Odpoveď na príspevok od lukas2589:
Zdravim. Chystam sa na stavbu dvojdomu. Jedna sa … @lukas2589 aj ti povedal dovody? Izolovat ma izolacia. Mury maju mat staticku funkciu.Odpoveď na príspevok od lukas2589:
Dovod bola cena a rychlost. Ja sam mam dom 30+20 … @lukas2589 Ak to murivo spĺňa teplotechnické parametre požadované normou, tak by to nemal byť nejaký problém, nie? Tipnem si ale, že to murivo samo o sebe má integrovanú nejakú tepelnoizolačnú hmotu. Či? A ako spomína koenzim - dodatočným zateplením sa dajú ošetriť kadejaké chyby a detaily. A nieje to len o únikoch tepla ale aj o vlhkosti atď.Odpoveď na príspevok od lukas2589:
Zdravim. Chystam sa na stavbu dvojdomu. Jedna sa … @lukas2589 "Dovod bola cena a rychlost."....u rýchlosti sa dá polemizovať.....a cena?.....treba si dosadiť do tabuľky dnes platné ceny a potom ukázať ako je to s cenou.Odpoveď na príspevok od eagleowl:
@lukas2589 "Dovod bola cena a rychlost."....u rýc… @eagleowl perfektné, až na grey , tomu neverím, PS splní túistú funkciu a sa dá na hrubšie terčeOdpoveď na príspevok od jan45:
@eagleowl perfektné, až na grey , tomu neverím, P… Dlhé hmoždinky sú už dosť drahé do hrubého zateplenia, myslím, že sa skôr oplatia tie vrtule.Odpoveď na príspevok od lukas2589:
Zdravim. Chystam sa na stavbu dvojdomu. Jedna sa … @lukas2589 ja mam 25+20 a sused ma 50 porfix, obidvaja si nestazujeme, ale u mna pozorujem nedostatocne odhlucnenie z exterieru co mi sem tam dost prekaza a nie som na to zvyknuty.Odpoveď na príspevok od lukas2589:
Dovod bola cena a rychlost. Ja sam mam dom 30+20 … @lukas2589 Za mna totalna blbost. Dovody spomenute vyssie. Jednoznacne chod do riesenia so zateplenim. Ked sa bojis odhlucnenia, zamen polystyren za vatu.Odpoveď na príspevok od jan45:
@eagleowl perfektné, až na grey , tomu neverím, P… @jan45 do tabuľky si už môže dosadiť materiál kto aký uzná za vhodné....no výpočet môže vychádzať len z oficiálnych technických listov.Odpoveď na príspevok od eagleowl:
@jan45 do tabuľky si už môže dosadiť materiál kto… @eagleowl šedý PS nie je v normách (tabuľkách), technické listy nie sú podkladom pre výpočet. A naviac, nepíšem o konkrétnom materiáli, ale o technológii a tá môže zásadne ovplyvniť výsledok prakticky. Údaje v tepelných certifikátoch sú znôšky pochybnej hodnoty.Odpoveď na príspevok od jan45:
@eagleowl šedý PS nie je v normách (tabuľkách), … @jan45 hore uvedená tabuľka slúži na ORIENTAČNÉ porovnanie teoretických úžitkových vlastností a ceny rôznych typov obvodového muriva pre stavebníka.....každý si môže dosadiť do tabuľky ľubovoľné materiály vlastnosti aj ceny.