Odpoveď na príspevok od kkristian:
Ja som sa bol informovat o ohlaske na murovany ba… @kkristian bazen je ale vodna stavba predpokladam :) . Ved aj plot, aj garaz sa dal niekedy rukou, ale tento novy zakon co mal akoze pomoct ludom, tak je to presne ako vzdy na Slovensku naopak.Odpoveď na príspevok od marioguzi:
@kkristian bazen je ale vodna stavba predpokladam… @marioguzi na bazen do 25m2 a 3m hlbky staci podla zakona ohlaska.Odpoveď na príspevok od peterson_22:
Dobrý deň, áno pre drobné stavby je treba zjednod… @peterson_22 podla § 34 na drobnu stavbu ju moze urobit aj VŠ vzdelany, alebo SŠ vzdelany + 3 roky praxe. Na druhu stranu je to cele chore, aj latrina, alebo chodnik pri plote (menej ako 2m) vyzaduje projektovu dokumentaciu :D , cize je to este horsie ako to bolo predtym :D Kreslim to uz sam + nieco malo popisem, a dam to podpisat VŠ vzdelanemu a som zvedavy co mi na urade povedia.Odpoveď na príspevok od marioguzi:
Dobry den, dnes som ostal trochu prekvapeny, ked… @marioguzi jo treba akurat nemusi byt peciatkovana. Podla par. 34 bod 4 a bod 5. drobnu stavbu a jednoduch stavbu moze projektovat clovek co ma vs vzdelanie v odbore alebo ss a tri roky praxe. Len namiesto peciatky dolozite diplom resp. prax. Formalna stranka ale musi zostat zachovana.Odpoveď na príspevok od marioguzi:
Myslel som to tak, ze stlpik bude zabetonovany 40… @marioguzi urob poriadne základy - ak budeš chcieť vymeniť za plný plot s DT, budeš mať o starosť menej.Odpoveď na príspevok od jan45:
plot do 2 m ohláška, od 2 m projekt @jan45 toto nie je pravda, 2 m hrajú rolu v iných prípadoch, treba lepšie pozrieť paragraf 18 ods.3. Oplotenie je drobná stavba, po novom treba jednoduchý projekt vypracovaný oprávnenou osobou (nie je to vyhradená činnosť vo výstavbe, teda netreba projektanta s pečiatkou).Odpoveď na príspevok od moratibru:
@jan45 toto nie je pravda, 2 m hrajú rolu v iných… @moratibru ako je definovaná oprávnená osoba?Odpoveď na príspevok od gadefox:
@moratibru ako je definovaná oprávnená osoba? @gadefox 25/2025 paragraf 34 bod 4 a 5Odpoveď na príspevok od neutrino:
@gadefox 25/2025 paragraf 34 bod 4 a 5 @neutrino ďakujem