Plot zo stiepanych tvarnic-obluk

Zdravim, chcel som sa spytat ako ste riesili obluk na plote zo stiepanych tvarnic. Potrebujem spravit 90 stupnov na dlzke 5 metrov. Zrezavali ste kazdu tvarnicu podla vypocitaneho uhla? Taktiey mi nie je jasne prelozenie rohu v prípade obojstranne stiepanych tvarnic. Davali ste stiepanu hranu na stiepanu hranu? Alebo ste to tiez dobrusovali? Dik.
Odpovedať
90°nie je oblúk. Asi si dá zle vyjadril. Tiež obojstranné stiepane- si sa pomýlil. Myslel si 3strane stiepane-. Áno zarezáva sa to do uhla.
Odpovedať

Odpovedať

Odpovedať
@tominohorvath ahoj, nie mam plot kde mam obluk aj roh, cize riesim 2 veci: roh- kde budem tvarnice prekladat,,budem mam obojstranne stiepane, takze budem musiet prikladat hladku stranu(19cm) jednej tvarnice na pozdlznu stranu stiepanu druhej tvarnice(40cm). obluk- mam rohovy pozemok kde je chodnik do obluka takze tam musim tie tvarnice jemne pootacat do pozadovaneho obluku, tak ze ci tam sa kazda jedna tvarnica zrezava aby som z vonkajsej strany nemal sparu resp aby sa tie tvarnice z vonka neotvarali.
Odpovedať
@matkodrobny nie je ani tak dôležitá dĺžka oblúka, ale polomer, ak máš prekonať 90 stupňov na 5 metroch, tak asi rezať, máme oblúk, ale s väčším polomerom, to sa dalo vyskladať bez rezania, ale to sa bavíme o 20-25 na dĺžku
Odpovedať
@matkodrobny samozrejme brúsiť, lebo bude presvitat
Odpovedať
@tominohorvath jj dik za info,...
Odpovedať
@tominohorvath Inak spocital som to a vychadza to 90 stupnov na 15 kusoch cize 6 stupnovy uhol pootocenia tvarnice, pri sirke 20 cm by to robilo 2 cm sparu na vonkajsej strane, takze bud zrezavat kazdu tvarnicu alebo ten obluk rozdelit na tri 30 stupnove zalomenia. :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?