Terasa, betonove stlpy, zabudnuty preklad?

Dobry den, staviam dom a mam problem. Rovno so stropom pivnice som zalial aj vyvysenu terasu ktorá drzi na 4 stlpoch (cervene) ktore maju riadnu zakladovu patku 1x1x1,2,. Terasa ma rozmer 13x5. Lenže, pravdepodobne som zabudol na predný preklad medzi stlpmi (to fialove) :-S :-( - zle som si vysvetlil vykres. Staviam si to sam Sirka tej "platne" na terase je 15cm v ktorej bola pouzita vystuz z prutov Fi12 x Fi12 (a25cm) na styl sietoviny spodna vrstva a ako vrchnu som supol sietovinu 8mm 15x15 + pruty Fi12 kazdych 30cm ktore presahovali do stropu pivnice a na terasu. Pozdlz styroch stlpov som to vystuzil este s Fi 16 a spravil som tam akoze taky "vencek", proste som to zviazal. Beton je uz vyliaty, vytvrdnuty a terasa je uz odstojkovana a odsalovana - nic nepopraskalo. Je mozne ze ten zabudnuty preklad medzi stlpmi bude mat v buducnosti nejake nasledky? Mal som na stavbe mojho statika, vraj je to problem koli nejakym smykovym silam (riesenie nenavrhol), mal som na stavbe druheho statika a ten problem nevidel. Tak ako? Nechat to tak alebo tam nieco este dorobit ked jeden povie tak a druhy tak. Na terase nieje nic a ani nikdy nic vymurovane nebude, je komplet otvorena. vdaka za postrehy,
Odpovedať
@jojo1b Zdravim, my laici ti odborne rady asi nedame. Treba aby statik vypocital, ci ta betonova doska sa nebude prehybat medzi tymi stlpami, zalezi aky je tam rozpon, atd. Pokial to statik vypocita a odobri, tak je to ok.
Odpovedať
@tomcok, ahoj. sekol som sa. Terasa je 13x3 nie 13x5. Rozpon medzi stlpmi je 3,25. Stlpy su zelezobetonove 30x30cm, trcia z nich Fi ktore boli ohnute do terasy. Dom som uz stavial no nie s takouto terasou a ten preklad som si vo vykrese vsimol fakt az ked bolo vsetko zaliate a hotove.. teraz dumam a statik bol moj ten mi spravil "scenku" ale riesenie nenavrhol a bol este druhy ktoreho som extra zaplatil a ten problem nevidel (prebehlo to tak ze som mu do detajlov popisal aku vystuz som povkladal). moj statik mi nedal ani vykres ani nic (nemal cas nato), len pribliznu skicu ktorej som sa drzal - az na tie preklady. Prachy zhrabol a ked nieco potrebujem tak vecne nedviha alebo nedostupny, (to iste aj stavebny dozor) klasika..zial aj taki su ludia.
Odpovedať
@jojo1b Osobne si myslim, ze by to malo byt OK kedze medzi stlpy si dal este 16tky, ja som tiez tak robil jednu cast stropu, ze namiesto prievlaku som dal vystuz do stropnej dosky, a tam bol rozpon okolo 3m a statik mi vypocital vystuz presne aku mam pouzit a ukladat. Pokial ta terasa nebude extra zatazena, tak si myslim, ze problem s tym nebudem, ale to je moj laicky, osobny nazor.
Odpovedať
možno by ti vedel @jan45 poradiť, no toto je asi otázka na statikov, na dobrých, nie na tých na ktorých si ty narazil (nech dajú aj papier).
Odpovedať
@jojo1b ....zdravim....na tej teraske mozes postavit chalupu....buduj dalej....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?