Veľké okno v obývačke

Dobrý deň, chcem sa spýtať majiteľov veľkých okien bez predelu v obývačke (spojená obývačka s kuchyňou) aké veľké máte okno na dĺžku? Prípadne môžem poprosiť foto? Máme dĺžku obývačky a kuchyňou 8m a plánovali sme 4m okno no bojím sa či to nebude moc a hlavne chceli sme okno bez predelu a to sa asi pri takej dĺžke nedá.
Odpovedať
@daniela87sk mame obyvacku s jedalnou a kuchynou dlzku 9,2 m a sirku 5,5 m a mame HS portal 4 m s jednym predelom polovica sa vlastne odsuva a nemenil by som je to super
Odpovedať
...my sme.vymenily 1,8x1,5m za 1,8x2,00(...vlastne potiahnute az po zem),bral by som aj vacsie,ale preklad ...nepustil!!!a asi by som tiez radsej zasuvacky!
Odpovedať
@daniela87sk Vsetko sa da, aj vacsie ako 4m vcelku. Mam 3,8 m. Len pocitaj s par vecami: 1) Je to drahy spas 2) V plaste ti to seriozna firma nespravi, len hlinik. 3) Ak rupne, znova drahy spas. Pocitaj +-3000€ vymena skla. 4) Pokial planujes externe zaluzie, robia sa max, 4m bez delenia...takze okno >4m nema zmysel, max 3,9 m. Aby si nedopadla tak, ze okno bude vcelku a zaluzia bude mat v strede stlpik. Rovnako treba pocitat s nizsiu veternou odolnostou takej zaluzie a treba co najmohutnejsie lamely (Z90,S90)
Odpovedať
@daniela87sk Vsetko sa da, aj vacsie ako 4m vcelku. Mam 3,8 m. Len pocitaj s par vecami: 1) Je to drahy spas 2) V plaste ti to seriozna firma nespravi, len hlinik. 3) Ak rupne, znova drahy spas. Pocitaj +-3000€ vymena skla. 4) Pokial planujes externe zaluzie, robia sa max. 4m bez delenia...takze okno >4m nema zmysel, max 3,9 m. Aby si nedopadla tak, ze okno bude vcelku a zaluzia bude mat v strede stlpik. Rovnako treba pocitat s nizsou veternou odolnostou takej zaluzie a treba co najmohutnejsie lamely (Z90,S90)
Odpovedať
Profilova fotka
@zefe žalúzie robia aj na širšie okno ako 4m. Nadávajú, ale urobia máme 5.
Odpovedať
Za peniaze aj v Prahe dom :-)
Odpovedať
@9fredka1 ktora firma? Vsade pisu max 4m.
Odpovedať
@zefe tie kalene skla su velmi odolne .. nam uz do tych skiel asi iba orol nevletel... Drzi to ved maju aj svoju vahu a iste aj vole v rame
Odpovedať
Profilova fotka
máme 4 m HS portál delený na polovicu 235 x 400 cm
Odpovedať
Všetko sa dá. Nešiel by som však do sklených dielov väčších ako 3m. Je možné urobiť jeden rám - povedzme šírky 8,2m a do neho osadiť trojsklá na zraz vedľa seba - napr. 3m+2m+3m. Čiže medzi sklami nie je rám, ale sa nechá fuga cca 4mm, ktorá sa vyplní transparentným stálopružným tmelom lepivým na sklo, čo zároveň umožňuje aj dilatáciu skla. V pohľade to vyzerá ako sklo šírky 8m v kuse. Zároveň je lepšia manipulácia so sklami pri montáži, nižšia cena ak sa jeden diel rozbije..... Vonkajšie vertikálne žaluzie nerealizuj. Realizuj horizontálne buď s pevnými lametami, alebo regulovateľnými. Taká veľká zasklená plocha potrebuje možnosť tienenia, aby sa interier v lete neprehrieval. Aby nebolo z vonka vidieť dnu za tmy, rieš to závesom z vnútornej strany, alebo na princípe skladanej ľahkej steny. Tých možností je veľa a chce to skúseného projektanta. Veľkosť vonkajších horizontálnych žaluzíí, alebo tienenia všeobecne, sa dá vypočítať presne tak, že odtieniš slnko v presnom dennom letnom čase vo vymedzenom priestore interieru, alebo mu zase umožníš vnikať do interieru, keď to potrebuješ.
Odpovedať
@adidasko1 No, vtip je v tom, ze kadejaki kaskaderi predavaju aj nekalene, v lepsom pripade lepene. Bezny laik si to mozno ani nevsimne, len je nizsia cena a na to kazdy pocuva. Okrem ineho vysoke riziko tepelneho lomu, a pri rozbiti skla je z toho gilotina, ak nie je aspon lepene. Ale aj kalene maju svoje muchy. Na 99% bude zvlnene kvoli kaleniu. Riziko samovolnej explozie kludne aj o 10 rokov, bez zaruky. HST test nikto nerobi. Ja som ho chcel a nejak to zahovorili... Rozbit sa da velmi jednoducho, staci ostry kamen od kosacky/krovinorezu s dostatocnou rychlostou a velkostou. Ja mam hrubku 8-6-8 mm a sklo dost "plava" pri zabuchani...Asi by som nabuduce siel do 10-6-10 mm. To su vsak len pocity, nebudem skusat kolko znesie :-D
Odpovedať
@kntsz Bezramovy spoj skla tmelom je riesenie, ale tvrdit ze ho nevidiet...no, treba ist k ocnemu 8-). Teda aspon ja cierny pas siroky 30+?mm vidim. Samozrejme lepsie, ako prerusene ramom okna. Ak mi moje sklo nahodou pocas zivota rupne 2x, tretie zasklenie pojde napoly s tymto spojom... Lepsia manipulacia? Na 3m trojsklo na 90% treba pavuka = €€€. BTW. Vcelku sa da vyrobit aj sklo 16 x 3,21m.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?