Krycie plechy exteriérové žalúzie

Ahojte. Ako máte tvarovo riešené zaomietacie plechové boxy pre žaluzie? Budeme si dozateplovať preklady hrúbkou styroduru 5cm, 13 cm by mal byť box na žaluzie Z90 a 2cm čelné zateplenie boxu styrodurom, hrúbku zateplenia máme 20 cm. Ponúkajú mi dve možnosti, buď box tvaru U, kde je vnútro komplet plech a prekrýva aj dodatočné zateplenie, alebo lacnejšiu variantu L plechu, kde si musíme vnútro buď vyomietať, alebo nechať tak. Rozmýšľam či sa oplatí priplatiť si za U boxy lakované celé podľa okien, alebo vziať iba tie L boxy a doplácať za doomietanie častí v kastlíku, čo asi vzhľadom na miesto vnútri asi tiež nie je zrovna jednoduchá práca. Druhá vec čo ma napadla, je že máme portál 4m, kde budú dve samostatné žalúzie a či nebude problém s prehýbaním plechu pri takej dĺžke. To skôr aké máte skúsenosti vy s väčšími rozmermi boxov a žaluzií. Obrázky sú ilustračné z internetu.
Odpovedať
@martinko85 Daj si kompletné kastlíky - U aj s vnútorným farbením. Je to síce drahšie, ale elegantnejšie a nemusíš sa serinkať s omietkou pod kastlíkom. Písal som o tom tu a sú tam aj fotky : https://www.modrastrecha.sk/forum/fas... https://www.modrastrecha.sk/forum/fas... https://www.modrastrecha.sk/forum/okn...
Odpovedať
@chrobak7 Ďakujem za odkazy, pôjdem teda asi do toho U plechu. Akurát sa to bude asi musieť rozmerať až po nalepení styroduru, lebo podklad je nerovný. Firma mi našťastie sľúbila, že budú chytať bočné U profily pre kolajničky na uholníky do steny, nie do rámu okien, škoda by bola rozvŕtať drahé okná. Zatepľovači sa s tým asi vytrápia, keď už budú Účka pre kolajničky namontované, ale riešenie kedy sa vyrezáva a vlepuje kolajnička do styroduru, čo som videl aj tu na MS, mi príde fušerina s neistou pevnosťou dobudúcna. Dobrý tip je na tie sieťky proti hmyzu, známemu dorábali vonkajšie žaluzie a sieťky a má to na sebe tak natesno, že keď sťahuje žalúzie, tak mu sem tam chytá sieťky, podľa mňa chyba v uvažovaní firmy, ale už mu to nevyriešili. Predpokladám, že mojich 5cm styroduru nechá dosť miesta na sieťku v ráme alebo aj posuvnú montované na rámy, keďže to chceme riešiť až neskôr.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?