2 rodinne domy v jednom objekte jedného vlastníka a pripojenie na IS

Dobrý večer, vedeli by ste mi poradiť ako najrozumnejšie vyriešiť tuto situáciu? Vlastním pozemok vid foto. Na jednej parcele (bližšie k prístupovej ceste 117/1) stojí už rodinný dom, pripojený na IS (voda, elektrina, kanalizácia, plyn) bývajú v ňom rodičia a vzadu za domom je parcela 118/1, na ktorej by som chcela stavať novostavbu. Týmto pádom na mojom liste vlastníctva by boli dva rodinne domy. Zo stavebného úradu mám súhlas, že na zadnej parcele môžem realizovať výstavbu, tak zbieram informácie k stavebnému povoleniu. Ako najrozumnejšie poriešiť IS aby sme ich nezdielali spolu s prvým rodinným domom? Stačí mi len voda a elektrika. Kanalizácia nebude mozna (svahovitý terén) a plyn nechcem pre novostavbu. Písala som žiadosti o možnosti pripojenia na vodu a elektrinu a napísala som im moju situáciu, kde nechcem zdieľať s prvým domom spoločne merače, len na všetko majú 30dni a ja už musím začať konať… minimálne to mat premyslene. Dá sa pripojiť už k existujúcim prípojkam a zriadiť nový elektromer a vodomer? Alebo budem musieť nanovo kopať a všetko ťahať opäť z prístupovej cesty? Smola je v tom ze len z jednej strany je prístupová cesta a vzadu je len prístup k pozemku z extravilana, tak všetko budem musieť riešiť cez parcelu 117/1. Ďakujem pekne za každý komentár.
Odpovedať
Spýtaj sa na to na miestnom stavebnom úrade. U nás starosta povedal, že takto zapolohované stavby povoľovať nebude pretože nechce riešiť problémy v budúcnosti keď sa majitelia takto postavených domov rozvadia a budú si robiť prieky typu nebudeš mi jazdiť autom cez pozemok a pod. Či v tom má starosta aj adekvátnu oporu v zákone to netuším.
Odpovedať
@toky1 Majiteľom celého objektu som ja aj postaveného rodinného domu kde bývajú rodičia aj novostavby, ktorú plánujem realizovať a vlastniť tiež ja. Takze vecne bremena nie sú v tomto prípade nutne. Primátor mi schválil možnosť stavať na spomínanej parcele.
Odpovedať
Ok. Na tie prípojky a ich možné riešenia sa opýtaj projektanta. Tak či tak budeš na ne projekty potrebovať a dotyčný ak tieto veci rieši roky, tak má skúsenosti. Zfleku by mal vedieť povedať či to je možné.
Odpovedať
@henulika nie, nie je to mozne. Lebo ty si napisal ze sice chces pre kazdy dom zvlast merace ale nechces pre kazdy dom zvlast vedenie. Jedno vedenie jeden merac.
Odpovedať
@henulika je to možné za určitých podmienok, napojenie elektriny na 1. dom len vtedy ak je prívodný kábel k nemu dimenzovaný pre veľkosť oboch hl. ističov,kedže je 1 vykurovaný plynom možno bude stačiť, s vodou problém nebude ak je dostatočný tlak i cez 1cool sa bežne pripájajú väčšie RD,odbočka ešte pred meračom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?