Potrebujem povolenie na stavbu plota?

Ahojte, viete mi povedať či potrebujem stavebne povolenie na stavbu takéhoto plota a súhlas od suseda. Plot bude na len našom pozemku. Niekde som citala, že ak má nad 2 metre tak treba stavebné. Našla som aj príspevky kde netreba. Tak teraz neviem. 🤷
Odpovedať
https://www.nehnutelnosti.sk/drobna-s...
Odpovedať
Nad 2 m treba.
Odpovedať
@eliska623 @ajkava Netreba, nikde to nie je uvedené. Plot je stále plot, či má 1 meter alebo 2,5 metra. NA plot treba ohlásenie drobnej stavby, ak je na pozemku hlavná stavba. Pokiaľ stav. úrad určí, že to nie je drobná stavba, (napr. ak ide o opoorný múr), tak treba vybaviť stav. povolenie.
Odpovedať
@eliska623 povolenie od suseda mne nebolo treba iba ohlasovacia povinnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
Chrobak ma uplnu pravdu. Ale kazdy urad - uradnicka to moze brat po svojom (aj ked to nie je zakonne), takze sa treba pytat na svojom urade, co ti treba. :-)
Odpovedať
Aj k ohlasuje treba suseda
Odpovedať
Ak staviaš plot na pozemku, kde sa nachádza hlavná stavba, ku ktorej má plot tvoriť doplnkovú funkciu - napr. rodinný dom, vtedy je oplotenie podľa § 139b ods. 7 písm. b stavebného zákona - drobná stavba. V takom prípade postačí v zmysle zákona ohlásenie stavebnému úradu tejto drobnej stavby. Informácia ohľadom toho rozmeru nad 2m nie je pravdivá. Ak bude plot postavený len na tvojom pozemku, nepotrebuješ od suseda žiadny súhlas, nič, to by bolo len v prípade, že použiješ per stavbu aj jeho pozemok - napr. keď staviaš plot na hranici a pod.
Odpovedať
@stavbarka23 a ako daleko od hranice to musi byt aby som nepotreboval suhlas 1 10 100cm?
Odpovedať
@dusantt na tom nezáleží - ak ho staviaš na SVOJOM pozemku je úplne jedno, či ho staviaš 1 / 10 alebo 100 cm od hranice, ak nijakým spôsobom nezasiahneš do jeho pozemku, proste súhlas nepotrebuješ.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?