozbehnut, dal by si vediet ??? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zaujimava idea:)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
kpn, v tych radovych zastavbach o velkosti 400m2 za pozemok mas menej sukromia ako v panelaku a ked chytis zlych susedov...tak je to na zabitie doslova :-)
Odpovedať
idea to moze byt dobra, zavisi to este od toho, ako su tie pozemky umiestnene v ramci obce. ak by boli v husto zastavanej casti, tak ten pocit celkoveho prostredia je velmi stiesneny. u nas ludia boli nadseni, ze kupuju radsej maly domcek vo velkosti bytu, vsak je predsa lepsie dom ako byt, ale po case sa mnohi z tychto mini domcekov stahuju, v tom lepsom pripade.. mnohe sa predavaju aj 2 roky, cize mam pocit, ze zaujem nejak klesol o tento typ byvania. ale viem si predstavit napr. dva rady takych malych pozemkov a v strede medzi nimi nejaky socialny priestor na stretavanie - napr. zelen s lavickami, parcik, fontanka, priestor na grilovanie, ihrisko.
Odpovedať
no neviem. ak by boli pozemky za domami spolocne prislo by mi to ako panelak. kto by kosil travu? hrabal listie? fu na vsetkom sa so vsetkymi dohadovat. to uz je skoro ako bytovka na dedine ku ktorej prislucha spolocny dvor kde je detske ihrisko, parkovisko, altanok ... ak to bolo myslene ako radovka a vzadu pozemky bez plotov ale kazdy ma svoj vlastny pozemok vo vlastnictve a o ten sa stara - pride mi to ako obycajna radovka akurat bez plotov. a som zvedavy kde by si zohnal "komunitu" ludi ktory bude mat aj za 20 rokov rovnake nazory na ich "spolocne" byvanie :-D mne to pride ako utopia.
Odpovedať
ale tiez mam myslienku :-D jednoizbak v povodnom stave o vymere 36m2 stoji u nas cca 20 000€ prerobeny aj 25-30tisic €. trosku som zistoval a za cenu 20tisic € sa da postavit "mini" domcek s podobnymi m2. Pozemky u nas po dedinach sa daju kupit aj do 10€ za m2. 200-300m2 pozemku na take nieco male staci/ kto by to potom kosil ze? - pozemok cca 3000€. Pri troche stastia zrucnosti a sikovnosti mam vlastny "jednoizbovy byt" postaveny novucicky niekde na dedinke v klude na vlastnom pozemku za podobnu cenu ako byt. Pre 1-2 nenarocnych ludi maximalne postacujuce. Co ked pridu deti - ak vobec budu? Aj tak by som siel do mesta na byt - s detmi treba ist k doktorovi, do skoly, potrebuju vela kamaratov, zaujmove kruzky ... Domcek nam ostane ako vikendovy relax alebo sa pripadne prenajme. Ked deti odrastu a my zostarneme, nechame im byt - nech si snim robia co chcu - a vratili sa uzit si kludnu starobu na dedinku. co si myslite o tejto myslienke?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
silvovajdo:uvažuješ logicky,tiež na staré kolená,ako sa povie,chcem mimo mesta,na samý okraj,hluk mesta sa stáva pre mňa akýmsi neviditeľným bremenom;malý pozemok zháňam preto,lebo si chcem zadovážiť mobilheim,jednému -dvom na dôchodku-akurát,len horšie je zohnať -stačilo by 50/30 metrov.....bohate....zdravím vás..... ;-) .
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?