Ako by som mohol ošetriť plot zo starej tehly?

Som po kúpe nehnuteľnosti, pred domom je 5 ročný plot z tehál. Ex-majiteľ mi hovoril, že už nestíhal pred predaním nehnuteľnosti tehly pripraviť na zimu-vlhkosť, a že vraj existuje nejaký špeciálny spray, alebo nejaké nátery na ochranu pred vplyvmi vonk.prostredia, na ošetrenie tehly aby nezvetrávala a nevlhla. Hľadal som to na nete, ale nič som nenašiel. Vedeli by ste mi poradiť, aký produkt by som mal zháňať? ďakujem
Odpovedať
nasla som http://www.denbraven.sk/vodoodpudive-... my sme pred 4-mi rokmi, davali formou postreku, nater na plot z tvarnic, ktory sme kupili priamo v stavebninach. Tam ti urcite poradia. My tak planujeme kupit, ked doobkladame, vysparujeme dom, z tehlovych pasikov z bricklandu.
Odpovedať
Profilova fotka
Pozrite si obrázky týchto budov. http://www.immoversum.com/anlageobjek... Sú stavané z neošetrenej pálenej tehly a sú postavené pred viac než 100 rokmi. Tehly, ako nové. Nemyslím si, že by bolo treba pálenú tehlu na plote nejako ošetrovať. Ak to niekto tvrdí, tak len preto, aby z ľudí vytiahol peniaze. :-)
Odpovedať
myslim ze mur z palenych tehal takuto ochranu nepotrebuje. Staci aby bola tehla zakryta zvrchu, tj. ciapka, skridla... Tehla sice nasiaka ale ak nie je ponorena vo vode/hline tak by s tym nemal byt problem. My mame cely dom obmurovany tehlami a tie sme nicim nechranili. V Holandsku su stare farmy (300rocne) ktore su z tehal, nikto ich nechranila su stale funkcne a krasne.
Odpovedať
prepacte za tie fotky, pridala som uplne ine ako som chcela, tu je dom :-)
Odpovedať
je dolezite aby tehla mohla schnut a nebola ponorena vo vode alebo hline.
Odpovedať
Profilova fotka
@michal1980 lukofob, akrylátové disperzie. Porovnávať naše podnebie s holandským sa nedá. Pozeral som korunu hradieb z ostropálených tehál robenú pred 40-imi rokmi a časť vydržala, časť je už rozpadnutá,
Odpovedať
@jan45 podnebie s holandsky sa naozaj neda porovnavat a to hlavne preto ze holandske podnebie je o vela teplejsie a vlhkejsie. Prave preto si myslim ze tehle sa viac bude darit u nas pretoze nase podnebie je suchsie.
Odpovedať
@meamak to nemusi byt pravda, nakolko vlhkost sice robi so stavebnym materialom svoje ale najhorsie co moze byt je teplotne rozpetie prostredia a najma nemale mrazy u nas. @michal1980 plot zo starej tehly vydrzi nieco ale velmii zalezi aka je to tehla a v minulosti sa keramika dost pancovala pieskom, takze ta ochrana plotu je o tom aby ta tehla sa nezacala mrvit a zachovala si svoj vzhlad. A o tom je ta ochrana, nebudem robit reklamu roznym pripravkom ale v podstate cela veda je o tom ze chráni pred nasiakaním vodou (v kombinacii s necistotami ako org. latky ci soli) a následným zamŕzaním v zimnom období, čím je chránená štruktúra materiálu. Napr. toto je uvedene na jednom vyrobku pre tieto potreby: Impregnáciou chránite pred: -narušením agresívnou soľou, -vnikaním kyslého dažďa, -rastom machov a inej vegetácie, -prenikaním a vznikom škvŕn od oleja, -škodlivými účinkami atmosferických podmienok - narušením štruktúry materiálu, - zvyšuje odolnosť proti zašpineniu a zjednodušuje čistenie.
Odpovedať
@niless jasne.... vyrobca ta velmi rad presvedci ze jeho vyrobok potrebujes....
Odpovedať
mame plot zo starej palenej tehly. A nie su tehly, ako tehly - ak chces dlhu zivotnost bez udrzby, zozen si tehly, z ktorych boli kedysi stavane priemyselne budovy, tie tehly neboli nicim omietnute a vydrzali. My mame tehly obycajne, z priecky domu, ktory sme rozoberali. A stacil rok na to, aby sa tie, ktore sme nestihli nijako prikryt, rozpadli. Tam, kde su prekryte, tam su v pohode a ten plot tych 20 rokov podla mna s prehladom vydrzi. Tiez sme spekulovali, ako ich ochranit a zatial sme plot prekryli plechom, teraz sme kupili betonove tehly ktore chceme dat na vrch miesto toho plechu.. A este - my sme ich sparovali nie celkom do cista, nechali sme taky akoby film cementu aj po povrchu tehal, aj koli tomu, ze tie nase tehly nie su nejak krasne, su proste stare, nepravidelne, ale ta cementova "voda" ich aspon trochu ochrani. Neverim tym vselijakym naterom, tehla pokial nie je dlho vo vode vydrzi. Denne chodim okolo plota, ktory kazdy rok natieraju nejakym pripravkom, napriek tomu sa im rozpda dole pri zemi, kde nan spliecha voda z aut, plus sol v zime.. Nater to nezachrani.. Tam, kde nic nespliecha, je ten plot pekny.
Odpovedať
@meamak vdaka bohu nie som ten typ, ale mam za sebou technicku VS a mam prehlad o procesoch a spravani sa materialov + chemizmus reakcii. Takze je mozne sa dopracovat k reakcii tehly na posobenie okolia. @akvi Presne ste to vystihli, ak je tehla skutocna palena hlina tak je to o inom ako tehly, ktoru su pancovane pieskom bohuzial tych je vacsina v starsich domoch. A ten nater no ak neodizolovali mur od zakladu tak im tam vzlina vlhkost a mraz dorazi to co voda nacne.
Odpovedať
@niless my ste tehly kupovali v Belgicku - priamo u vyrobcu a ten vyraba tehly uz vyse 200rokov - takze dufam ze vydrzia bez upravy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?