Ohlaska dr.stavby - plot pri existujucom SP?

Ahojte, ak je vydane stavebne povolenie, kde sa uvadza, ze pred zacatim stavby je stavebnok povinny zabezpecit pozmok pred vstupom cudzich osob - zanmena to, ze sa moze postavit plot (stlpiky a pletivo) uz bez ohlasky? Alebo je aj na ten plot potrebna ohlaska? Jedna sa o 160cm vysoke pletivo, stlpiky pojdu do betonu. Plot bude vedeny nie po hranici, ale tesne pred nou, z vnutornej strany. A este, staci vrtat ø15 cm a hlbku cca 70cm (10strk, 60 beton)?
Odpovedať
@angel1 ja som riešil murovaný plot a povedali mi, že ak je takýto plot uvedený v SP tak to netreba riešiť. Keď sme riešili pletivo z 3 strán tak sme neriešili žiadne oznámenie.
Odpovedať
@angel1 15 cm priemer je málo. normálne je cm. ale ak to chceš iba na rok-dva a na záver stavby ho vymeníš za niečo lepšie, tak kľudne. Len aby ti potom na záver ostali peniaze na nový plot.
Odpovedať
My sme dodatocne poslali ohlasku na obecny urad ohladom plotu. Projekt plotu nie je sucastou stavebneho, aj ked je tam spomenute, ze treba zabezpecit stavbu.
Odpovedať
@worker_falcon viac ako 20cm nedam urcite. Nevidim dovod davat do pevnej pody piliere ako na stoziare el. vedenia. Standardne aj v Rakusku, Nemecku sa vrta vrtakom 15cm. Plot nie je nieco, co bude odolavat narazom tankov a hlavne nie pri vyske 160cm
Odpovedať
@leatea ale na to uz netreba vyjadrenia vlastnikov sieti, ci?
Odpovedať
@angel1 nie, ale mame pletivo ako vsetci susedia na tej strane. Len som napisala, co chceme a ako chceme, zakreslila v mape a zaniesli. Stacilo a schvalili na dalsi den.
Odpovedať
@angel1 áno, štandard je 20 cm. to som chcel napísať, ale num lock mi to neschválil 🙂 menšie pätky nemajú zmysel. ale zaujímavé, že projektant nemá problém ku klasickému plotu naprojektovať 30x30x90 cm pätku 😄 a ak to stavebný dozor tak aj vyžaduje, tak realizačná firma má radosť.
Odpovedať
@worker_falcon jaj to hej, však oni všetci preháňajú....ale nakoniec to aj tak (keď sa nedivas výkopu hĺbku 40cm a to je horšie ako keď si sám vrtas 150x700. Lebo tu 700-ku nevyvráti ani naraz stáda diviakov 😛😂 Ale 400-ku som už videl vyvrátenu tým, že sa do tieniacej folie oprela víchrica
Odpovedať
A to je aj do dôvod, prečo dám len 150x700 že tam nebude fólia. Lebo tam sa nemá do čoho oprieť vietor
Odpovedať
Tak som začal. Keďže požičovne v okolí nemali 150 vrták, tak som vzal 180 ....čo vlastne pri výkyvoch vrtáky bola aj 200 diera 🤭🤭 takže nešlo jedno vrece na dieru ale skoro 2. Dával som Hobby Betón z OBI, bola akcia 1,70 za vrece. Miešalo sa to rýchlo, doporučil mi to pán, ktorý robi ploty, že dobrá skúsenosť. Takže oproti stlpikobeton ušetrené 3,20 EUR. Ja tej zailevacke aj tak neverím, takže sme zvolili miešanie. Apropos, na rohové stĺpiky sme miešali silnejší betón, s pridaním cementu. Takže diery nakoniec boli 180x700, stĺpik 50cm v betóne.
Odpovedať
@leatea plot stojí, teda zatiaľ len stĺpiky, no SÚ nič 🙆 žiadne vyjadrenie. Počkám teda s pletivom, nech ti nie je hotové pred vyjadrením.
Odpovedať
@angel1 my mame stlpiky a pletivo v garazi, mame ine priority a to uz rok mame povolenie na ten plot 🤣 Otravujte ich, nech sa poponahlaju, hlavne ak chcete aspon pasy vyliat
Odpovedať
Článok sa načítava...
Rád by som. Len firmy nestíhajú. Aspoň to robím , aby som to uzavrel.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?