Odrezanie tehly pod HS portal (okno)

Zdravim stavitelia, Toto je moj prvy prispevok, tak Vas vsetkych zdravim a zelam pevne nervy do stavania :)) Potrebujem znizit vysku tehly o 2,5cm pod portalovym oknom, tak aby HS portal (4cm) trcal z buducej podlahy max 0,5cm. Ale neviem ako zabezpecit, aby to bolo na celej dlzke (4,5m) rovne a zaroven aj odizolovane. A preto planujem odrezat 12,5 cm a dat 6cm poter + vystuz a 4cm izolacie. Akurat v stavebninach mi zatial vedeli doporucit max xps o 900kPa. Bude to stacit? Mate nejake lepsie navrhy? Vopred dakujem M.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@martin_nz Tehly vyburaj a pod hs das purenit, alebo merenit, bude to lepsie a odstranis aj tepelny most.
Odpovedať
@originalx , dik za radu, tiez ma to napadlo, ale potom narusim tu hydroizlolaciu, nie? ked uz vyburam, tak tam rovno mozem dat aj porobeton a izolaciu, nie? tem mi krasne odrezu na kolko budem potrebovat :)
Odpovedať

Odpovedať
@martin_nz ved to nechaj na oknarov, preco ty sa s tym trapis? kvalitny oknar ti pripravi aj detail osadenia na tvoju konstrukciu, navrhne osadenie parozabrany, aj napojenie na hydroizoalciu stavby
Odpovedať
@martin_nz Alebo tu tehlu odrez, bud chvostovou pilou, alebo karbinou s nekonecnym kotucom na prirube. Este sa to da zbrusit diamantovym brusnym kotucom na sucho.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?