Rosenie okien je akceptovatelne do 10 cm?

Rozoslala som miery okien na cenove ponuky. Volal mi pan z istej firmy, som sa ho spytala, ze ako riesia reklamacie co sa tyka rosenie okien. Hovoril mi, ze rosenie do 10 cm nie je predmetom reklamacie. Ludia, je to normalne? Ja to nechapem. Som si myslela, ze kvalitne urobene okna nemaju ani na mm rosit.
Odpovedať
@bicili za rosenim okien hladaj vlhkost v dome,dobre okna tesnia a ak je cely dom kvalitne spraveny(nie je deravy) vlhkost nema kam ujst a vyzraza sa na okne...kup si merac,meraj vlhkost a ak stupne vetraj,pri novostavbe je to normalne
Odpovedať
@rasto7764 rosenie vnutry okien, tam kde by mali byt gulocky na vlhkost.
Odpovedať
@bicili nechapem...myslis medzi sklami?ake gulocky na vlhkost?
Odpovedať
@rasto7764 ano, medzi sklami
Odpovedať
@bicili vnútri medzi sklami sa nesmie zrážať para, tam totiž je 90% argón alebo iný plyn nech pán odkáže na vyhlášku, normu, kde sa uvádza, že rosenie do 10 cm neni závada, na reklamáciu :-)
Odpovedať
@bicili a pokiaľ by k niečomu takému došlo - IBA 1 KVAPKA medzi sklami, tak to na reklamáciu dôvod JE
Odpovedať
@bicili neviem ci ste sa s panom rozumeli kedze si davas este len vypracovat cp...zhrniem-rosenie okien je normalne ak je vnutri t.j.v interieri. Ak sa rosia medzi sklami je to zle!
Odpovedať
@blacksr dakujem za potvrdenie.
Odpovedať
moja dcéra kedysi predávala okná a veľa ľudí prišli okná reklamovať,že sa im rosia brali to už ako slovenský fol.....a bolože to vysvetlovania,kúriť a vetrať a ako píšu nado mnou merať vlhkosť,izbové kvety robia tiež svoje,všimnite si ked sa osprchujeme aká je zrazu vyššia vlhkosť,logika musí sa vyvetrať ako píšu na reklamáciu okná sú iba vtedy keby sa rosili medzi sklami,jasné aj sušenie prádla robí svoje.
Odpovedať
medzi sklami rosit nesmu,v opacnom pripade je vadne sklo...rosenie z interieru je normalne kvoli vysokej vlhkosti a nizkej teplote skla pri medzi sklennom ramiku(hlavne v zimnom obdobi) a kedze fyzika stale funguje,vlhkost sa vyzraza na tom najchladnejsom mieste a preto sa rosia...ak chces tomu predist co najviac tak urcite rozmyslaj nad trojsklom,tam sa rosenie objavuje velmi zriedka,nakolko sklo z interieru je podstatne teplejsie ako pri dvojskle.
Odpovedať
Profilova fotka
Rosenie medzi sklami je spôsobené únikom ochranného plynu, ktoré je medzi sklami. Ak sa takto rosia tak je to vada skla a takéto sklo pokiaľ je v záruke sa dá reklamovať.
Odpovedať
Bohovsky paradox. Dajme si drahe plastove okna, ktore sa budu rosit, no kurit budem rovnako, lebo budem kazdu hodinu vetrat. A aby sa nezrazala para a nevznikala mlaka pod oknami, musim aj vela kurit. Cize logika? S plastovymi musim vela kurit a vetrat,tj stovky eur do luftu. To uz rasdej zostanem pri tych, ktore prefukuju, matematicky prekurim rovnako ;)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ernestsk alebo rekuperacia a nemusis vetrat stovky eur do luftu
Odpovedať
@ernestsk kazdu hodinu vetrat? asi si sa niekde stratil v diskusii... vetram 2-3x denne. A kedze davam rocne na kurenie nejakych 200EUR bez rekuperacie, z toho asi stovky vyvetrane do luftu nebudu...
Odpovedať
Profilova fotka
@ernestsk tak niekde bude v tvojej logike chybicka, ja zatial rekuperaciu nepouzivam a rocne platim 100€ na kurenie :)
Odpovedať
@majkoj tak ty musis doma chodit v gumakoch, ked mas v dome bazen z tych tecucich okien :)
Odpovedať
@ernestsk a pri iných oknách sa akože nerosí? len pri plastových?
Odpovedať
A to sa ti rosia už tie na cenovej ponuke? Také určite ani nekúp. ;-)
Odpovedať
No ja v byte platim na kurenie dvojizbaku cca 600eur, co je bezny jav. z okien dam dole 1dc vody denne. (tj, cez noc) pritom nevarim, sprcha je zatvorena a odvetravana. bazen doma nemam, chaba snaha ironie.
Odpovedať
@ernestsk prádlo sušíš na radiátoroch predpokladám, prípadne v byte na sušiaku.
Odpovedať
@ernestsk Predpokladam ze cez noc mas zatiahnute zaluzie, urcite mala izba spite dvaja a an vecer znizujes teplotu radiatiora. Daj si teplomer urcite bude rano pod 18° , je to tak? Oktrem toho tie 2 skla su tiez bieda, 3 by to robili podstantne menej
Odpovedať
@ernestsk Aku mas doma relativnu vlhkost. Lebo pri takomto masivnom roseni predpokladam vyrazne cez 60-65%.
Odpovedať
@kajo873 ja pradlo susim vnutri na susiaku a nemam na oknach to ci na tychto fotkach. Neviem neviem, ci @ernestsk ma zrovna tie "drahe plastove okna", ktore spomina.
Odpovedať
@kajo873 ziadne pradlo sa cez tu noc nesusilo (inak sa susi vi nej miestnosti, ktora je od tychto okien izolovana) @sysell minimalna teplota v izbe cez noc bola 22C, kurim velmi jemne, kedze spat pri 24C nemam zaujem.. (teoreticky by sa malo pri 18, no dajme tomu ze realne je to 21-22, ale ako u koho) @danculd pokial ma merac neklame, tak 55-60% , ale skusim aj iny merac, alebo pomerat to pri oknach. skusal som svedsku nahdru odvazit pred a po utreti okien. vysledok je 130gramov :) a este jeden zaber... (na to som prisiel myslim ze este niekedy na prelome nov/dec, proste ked teploty bolo v okoli 5-10C aj v noci, interier mal vzdy okolo 22C) Mal som v inom byte 3sklo, a robil som rozne testy, jednu zimu kurenie naplne, vzdy otvorene okna, ziadne rosenie. druhu zimu uplne minimalne vetranie, ziadne kurenie (bolo pod 22C, ale asi oolo 18-20C odhadom) a ziadne rosenie. A v tom byte som si bezne robil kupel, velmi dlhe sprchy kedze aj doamce zviera atd atd, varenie, vesanie pradla.. Sice nie je to exaktne porovnanie, ani ziadna veda, no mam pochybnosti o dvojske ako takom, plus o montazi dotycnej firmy (ktoru zatial menovat nebudem, no myslim ze malo ludi od nej berie)
Odpovedať
@ernestsk A tie zaluzie su zatiahnute?
Odpovedať
@ernestsk aký parameter skla máš? Pri izolačnom dvojskle s U=1,1, dokonca aj pri vypnutom radiátore by toto nemalo robiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@ernestsk 60 percent je na zimu sialene vela. Ja som stastny ked ma 40 a rozmyslam, ze pustim zvlhcovac :). U teba to vidim na blbu kombinaciu viacerych faktorov. Je tam len dvojsklo, viditelne je ostenie urobene na kakatku (kedze je mokre) a k tomu mas sialene vysoku vlhkost. Za nic z toho ale nemozu plastove okna ako take.
Odpovedať
@ernestsk ako dlho je bytovka hotova? tato vlhkost moze byt z bezneho uzivania bytu?
Odpovedať
@ernestsk zarosenie celeho okna,(ako na hornom obr.) sposobuje privysoka vlhkost v byte. Tam treba vela vetrat, alebo odvlhcovat technikou. (v nevykurenom vchode na schodisku mame obycajne okna, vobec sa nerosia, tam nie je vlhkost, nena co skondenzovat). 10 cm zarosenie (ako na dolnom obr) moze sposobovat aj zla parapeta, je privelka, moc precnieva do interieru a zabranuje prudeniu tepla na spodnu cast okna/ramu kde potom teplota lokalne klesa pod rosny bod.
Odpovedať
bytovka je hotova 40 rokov, z toho asi 5 zateplena. montovali ti cele narychlo, ale ako moze vlhnut stena, to neviem, jedine ze dali malo peny zvonku, alebo medzi okno/stenu, alebo len to pomaly steka zo skla na parapetu a odtial pomaly ostenie nasiaklo vodou? ked som zapol klimu/odvlhcovac, bolo to o nieco lepsie, ale aj tak 3/4 okna.. skusim lepsie pomerat vlhkost, resp ju redukovat.. lenze ono sa nerosi len sklo, ale aj plast, tj, ten stredovy a celkovo (vrch, spodok, vsetky plastove okraje), to je tiez vlhkostou?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?