Rosenie rámov okien

Dobrý deň, chcem sa s vami podeliť s mojou nevybavenou reklamáciou. Problém spočíva v roseni rámov okien, dodržujeme relatívnu vlhkosť 50% a menej, používame odvlhčovac, prádlo sušime v sušičke, správne vetráme, dom má už viac ako 2 roky, je to montovana stavba, aj tak vzniká rosenie na vnútornej časti rámov, vyjadrenie firmy ktorá nám stavala dom je zamietnutá, prikladám aj foto, ďakujem za názory
Odpovedať
1
2
@riomajo105 Rosenie nie je zapríčinené oknami, ale vlhkosťou v interiéri. Treba: - znížiť vlhkosť - zvýšiť teplotu v miestnosti - zabezpečiť lepšiu cirkuláciu teplého vzduchu okolo okien
Odpovedať
Alebo zvysit pritlak na oknach. Ak viete ako, nastavte si zimny rezim na oknach, ak nie, zavolajte si firmu ktora to spravi. Ak ho uz mate, skuste skontrolovat tesnenia mozno ich pomoze aj namazat.
Odpovedať
@chrobak7 nesuhlasim. Tato informacia je blbost. Mozu byt na vine aj okna. Ak nedolieha tesnenie alebo je zly pritlak, moze studeny vzduch podfukovat tesnenie a tym znizovat povrchovu teplotu ramu okna na vnutornej strane do takej miery, ze tam vznikne kondenzacia. Podobny prpipad sa moze stat aj s dverami, dokonca aj zamkom. Casto sa ludom tvori kondenz na kluci pripadne zamku, cez ktory prefukuje. Vlhkost vzduchu 50% je optimalna, podla vas treba znizit vlhkost vzduchu, aby sa zacali vysusovat sliznice v nose, aby sa odstranila kondenzacia okien?
Odpovedať
@riomajo105 Najskôr medzi rámom a krídlom okna vzniká rosný bod, kuk tabuľka.
Odpovedať
Profilova fotka
Podla toho co pisal, to nebude tym, zeby bolo vlhko vo vnutri, vyzera ze robia vsetko pre to aby to bolo lepsie. Skor by som vinu v tomto prikladal ozaj oknam.
Odpovedať
@zltalienka tu len taky detail, ze to nie je teplota rosneho bodu, ale maximalna teplota povrchu, na ktorom dojde ku kondenzacii, teda vnikne rosny bod 😄 ale pochopi nad kazdy.
Odpovedať
nemyslim ze je to sposobene len tou vlhkostou ako takou v dome, sak tiez sa nam rosia okna, ked vstanem tak vidim co tam je, trochu vyvetram zotriem to a je prec. dokonca aj pradlo na susiaku co mame zvlast v miestnosti tiez by som nepovedal ze by u nas vytvaralo neviem aku vlhkost.
Odpovedať
@kemino tak ja som tú tabuľku nevymyslela, iba sem skopírovala. Čo sa týka názvov, za mňa je to OK, pre pochopenie pre laika úplne stačí. Ale schválne som nechala aj text pod tabuľkou, keby predsa len niekto nerozumel.
Odpovedať
Profilova fotka
@riomajo105 prosím ťa ako prvé by si sem mohol hodiť info o tom aké sú to okná, profil, komory, sklo atď. Môže byť že sú tie okná proste na p!.. z konštrukčného hladiska. Kúrite podlahovým kúrením alebo máte pod oknami radiátor ? Táto kondenzácia sa prejavuje na všetkých oknách alebo len v konkrétnej miestnosti ? Tvorí sa počas celého dňa alebo len nad ránom ? Máte veľa rastlín (živých) v interiéri ? Na akú teplotu vykurujete interiér ? Vykurujete automaticky na základe hodnôt z termostatu alebo systematicky kúrite cez deň a v noci útlm ?
Odpovedať
@dominik_galaba sú to trojsklá, podlahové kúrenie, nastavené v každej miestnosti okolo 21c, rastlín je minimum, v dvoch izbách vôbec, rosenie sa vytvára na každom okne, vykuruje sa automaticky na základe termostatov
Odpovedať
Profilova fotka
@riomajo105 pridaj na kureni - 23 stupnov.
Odpovedať
@riomajo105 čo vám odpísali v reklamácii?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dominik_galaba Mimochodom ešte prikurujeme kachlami, aktuálne v obývačke býva teplota aj viac ako 25C, pochopil by som niekde v spálni, kde sa spí, že sa tam zvýši vlhkosť, ale v ostatných miestnostiach sa to tiež vytvára, pochopiteľne na skle ale na ramoch okien🙁
Odpovedať
@zltalienka Toto napísali Rosenie je vzhľadom na difúzne uzatvorenú konštrukciu a dom bez rekuperácie prirodzený jav. Dá sa čiastočne eliminovať pravidelným vetraním alebo dodatočnou montážou decentralnych rekuperacnych jednotiek. Z tohto dôvodu Vašu reklamáciu zamietame ako neopodstatnenú
Odpovedať
Profilova fotka
@riomajo105 ak by boli tie okná kvalitné, tak by nevznikal všade kondenz ale len v miestnostiach v ktorých je zvýšená vlhkosť. Napríklad v spálni cez noc, ale určite nie v celom dome na každom ráme a okne.
Odpovedať
@riomajo105 odpísali od stola? Alebo boli u vás doma? Máte riadnu zmluvu s firmou, ktorá stavala dom? Koľko rokov je záruka na okná? Ak sú v záruke, odbiť by som sa tak ľahko nenechala. Po akej dobe začal vznikať kondenz? Či od začiatku bývania je to takto? Neskúšal si zmerať teplotu čo najbližšie k miestu, kde vzniká kondenz?
Odpovedať
Je to len rosny bod, v podstate to znamena, ze na tom rame je teplota kde sa para zmeni na vodu…, cize zrejme najchladnejsie miesto v miestnosti…termo kamera by to krasne ukazala..
Odpovedať
Zmerajte teplotu miesta kde to kondenzuje a vlhkost. Robi to uz od novoty? Hovorite, ze je to v kazdej miestnosti. Su tie miesta identicke aka znacka okien. Kontaktovat priamo vyrobcu popr spravit odborny posudok
Odpovedať
mam podobny problem avsak je to novostavba prva zima , byvame tu 4 mesiac a rosia sa okna asi 5 az 10cm. Okna su slovaktual, priplacalo sa za sirsie zasklenie tusim 44mm, profil 85, 6 komory, montaz na pasky .. Dufam , ze je to len tym, ze je to nevyzreta novostavba. vlhkost cca 60% v miestnostiach.
Odpovedať
@zltalienka Odpísali od stola, bol tu len chlap, nastavil prítlak dverí a stále to robí, nezmenilo sa to, áno máme záruku, robilo to hneď od začiatku, vtedy sme si mysleli že je to ešte novostavba
Odpovedať
@patrik194 Sklá sa rosia len či aj rámy okien?
Odpovedať
@dominik_galaba To je tiež moja reč, zrejme urobiť odborný posudok a riešiť tak reklamáciu s firmou čo nám stavala dom Len na koho sa obrátiť?
Odpovedať
@abocinm Značka okien Drutex, len kto by urobil ten odborný posudok, neviete niekoho poradiť?
Odpovedať
@riomajo105 skúste zmerať teplotu tam kde vzniká kondenz.
Odpovedať
Profilova fotka
@riomajo105 možno takéto niečo ? https://www.azet.sk/katalog/znalci-v-...
Odpovedať
@riomajo105 skuste v prvom rade vyrobcu okien nie developera urcite ma kvalifikovanych ludi
Odpovedať
@chrobak7 Takže podľa vás mám ešte znížiť vlhkosť v dome? Prikladám foto aktuálnej teploty a vlhkosti a tiež orosenia rámu
Odpovedať
Takže aktuálna teplota a vlhkost v obývačke, a už na ráme vzniká vlhkosť, posúďte sami
Odpovedať
@riomajo105 teplomer je na poličke (alebo čo to je), treba ho dať na parapet, čo najbližšie ku rámu okna. Poprípade odmerať bezdotykovým teplomerom rám okna.
Odpovedať
@riomajo105 nie, vlhkost je ok, nieco nie je ok s oknami, nemoze sa ram takto spravat…nieco podobne sme mali aj my ale len lokalne a hlavne vonku bolo -18 a nie biednych -4 a vlhkost sme mali vyssiu..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?