Dali by ste si vonkajšie žalúzie na malé okná?

Ahojte dali by ste žaluzie na malé okienka, napr špajza prípadne kúpeľna. Orientácia okien je na SZ. Šírka okna na špajzi je 480mm a na kúpelni 880mm Na to špajzové neviem či vôbec je možné namontovať žalúziu vzhľadom na šírku. Prikladám vizualizáciu Vďaka
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@evatothova podľa mňa úplne zbytočne budeš dávať na tie malé okná vonkajšie žalúzie. Bude to po prvé vyzerať smiešne a po druhé zbytočne to budeš len predražovať, keď tam tie žalúzie nie sú dôležité.
Odpovedať
@evatothova suhlasim s Pavlom! To, ci by to bolo mozne si zistis u predajcu ale uplne zbytocne to tam budes davat. No ako chces, ked mas vela penazi, tak kludne.
Odpovedať
@parcik no práveže peňazí pri stavbe nikdy nie je dosť :)
Odpovedať
@evatothova no ved toto a pri tomto by si mohla nejake eurace usetrit, lebo to nie je az take nutne na take male okienka davat zaluzie.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak mi třeba máme i na okně TM, které je 600 x 600 mm a v chodbě na dlouhém úzkém... Dali jsme je všude, aby dům vypadal uceleně, přišlo nám divné na jedné stěně mít okna s i bez žaluzií ;-)
Odpovedať
@qeszi_sk v najhoršom prípade tam domontujeme slnolamy napevno v buducnosti
Odpovedať
A potrebujete tam vôbec zaluzie? Teda na vsetky 4 okna. Orientacia SZ, presah strechy vyzera byt pomerne velky, tam slnko zasvieti iba ak zboku, od ulice ste oddeleni garazou...
Odpovedať
Kedze mate vedla seba vacsie aj mensie okna, tak jednoznacne ano, aby bo vzhlad rovnaky. My sme na male okna (spajza, technicka, 2x kupelna, chodba) nedavali zaluzie, ale su vsetky na jednej dlhej bocnej strane domu, takze tam to vobec nevadi. Na tychto oknach mame matovane sklo. Asi uz Vas dom stoji, ale skoda ze ste predtym sirku okien nezjednotili, vyzeralo by to vizualne lepsie.
Odpovedať
@evatothova tiez mi pride nezmysel davat take drahe tienenie okien na okna, kde slnko nezasvieti ako je rok dlhy, hlavne ked ako sama pises sa snazis nejake peniaze na stavbe usetrit.
Odpovedať
@zita19 na spalnove okno co je pri garáži určite áno aj na kuchynské okno, na tie malé by som povedala že nepotrebujeme
Odpovedať
@kreola áno dom už stoji, tak áno mohli sme dať tie malé okná rovnaké ale už je neskoro :) je možnosť dať tam aspoň kastlík a uvidí sa v buducnosti, ale na to maličké okno asi motoricky ovládané nebude možné namontovať, prípadne tam dáme slnolam napevno -inak je to dom na konci ulice slepá ulica kde nikto nechodí, iba obyvatelia danej ulice
Odpovedať
@kreola rôzny vzhľad okien mi vadí len na jednej strane tam to doslova kričí , napr. na juh mám najväčšie na sever žiadne
Odpovedať
Článok sa načítava...
@evatothova preco na spalnove? Akoze vonkajsie zaluzie sa davaju hlavne kvôli tieneniu v lete, aby sa dom neprehrieval. Vo vasom pripade toto nehrozi kvôli orientacii na svetove strany. Na zaistenie sukromia su aj utulnejsie interierove riesenia. A ked tam bude garaz, okoloiduci neuvidia co tam pachate ani ked sa budu snazit, a ak by ani garaz nebola tak 99% okoloidúcich to ani zaujimat nebude, tak sa tam ani nepozru... Tym ostatnym tam len oko zabehne...
Odpovedať
@zita19 este na spalni dajmetomu, chce tam mat tmu ci sa schovavat ci co, ale ze "urcite ano" na kuchyni... vychadza mi to tak, ze ta orientacia na SZ co napisala je len nejaky preklep.
Odpovedať
ja by som ich tam nedaval. skoda penazi, zbytocne tahat kable vypinace robit... ved tolko tepla ani svetla tade neprejde. aj tak do kupelne date to nepriehladne okno. a co sa tyka ucelenosti domu tak my nemame vzdy zaluzie vsade rovnako. v spalni su cez den kvoli kvetom hore v obyvacke stale vodorovne vnoci zatemnene,.. ked su kastliky schovane tak clovek ani nevie ci tam zaluzie su alebo nie su... a zas taky esteticky prvok to nie je ... (zeby to to malicke okno nejako skraslovalo) iba menej svetla tade pojde (co ani nemusi byt pozitivum)
Odpovedať
@zita19 kvôli tme v noci
Odpovedať
@gashtaan nie orientácia je na SZ na 100% :)
Odpovedať
@evatothova zatemnovacie zavesy poznas? A ked nemas ulicnu lampu rovno pred oknom, v noci tma bude. Ja neviem, ale argument kvôli tme v noci mne pride divny. Vsak ked spim, zavriem oci a je mi jedno ci je vonku tma alebo nie... Ale tak mne je to jedno. Pytala si sa, ze ci zaluzie do kupelne a spajze. Ja by som ich tam nedavala. Nedavala by som ani do kuchyne ani do spalne. Vyzera to tak, ze ich chces, len si to potrebujes sama vyargumentovat. Tak si ich daj...
Odpovedať
@zita19 no my sme zvyknutý na tmu v spálni, niekto tmu nepotrebuje, my áno poznám aj zatemňovacie závesy, ale v lete mi budú prd platné ked tam bude svietiť slnko zhruba od 17tej ale riešime otázku či na malé okná áno alebo nie :)
Odpovedať
Prikláňam sa k názoru @kreola, my to máme tiež ako píše, že na malých oknách nebudeme mať, ale máme ich všetky na jednej strane, na zvyšných troch stranách zase máme všetky veľké, na ktorých budú. Ak by sme to mali takto zmiešané, tiež by som buď na všetky dala alebo na všetky nedala.
Odpovedať
@evatothova Na veľké si daj, na tie malé špajzové a WC je to zbytočnosť. Tam stačia interiérové žalúzia. Máme tiež na J strane na hosťovskom WC len malé okienko bez vonkajších žalúzií a pravdu povediac, ani tie vnútorné veľmi nepoužívame. Tu je vidno celú tú fasádu aj s tým malým oknom, na tých 2 veľkých oknách žalúzie máme - na fotke sú vytiahnuté v kastlíku nad oknom: https://old.modrastrecha.sk/forum/okn...
Odpovedať
@chrobak7 to sú fotky tvojho domu či? lebo plot mi je povedomý ale v tej diskusii pridával fotky JAN :)
Odpovedať
@chrobak7 aha sorry už to vidím :) už nebudem tolko piť ..... čaj
Odpovedať
@evatothova Cudzie fotky by som si nedovolil zverejniť. :-| |-| Aj tak som už dostal hubovú polievku doma, že zverejňujem fotky domu... :-x
Odpovedať
@chrobak7 pekný domček
Odpovedať
Profilova fotka
@evatothova a na tych malych oknach mas klasicke cire sklo alebo nejake mrazene?? lebo tiez si myslim, ze je zbytocne na ne davat vonkajsie zaluzie.
Odpovedať
@silvusik353 je tam sklo dubová kôra
Odpovedať
@evatothova ako pises, kvoli jednote a estetike a rozpoctu, podla mna stacia tie male stacia lamely, co sa velmi budu podobat zaluziam vo velkych oknach..
Odpovedať
Uplne v pohode si to viem predastavit
Odpovedať
@evatothova máš tam sklo dubovú kôru a ešte tam chceš dávať aj žalúzie? Neviem, podľa mňa tiež zbytočné. Ale aby som odpovedala na otázku, tak aj na malé okno sa dá dať vonkajšia žalúzia. Treba osloviť firmu, ktorá vyrába a spýtať sa.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?