Stavba plotu - je potrebné oboznámiť suseda?

zdravím, chcel by som sa spýtať, mal som v stavebnom povolení zahrnutý aj plot ale nestihol som postaviť pred kolaudáciou, musím oboznámiť suseda ? (vztahy sú nie moc dobre )
Odpovedať
Profilova fotka
@krtko193 ak ho máš v stavebnom povolení presne definovaný, tak sused mal možnosť sa k nemu vyjadriť.. čiže si ho na svojom pozemku môžeš kľudne postaviť.. Ps: ale treba dobre pozrieť, či ho v tom stavebnom povolení naozaj máš (z čoho bude vyrobený, rozmery atď.), lebo ak ho tam máš len zakreslený okolo domu, tak to sa neráta, vtedy treba urobiť ohlášku na plot (vypíšeš žiadosti, definuješ z čoho bude, aké bude mať rozmery atď.., zaplatíš poplatok 10€)..
Odpovedať
@iamriso ja tam mám len uvedené že súčasťou stavebneho povolenia je aj oplotenie pozemku, ale s čoho bude plot hotový nieje uvedené
Odpovedať
Ak budes mat cely plot na svojom pozemku - tzn. aj zaklady, tak susedov suhlas nepotrebujes. Ak chces stavat na hranici - tzn. polovica aj u neho, tak suhlas potrebujes. Nechapem, ze nemas v stavebnom plot definovany, predpokladam teda, ze budes musiet ohlasit drobnu stavbu s presnym popisom (vid @iamriso). A stavat az po schvaleni.
Odpovedať
@bigjamajko ja starý plot nechám tak ako je a svoj nový postavim pred starý pôvodný plot. Čiže ostáva aj pôvodný plot a vedla neho bude nový plot. Čiže celý nový plot bude na mojom pozemku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?