Aky typ okná v obývačke okrem HS portalu?

Dobrý deň, poprosím o radu majiteľov veľkých otvaracich okien (nie hst) , plánujeme v obývačke 3m otváracie okno na terasu a medzi obyv.a kuch. 4m okno tiež by sme chceli otváracie ale HST si nemôžme dovoliť zaujíma ma ak máte takéto veľké okná otváracie tak aký typ , chceli by sme aby sa rozdelilo len na 2 časti ale neviem aké máme možnosti. Ďakujem za každú reakciu, prípadne foto.
Odpovedať
@daniela87sk Okrem HS portálu máš možnosť ešte osadiť PSK dvere alebo klasické balkónové dvere. PSK - teda sklopno - posuvné dvere v plaste sa doporučujú do šírky 1,6 m, v hliníkovom prevedení som videl, že výrobcovia dokážu urobiť do šírky 2 m. Ale v praxi si neviem predstaviť, ako otváraš 2 m široké hliníkové dvere s kovaním PSK. Klasické balkónové dvere môžeš dať do šírky max. 1 metra. Širšie dvere by boli príliš ťažké na tie pánty a riskuješ poškodenie (mne sa utrhli dvere ani nie 1 m široké - viď túto tému): http://www.modrastrecha.sk/forum/okna... Ak chceš ušetriť peniaze, tak to jedine rozdeliť na viac segmentov a dať tam klasické balkónové dvere dvojité so štulpom, ako vidno v tejto téme: http://www.modrastrecha.sk/forum/okna... Obehaj si niekoľko predajcov okien, čo by ti poradili. Ale podľa mňa ti povedia, že na takú šírku je najlepší HS portál. Je to investícia na desaťročia a pri tak veľkom dome to nebude mať tak brutálny dopad na rozpočet. Alebo si daj aspoň na ten dlhší otvor HS portál a na ten trojmetrový obyčajné balk. dvere.
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela87sk v tom pripade si dajte ten system sklopno-posuvnych dveri, ten je o polovicu lacnejsi ako HS portal. no tiez by som sa bala, ked to budete dost casto pouzivat, ci sa vam casom nepokazi. na taketo terasove velke okna je najlepsi ten HS portal. to aj nam predajcovia takto povedali.
Odpovedať
Ja by som PSK nedával a už vôbec nie veľkých rozmerov lebo sa to fakt ťažko otvára. Ja osobne som chcel HST ale nejak sa mi to prestalo ľúbiť kvôli tomu že takmer všetky majú dosť hrubé rámy. Preto zvolim do domu 2,3metra fix a meter klasicky otvárateľné a ešte má to vyjde aj o 2tis € lacnejšie. Taketo daco ako na foto. Veľmi sa mi lubi ten úzky rám, ktorý je vďaka fixu.
Odpovedať
Profilova fotka
@adiso vyzera to dobre, to je pravda! A este som nikomu nic podobne nevidel, vacsinou ten HS portal maju vsetci, ktory maju velke okna.
Odpovedať
mám PSK, 2,5x2,5m lebo som sa ulakomil, rozdiel bol cca 1900eur čo bolo dosť. ale už by som si to nedal, obťiažna manipulácia. Ja s ním problém nemám ale vidím na žene, prípadne keď niekto príde na návtevu a sedíme na terase... Určite by som si doplatil a šiel do HS prípadne ak by som mal obkresaný rozpočet, okno by som rozdelil a dal fix, otváračky balkonové, fix v podstate tak ako píše @adiso vyššie.
Odpovedať
@adiso Mali sme naplanovane nieco take ako mas ty. Najvacsie okno ma dlzku 4,5 metra, z toho malo byt 3,5 m fix a 1 meter otvaracie. Po cenovych ponukach to fix okno takeho rozmeru stalo viac ako HS portal :-(. Je pravda, ze ma siroky ram, ale nam to nevadi, nakoniec sme do obyvacky dali taketo portaly 2, aby bol vzhlad okien jednotny.
Odpovedať
Tam, kde sa bude chodit na terasu, by som dala HS, a to druhe okno fix. Neviem, ci sa budu teda vyuzivat obidva vychody, podla mna je to luxus v jednej izbe, tych par krokov kazdy spravi. Pohodlne to urcite je, to ano.. Nam nacenili fix na menej ako polovicu HS rovnakeho rozmeru.
Odpovedať
@kreola no to už je veľmi veľa 3,5m fix bez rámu, keby sa to ešte predelí na polovicu tak by nebol problém si myslím. Ja budem mat rozmer 3,2metra a keď som si daval cenove ponuky tak už mi tam zarátavali aj príplatky za hrubšie sklo lebo fix vychádza na 2,2metra a meter otváravé a to bolo nejakých plus 80-100€. Celé okno cca 900€ a HST som mal ponuky na 2800-3500€. Takže celkom dosť veľký rozdiel.
Odpovedať
@adiso Hmm tak to uz rozdiel je. Ide aj o to, ci budes mat hlinik, alebo plast, ci drevo. My mame drevohlinikove okna, tam ten velky fix bol dost problem. A ked uz delit okno na 3 casti, tak sme si dali radsej ten Hs portal. Pri mensom rozmere sa mi paci to tvoje riesenie .-) a cena urcite lepsia
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?