VONKAJSIE OBVODOVE ZATEPLENIE VENCA

ahojte, otazka na skusenych do obvodovej casti venca sa dava primarne styrodur,alebo kludne aj fasadny polystyren? vonkajsie zateplenie pojde aj tak 20cm EPS F este Ked tam projektanti navrhuju styrodury,ake dovody vlastne maju? dakujem
Odpovedať

Odpovedať
@h0sher styrodur je odolny voci uv ziareniu, takze kludne moze zostat odhaleny aj voci priamemu slnku kym nezateplis a nezdegraduje...
Odpovedať
Profilova fotka
@h0sher osobne sa domnievam že XPS sa tam navrhuje preto že je v porovnaní s EPS mechanicky podstatne odolnejší..čo je najmä pri použití tenších dosiek podstatné (pri vložení do šalungu a manipulácii s výstužou atď... XPS pokiaľ viem nie je dlhodobo odolný voči UV)
Odpovedať
@h0sher pri 20cm zatepleni to nema ziaden prakticky vyznam, preto predpokladam, ze projektant len kopiruje a upravuje starsie projekty. My sme robili projekt v roku 2012 a uz vtedy mi projektant nedal na preklady a vence ziaden xps, lebo vedel, ze sa planuje dost hrube zateplenie stavby.
Odpovedať
@h0sher ma to velky vyznam hlavne cez zimu, pokiaľ nebudeš mať este zateplene. Ak bude mrznut a ty budes chciet vo vnutri robit tak mozes mat veľký problém. Bude ti to premrzat, vlhnut.
Odpovedať
@marek_norway stránka výrobcu: XPS není dlouhodobě odolný proti působení UV záření ani proti sálavému teplu a je určen pro trvalé použití při teplotách pouze do 75 °C.
Odpovedať
@marek_norway z vlastnej skúsenosti viem že nie je odolný voči uv
Odpovedať
Profilova fotka
presne ako pise @spee16dee. Ak bude zrealizovany dom v jednom roku, nema vyznam. Ak bude interier robeny aj v zime a exterier nezatepleny, radsej pouzit.
Odpovedať
detto ako @spee16dee vyskúšané na vlastnej koži, sused nemal a z omietky mu kvapkalo
Odpovedať
@kaspy dom necham do jari iba pod strechou,zacnem dokoncovacky az na jar a dokoncim buducu jar/leto
Odpovedať
Zatepľovanie osobitne železobetónového venca pri celkovom zatepľovaní hr.200mm dostáva zmysel iba v prípade ak sú steny murované z pórobetónu (napr.Ytong), alebo izolačné keramické kvádre od hr.375mm z dôvodu vyrovnania izolačnej schopnosti venca a steny. Pokiaľ je pod vencom použitý materiál iba z nosných ker. kvádrov hr, 250-300mm, tak to nestojí za zvýšenú prácnosť a cenu, lebo je tam pri celkovom zateplení 200mm len maličký rozdiel v izolačnej schopnosti. Používanie styroduru na dotepľovanie vencov ak vychádza vence zatepľovať zvlášť, sú vyhodené peniaze. Stačí obyčajný fasádny polystyrén v patričnej (vypočítanej) hrúbke. Čas v podstate nehrá rolu. Aj EPS aj XPS degraduje poveternosťou.
Odpovedať
takze dom je YTONG 300ka a zateplovat veniec som sa rozhodol fasadnym polystyrenom, viaceri mi aj v praci takto poradili,ze to je zbytocnost davat tam drahsi styrodur,ktoreho izolacna vlastnost je neumerna jeho cene vs EPS Fko dakujem za radu
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?