Exteriérové žalúzie - dať aj na malé okná, či vyhodené peniaze?

Profilova fotka
Ahojte. Prosím tí, ktorí máte exteriérové žalúzie - máte aj na malých oknách alebo je to blbosť? Práve sme v štádiu plánovania elektriny a nevieme či to nie je hlúposť. Ide o to že tie okná sú vpredu, symetricky z pravej aj ľavej strany vstupu do domu (viď. obrázok). Máme aj malú kúpeľňu aj špajzu, tie sú zboku domu, tam neplánujeme dávať, no každá odpoveď nás posunie. 🙂 Červeným som zvýraznila kam premýšľame či dať alebo nie a modrým tie ktoré si myslíme že by netrebalo.
Odpovedať
@kllaudy my sme tiez najprv nechceli na male okna, ale v poslednej chvili sa to zmenilo a tesne pred fasadou som tahal este el.privody ku vsetkym oknam ktore nemali byt so zaluzkami....nakoniec som rad....to ci tam ozaj aj zaluzie pojdu ukaze cas....treba si vsak overit u dodavatela na ake najuzsie okno vedia dodat zaluzie, kvoli velkosti pohonu atd
Odpovedať
Profilova fotka
@cukrik25 Ďakujem pekne 🙂 Tak určite natiahneme na tie predné aspoň elektrinu a uvidíme časom. Hádam nebude problém si to aj časom dorobiť ak by sme chceli 🙂
Odpovedať
@kllaudy určite daj. Bude to esteticky pekne vyzerať, nad všetkými oknami, ale daj aj rovnako veľký kastlík. Ale odporúčam, nedávaj si ani motor a neťahaj elektrinu. Zbytočné. Proste Ti tam dajú ext. žalúzie bez motora a nakláňať ich budeš buď kľukou zvonka alebo len tak, ručne. alebo vôbec.
Odpovedať
Profilova fotka
Otazku treba polozit inak - potrebujete externe zaluzie v kkupelni a spajzi - chcete tam robit uplnu tmu? My sme na kupelnu ani na kuchynske okno nedavali. Financne - tiez celkom draha polozka na kupelnu a spajzu..
Odpovedať
@kllaudy dnes exterierové len na JZ-Z aby nesvietilo silné slnko v lete, pre ochranu okien nie sú potrebné, ak tam nelieta všetko možné, pre južné sú úplne k ničomu, na tieň v lete stačí presah strechy, v zime pri jasnom počasí zbytočne tienia kúrenie
Odpovedať
My máme síce rolety ale dali sme aj na spajzove, kvôli estetike 🙂
Odpovedať
K tym cervenym ano, a k modrym netreba. Tie spredu pri vstupe do domu len kvoli "ocumovacom", nech to mozes zavriet a nikto ti nebude kukat dovnutra; z boku netreba (zbytocne drahe). Tam treba pocitat aspon so zaclonami, hlavne v tej kupelni. Ja osobne, by som na male okna dala iba na rucny pohon - s tymi sa bude malo hybat. Alebo aj vobec, a len vybrat sklo tak, aby nebolo vidno dnu.
Odpovedať
Ja do kupelne a technickej miestnosti planujem dat namiesto zaluzi mliecne sklo.
Odpovedať
My mame zaluzie vsade, okrem "malych okien". Vsetky male okna na dome su situovane len na jednej strane domu, takze je to jednotne a na vsetkych tychto oknach je mliecne sklo. Napriek tomu lutujem ze sme si zaluzie nedali, pretoze okna su na juhozapad a mliecne sklo pred prenikajucim teplom v lete neochrani. Minuly rok sme si nechali nalepit vonkajsie UV folie, pomohlo to len ciastocne. Ak mas teda moznost, urob aspon pripravu, uvidite pri pouzivani domu, ci Vam budu chybat alebo nie.
Odpovedať
My mame vonkajsie zaluzie na vsetkych oknach a HS-portaloch. Su situovane na vychod, juhovychod a zapad a vsetky su aj s motorom. Regulujeme ich aj cez appku a sme s tym velmi spokojni. Dajte si v kazdom pripade zaluzie na celnu stranu domu vsade a po bokoch, kupelna a spajza, len na tu stranu, kde nie je sever. Ked uz staviate novy dom, tak potiahnite elektricky pohon vsade. Dorobit sa potom da dat lahko.
Odpovedať
Profilova fotka
@kllaudy daj si spraviť CP na jednotlivé okná a uvidíš koľko to bude stáť, nevieme ako máš hlboko do peňaženky. To musíš vedieť ty. A keď už ... tak s motorom - obytné miestnosti - obývačka, spálňa, izby...
Odpovedať
tiez sme si takto dali viacej cenovych ponuk spravit. ono je to lepsie, ked sa clovek pusta do takejto vacsej veci. ze si to vie aj potom nejak posudit a porovnat. my sme si vybrala potom isotru. co sa tyka tych malych okien, tak my si dali aj na tie. ono zase uz to nebol taky rozdiel v tej ponuke a lepsie to aj posobi, ked na celom dome su tie zaluzie, ze nie su niektore okna vynechane.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@metele proti "očumovačom" stačí vnútorná, je oveľa jednoduchšia a lacnejšia, vonkajšia je potrebná len proti prehrievaniu,
Odpovedať
Z uvedeného obrázku nie je vidiet rozmery. V závislosti od šírky sa používajú rôzne typy motorov. Vo väčšine prípadov si zákazníci objednajú pevné slnolamy alebo žalúzie bez motora, ktoré si naklopia potiahnutím rebríčka ako požadujú. Tým získa dom rovnaký dizajn na všetkých oknách.
Odpovedať
@1ufka1 takže tá Isotra mi vie spraviť tienenie na hocijaké okná? Akože tak myslím, že keď aj to budú takéto nejaké menšie, alebo také nejaké atypické tvary a rozmery.
Odpovedať
@patuscha tak isto bude zalezat aj od toho, ze ake mas na mysli tienenie a ake su presne tie okna. ale nemyslim si, ze by s niecim bol vyslovene problem a nevedeli by spravit. ale v kazdom pripade je dobre sa na to dopredu poinformovat. co by si potrebovala? ze co mate take atypicke?
Odpovedať
@1ufka1 vieš čo, to som sa tak viac menej zo zvedavosti pýtala. Lebo si myslím, že ak si vedia poradiť aj s takýmto nie štandardnými rozmermi, tak je to pre mňa taký znak, že sú prosto šikovní, vieš ako to myslím? U nás máme také klasické okná by som povedala, nijak výnimočné. Jej a vieš čo mi ešte napadlo? Robia aj sieťky na okná a dvere? Také tie, čo nie sú na pevno ale dajú sa aj otvárať?
Odpovedať
@1ufka1 tak robia, môj chlap extrémne nedočkavý odrazu, tak hľadal, že kde by sa na to popýtal, lebo mu bolo dlho, aby som mu dala ja vedieť. Ale tak máme už aspoň objednané, lebo tie staré keď som teraz umývala pred Veľkou nocou, tak sa tak začali rozpadať nejak od okraja. Takže budú nové tento týždeň.
Odpovedať
@patuscha vidis to, som ti nestihla ani odpisat na to a ste si aj poradili. ale poviem ti, ze tiez by som to musela hladat. lebo viem, ze robia take tie klasicke, co sa len nasadia a vybavena vec. ale nevedela som, ze aj posuvne sa daju dat. to asi ale na dvere, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@patuscha kde ste objednávali tie sieťky? Také klasické na okná, či aj tie posuvné plise či ako sa volajú? Nad nimi uvažujem.
Odpovedať
@matusko48 široký sortiment sietí má výrobca K-system. Na okná aj na dvere. V štandarde má všetko vnútorné hliníkové spoje. Kvalita zaručená.
Odpovedať
@matusko48 som myslela, že som to tu spomínala niekde vyššie, ale tak asi to bolo niekde inde potom. V Isotre objednával tie sieťky a také len také tie klasické sme sa rozhodli dávať. Tie plisse to sú, tie čo sa dajú akože aj otvárať a zatvárať? Či akým spôsobom sú posuvné. Priznám sa, že nad takými sme ani neuvažovali nejak.
Odpovedať
Jedna vec, ktoru sme si uvedomili az po namontovani zaluzii je, ze ich bude treba obcas aj umyt 😄. Cim menej exterierovych, tym menej roboty. A musim povedat ze cistit zaluzie na velkych oknach je celkom casovo narocne a vobec ma to nebavi.
Odpovedať
@feriicko my mame tiez vonkajsie zaluzie, ale v porovnani s tymi vnutornymi je to akoze sto a jedno, ked to mam porovnat z hladiska udrzby a toho cistenia. pre mna nebolo nic horsie nez, ked som este byvala u rodicov a mama zahlasila, ze by sa mohli zaluzie poutierat od prachu, to by som spravila cokolvek ine, len keby som toto nemusela. teraz pri tych vonkajsich, to mi praveze nevadi, pri tom mam taky klud, som vonku, vyvetram sa.
Odpovedať
Profilova fotka
Vďaka za odporúčania, budem to musieť pozrieť nejak, aby som vedel, kde sa to viacej oplatí. Prípadne si dám rovno spraviť ponuky a mám to bez starostí 😄 @patuscha áno, tak sa to dá v skratke povedať. Na dvere cez ktoré potrebuješ chodiť je to asi najlepšie riešenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@1ufka1 keby nebyvame v byte, tak by som nevahal a tiet by som dal nieco z tych vonkajsich. Skor asi teda zaluzie ako rolety, to mi pride take flexibilnejsie. Na teraz sa musim uspojit aj s vnutornymi. Ale vsak hadam raz pride na to vhodny cas, ze aj my sa presunieme do domu a potom sa daju taketo, ako si predstavujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako ked uz, tak by som ich dal proste na vsetky okna, nech to z kazdej vonkajsej strany vyzera dobre a rovnako
Odpovedať
Za tie exteriérové žalúzie už fakt nevedia koľko pýtať... Nehorázne sumy.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem no, podla mna je cena primerana. Vsak kto na to nema, su aj ine moznosti, ake sa da dat tienenie. Toto je take moje proste vysnivane, ze raz by som ho chcel a pekne ovladanie spravene cez aplikaciu, nech to mam pod kontrolou vsetko. Treba to brat tak, ze to je investicia na roky, taketo tienenie nebudes menit po par rokoch predsa.
Odpovedať
@imarek mne to príde jednoducho prestrelené. Odo mňa zapýtali za žalúzie do izieb viac ako klimatizéri za aktívne chladenie. Ja viem, najlepšia energia je tá, ktorú nepotrebujeme. Ale pred pár rokmi keď mi naceňovali žalúzie na byt to bolo výrazne lacnejšie oproti cenám za klimu do neho.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?