Prasknuty ytong pod prekladom.

Ahojte, po zaliati hornej deky mi takto neprijemne praskol ytong pod francuzskym oknom. Je to nebezpecne mam to riesit? Stretol sa s tym niekto? dakujem
Odpovedať
Neviem, či sa tu nájde nejaký odborník, čo sa s tým už niekedy stretol, ja osobne som to ešte nevidel. Ale každopádne by som asi oslovil niekoho, kto sa ozaj rozumie. Čo takto spýtať sa toho, čo vám to robil?
Odpovedať
aky je to dlhy preklad? Takto bez rozmerov tazko povedat ale od oka to vyzera na nedodrzane vylozenie (dlzka na murive). Vyzera to tak na vylozenie mozno 17 cm a to je menej ako ma aj najmensi preklad so svetlou sirkou otvoru 90 cm https://www.xella.sk/sk_SK/nosne-prek... Za mna ako lajka, ano je to nebezpecne a treba to riesit.
Odpovedať
a daj prosim aj vacsiu fotku aby bolo vidno cely otvor a aj to co je nad nim
Odpovedať
Ytong ani Porfix nemá v ponuke dlhé preklady, preto napr. nad 2700mm otvor som musel objednať Heluz preklady (3500mm). Vloženie má byť min. 300mm, ale... napr. tie bloky Ytong čo majú vyšší tep. izolačný odpor sú naozaj krehké.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foobar:

a daj prosim aj vacsiu fotku aby bolo vidno cely …
@foobar je to NOP 250-1750 cize ulozenie 200mm, mozno chyba nejake 2-3 cm ale ze by to sposobilo toto? Nad prekladom je uz iba jedna rada ytongu a stresna deka to je vidno na foto
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od radovan255:

@foobar je to NOP 250-1750 cize ulozenie 200mm, m…
@radovan255 neviem sice pomoct s problemom, urcite by som to vsak riesil. chyba je aj ulozenie prekladu na polenu tvarnicu.
Odpovedať
Podľa fotky vyzerá preklad o pár milimetrov vyšší, ako susedná tvárnica. Výškový rozdiel nebol dobrúsený a tvárnica nad, ktorá bola zaťažená stropom ho zatlačila dole. A zlomilo sa to, čo bolo najslabšie. Ale to je tiež len laický pohľad na vec...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Podľa fotky vyzerá preklad o pár milimetrov vyšší…
@dedo758 toto sa aj mne pozdava najviac navyse prelozenie je v norme
Odpovedať
A o co ide? Omietka zakryje... Videl som ovela vacsie prusery a dnes v tých domoch ziju niekolko rokov hrdi majitelia... Sak to nema kam ist a dokopy nic to nedrzi..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

A o co ide? Omietka zakryje... Videl som ovela va…
@kejsix Pozrel si tu fotku dobre?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od radovan255:

Ahojte, po zaliati hornej deky mi takto neprijemn…
@radovan255 no osobne si myslím, že prasklina vznikla preto, lebo na tvárniciach nebola rovnomerne rozložená sila a nebolo rovnomerne nanesené lepidlo.. Tvárnice sú popraskané od vrchu, t.j. spodok je OK, nič nesadá. Nerovnomerne nanesené, repsektíve chýbajúce lepidlo pri hrane otvoru spôsobilo, že sa nepreniesla rovnomerne statická sila na spodné tvárnice a tie popraskali až ku najspodnejšej, ktorá to už ustojí. Nemyslím si, že to vypadne, alebo že je to nebezpečné. SIeťka, kleber udrží tvárnice pokope. V každom prípade ten preklad nemal byť na polke, ale na celej a dobre prilepenej tvárnici. Čo sa stalo, stalo sa a ja by som to už nerozoberal.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@kejsix Pozrel si tu fotku dobre?
@frantisekca A čo sa má stať? Je to priťažené staticky, sadlo si to, hotovo. Nesprávna montáž, ale funkciu nenaruší.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?