Použitie namiesto ytong prekladov keramicke?

Profilova fotka
Mam otazku, v stavebninach som chcel objednat preklady na dom ytong, ale bolo mi ponuknute dat keramicke preklady, tak som to tam zmenil pretoze to bude lacnejsie a dalo by sa to z vonka zateplit. Mur bude 30 cm hrubka porobeton. Preklad namiesto ytong nosny 300/249/2500 bude 3x WST KP preklad keramicky (21cm hrubka, ostavajuce 9 cm by som z vonku nalepil xps 9cm do hrubky steny 30 cm). Nad tym budu este 2 rady porobetonu(murujem 13 radov) strop bude miako alebo nieco ako rector. Je to s tym prekladom v pohode, alebo sa mam niecoho obavat?
Odpovedať
1
2
setris na nespravnych miestach, kup si radsej lacnejsie kachlicky.
Odpovedať
Je to úplne jedno co tam dáš. Aj ja som na jeden preklad musel použiť keramický, lebo Porfix tak veľký nevyrába.
Odpovedať
@rkorba v čom je problém ked použije tie 3preklady KP plus izolácu?
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba Tu ide o to, že či je to v poriadku a z Vašej odpovede som sa nič nedozvedel, takže podľa Vás to nie je v poriadku a bude s tým problém ???
Odpovedať
Profilova fotka
@predatorzv nebude priblem oba ta babracka s detailami ako dolepovanie aby ta ten cas navyse nevysiel drahsie ako origo preklad.
Odpovedať
Profilova fotka
@predatorzv kludne mozes pouzit. Vlasne je to jedno aky pouzijes, aj Ytongacky aj keramicky maju v sebe beton+zelezo.....
Odpovedať
Profilova fotka
Pridávam obrázok...situáciu...
Odpovedať
Tiež som použil keramický lebo ytong preklad nebol vôbec a nemám žiadne problémy. Tak ako ste písali, zatepliť ho a hotovo. Odporučili mi to priamo aj z ytongu (závodu ) lebo nestíhali vyrábať. A ytong ani nerobil také dlhé ako som potreboval
Odpovedať
Profilova fotka
@roberttom Ďakujem za info, ja som to včera zmenil, ale potom mi to stále vŕtalo v hlave, pretože nechcem si vyrobiť nejaký problém, tak to radšej overujem. :-)
Odpovedať
@predatorzv Je to take lepenie a ako pisal wolodymyr z prvoti sa budes vytesovat, ze si usetril par euro a nakoniec to bude mozno naopak. Hlavne tie preklady nedavaj na lezato ako to je casto vidavat na stavbach.To xps tam je zbytocne (len prelepujes dieru) a keby si planoval exterierove zaluzie tak by ti to skomplikovalo montaz ... Uz to je zbytocne riesit, ved si ich kupil a barak ti nespadne i ked to nemas podla projektu ;-)
Odpovedať
@predatorzv Maš to špatne. to XPS ide medzi preklady. správne je preklad/XPS/preklad/preklad
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba Tak na ležato naozaj nie :) No v projekte bol ytong ako som písal a exteriérové žalúzie neplánujem resp. nebude treba. Nechal som sa prehovoriť, aj pretože som v zmene nevidel nejaký problém.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ruren Na tým som tiež uvažoval, asi preto to tu vôbec píšem, chcem presne vedieť ako to mám spraviť, či tak ako som to nakreslil alebo ako si ty napísal....
Odpovedať
@predatorzv ja som pri cene nosnych prekladov (+ nemali take rozpony ako potrebujem) zvolil cestu bez nich :-) Moje preklady budu zo zelezobetonu spojene s vencom. Ale mojmu vencu to len prospeje, pretoze bude siroky 25cm. Ty mas 13 radov, neviem naco ale ty vies, ja budem mat nadstandardnych 12.
Odpovedať
@predatorzv Keď váhaš ako to máš urobiť,choď napr. na stránku HELUZ alebo POROTHERM a pozri si kladenie nosných prekladov
Odpovedať
@rkorba Typický tepelný most.
Odpovedať
@ruren no ani nie, ked ram okna prekryjes sedym polystyrenom a nenechas ho obnazeny.
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba 1 rad je podlaha a 30 cm nechávam na podhľad pre rozvody + rekuperáciu, ostáva 270 cm svetlá výška.
Odpovedať
@predatorzv existuje aj maximálna možná dĺžka vyloženia (vysunutia) tvárnic. Čím je tvárnica hrubšia tým viac ju môžeš vyložiť. Platí pravidlo cca 1/6 hrúbky tvárnice. Pozri technické listy, mohlo by to tam byť uvedené.
Odpovedať
Profilova fotka
Ono možno to zas za tú pracnosť nestojí, staticky by to bolo asi v pohode, ale zas tam budem musieť lepiť xps + dávať to do maltového lôžka + pri omietaní presieťkovať naviac.... úspora asi 150 eur a pracnosť neporovnateľne väčšia. Ja mám v stavebninách v pohode možnosť, to ešte zmeniť, takže ešte to môžem vymeniť za 2x12,5 cm porfix + 5 cm xps, alebo sa vrátim k ytongu... Možno táto diskusia niekomu v budúcnosti pomôže, že treba si naozaj všetko spočítať.
Odpovedať
@predatorzv si si isty? 13 radov + veniec = 3,5m 0,3 podlaha 0,3 podhlad a vychadza ti to na 2,9m co samozrejme nie je zle, ale naco :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba Veniec = súčasť stopu :) 270 je akurát :)
Odpovedať
@predatorzv akurat jedna rada este. urob to tak, ako to mas na obrazku a nepocuvaj co trepe @ruren , ze preklad+xps+preklad. Ten xps je tam na prerusenie tepelneho mosta a keby je v interiery, tak to ma taky vyznam asi ze ziadny. vyznam by to malo, keby davas okna na stred muriva a xps je nad ramom okna. Sprav to tak, ako si to nakreslil.
Odpovedať
tak ako vlatne? :)
Odpovedať
@evatothova zalezi ci ide len o dosiahnutie hrubky 300mm, alebo o prerusenie tepelneho mosta ;) preco sa pri zalievanych prejladoch dava xps na okraj zvonka? preco nie zvnutra, laebo do stredu, ako to je na obrazku? vsetko aj zalezi od toho, kde chce clovek umiestnit okno v murive
Odpovedať
@xkodiakx my budeme dávať okna na kraj takže ako prerušiť tepelný most? inak dajako to matematicky nevychádza 4x70mm 280mm, čiže môžeme verziu: preklad+2cm styrodur+preklad+preklad+preklad
Odpovedať
@xkodiakx plus budeme dávať žalúzie vonkajšie pod ktoré by ešte malo ísť 4cm styrodur, kastlik na zaomietnutie (aspoň u nami vybranej firmy) má 16cm aj s čelom
Odpovedať
@evatothova Takže kľudne pod tým môže byť styrodur na preklade. Čím viac, tým lepšie
Odpovedať
@xkodiakx Jediný čo tu trepe si ty.
Odpovedať
@xkodiakx Toto je čo? https://www.asb.sk/stavebnictvo/konst...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?