Okná a HS portály

Profilova fotka
Ahojte, zaujimalo by ma len tak orientačne, koľko vás cca stali okna na celom dome? Ake okna odporúčate? Plastové alebo hliníkové? Zdvizno-posuvné alebo sklopno-posuvné? Exterierove žalúzie, aka bola cena? Údržba? Ďakujem 🙂
Odpovedať
@simona_polakova ahoj 🙂 myslím že či plastové alebo hliníkové okná si musíte zvážiť sami, lebo každý vám povie niečo iné 🙂 jedny budú chváliť plastové ďalší hliníkové. Samozrejme že hliníkové sú drahšie a ľudia si ich dávajú hlavne keď majú aj veľké sklenené plochy. Ja osobne by som portál sklopno-posuvný nedávala, nám väčšina známych čo ho majú povedalai že už by to nikdy nedali.
Odpovedať
Profilova fotka
@simona_polakova nas vysli okna na cely dom cca 9 000€. davali sme plastove vsetky, jedno na terasu mame take velke a tam mame ten HST portal. bez pantov vsetky okna a aj vchodove dvere. exterierove zaluzie sme este neriesili, tak toho ti cenu neviem povedat.
Odpovedať
@simona_polakova Okná na bežný rodinný dom stoja cca 5 - 20 tisíc €. Hliník či plast - záleží od teba, či máš veľa peňazí. Ak dvere, tak radšej HST, než PSK. Žalúzie - cena je vysoká. Rátaj na jedno bežné okno cca 300 - 500 €.
Odpovedať
Profilova fotka
@simona_polakova jednoznacne HST treba volit, je to sice drahsie ale aj kvalitnejsie.
Odpovedať
My máme z obývačky na terasu posuvné. Keď nám robili poter kolajky zašpinili. Bola to makačka dať preč. Aj tak sú tam škrabance, tak kolajku asi vymeníme (ak sa bude dať) Máme ich rok ešte nebývame tak ich veľmi netvárame. Ale už by som ich nechcela.
Odpovedať
@jana85946 Aj PSK aj HST sú posuvné. Ak vám zašpinili koľajnice, trebalo im dať po prstoch. Nemali otvárať dvere. A aké škrabance tam máš? To by ti urobili na každých dverách.
Odpovedať
@jana85946 a preco ste si tie kolajnice nezakryli? nam hned okenari povedali, aby sme si na kolajnicu nalepili lepiacu pasku, aby sa kolajnica neznicila, lebo vymenit ju nie je take jednoduche a normalne rozmyslam, ci sa vobec vymenit da.
Odpovedať
@chrobak7 plastové. našťastie vchodové dvere neponicili. Cítiť na posúvaní odpor.. že nejdú 1prstom (tak ako povedal výrobca) ale celou rukou. @pachi12 popravde nás to nenapadlo vôbec, lebo omietkary si všetky okná sami olepili fóliou.
Odpovedať
@jana85946 prvy raz pocujem, ze je niekto nespokojny s HS portalom. My mame dva a lutujem, ze sme si nedali aj na chodnu pri vychode von na terasu, lebo take dvere ked nechas otvorene, tak nezavadzaju. Otvaranie je sice trosku tazsie, ale to sposobuje ten doraz, ale aj otvaranie 1 prstom ide vyriesit, ak si das elekticky pohon :-).
Odpovedať
@jana85946 ano, aj u nas si omietkari olepili vsetky okna ale tuto kolajnicu sme mali hned od zaciatku ako nam ju namontovali zalepenu, aby sme ju nahodou ani my neposkodili. a oni ked ich mali olepene tak cez ne chodili???
Odpovedať
@pachi12 Pri montáži okien som nebola, či tam bola ochranná fólia neviem, ale myslím si že určite bola a manžel ju dal preč.. Nie nechodili cez ne. Ale ako robili okolo nich tam ich zašpinili od poteru a ten uschol.. ťažko to šlo dole takže určite aj pri umývaní som ju musela poškriabať.
Odpovedať
@jana85946 nooo, tak to ano, uz mi to dava zmysel, ze preco ich mate poskrabane. a zistovala si, ci sa ta kolajnicka da vymenit?
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?