Plot zo starej tehly

Prosím vás, je tu niekto kto staval plot zo starej tehly? Tehly by sme museli kúpiť. Zaujíma ma časová náročnosť, ak by ich muroval jeden murár a možno aj tá finančná náročnosť...šli by ste do toho znova?
Odpovedať
Sused to robil nedávno, tehly si zdarma zobral a očistil keď búrali starý RD v dedine,že to bola piplačka. Nestopoval som im to,ale dvaja robili 80m podobného plotu ako na obrázku po poobediach/víkendy hadam aj 2 týždne, vtedy som si povedal, že by som sa na to vy*ral. 😄
Odpovedať
@violaceus murovali sme z toho štítové steny na dome (zmena tvaru strechy takže najprv štíty zbúrať, tehlu očistiť a nanovo vymurovať) vo dvojici (otec muroval ja som miešal maltu a ťahal mu hore maltu+tehly) a bola to fuška. Ak to bude robiť murár sám, bude to trvať dooosť dlho 🙂
Odpovedať
@budix tak to zas podľa mňa neznie až tak zle 😄 80m je dosť
Odpovedať
Profilova fotka
@budix Kto sa na to môže vy*rať zvyčajne má dvor - bazén - väzenský dvor z DT alebo betónových panelov. Bez nápadu.
Odpovedať
Profilova fotka
Stará tehla je stará tehla. Môže sa kombinovať aj s pekným kamerňom rôzne arkiere a pod. A keď sa k tomu pridá drevo nič sa nepokazí. Ale pozor na strojové socialistické tehly ak sa dobre neošetria nič nevydržia. Staré " Erbové " tehly to je niečo inšie a keď sa kde tu prizná značka !!! Už viac ako 10 rokov sedávam na terase a v altáne pri murive zo starých tehál a dodnes ma neomrzel a cítim sa príjemne. Staré tehly boli vtedy ešte pomerne lacné ale tá práca a nie raz som to musel murárom zbúrať ak nedodržali presne nakreslenú väzbu tehál. Každý detail vidno. Ale oplatilo sa, nie všetko sa ráta na čas a peniaze.
Odpovedať
@kosto13 plne súhlasím tie socialistické stačí jedna zima a sa totálne drolia. Nič to ale nemení na tom, že musí rátať s tým, že vybudovať taký plot bude prácnejšie (a tým dosť pravdepodobne aj vyššia cena) 🙂
Odpovedať
jedinú výhodu vidím v cene starej tehly a potom už len veľa roboty, ešte nezabudnúť na vyšpárovanie tehly a neviem či sa takýto plot hodí k týmto novým domom typu bungalov ...ale to je vec vkusu majiteľa.
Odpovedať
@yetinb ani 2 m vysoké betónové ploty sa na malé pozemky nehodia a má ich dnes 75% novostavieb 😄
Odpovedať
Vyzera to pekne, len neviem, ci by sa to oplatilo financne aj casovo. Predsa len kupovat nieco stare, co treba este ocistit a pripravit, aby sa s tym mohlo zase pracovat a zhanat niekoho, kto sa na to da. Osobne by som do toho asi nesla.
Odpovedať
nepozerala si skor nejaku imitaciu tehly, ked ide predpokladam prednostne o ten vzhlad? vies, ze by sa nemusela pouzit ta stara, ale bolo by to nove a len vyzeralo takto nejak.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?