Murivo bez zateplenia

Zdravim. Chystam sa na stavbu dvojdomu. Jedna sa o developersky projekt Projektant ma prehovara na obvodove murivo 500mm bez zateplenia. Ako je riesena fasada ? Aky mate nato nazor ? Staval tak niekto dom ? Dik za info
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od lukas2589:

Zdravim. Chystam sa na stavbu dvojdomu. Jedna sa …
@lukas2589 aj ti povedal dovody? Izolovat ma izolacia. Mury maju mat staticku funkciu.
Odpovedať
Dovod bola cena a rychlost. Ja sam mam dom 30+20 izolant ale doba sa moze menit aj trendy v stavebnictve.
Odpovedať
Dá sa stavať bez zateplenia, ale bál by som sa riešenia detailov. Svojpomocne pre niekoho šikovného to môže byť OK, developersky by som sa nespoľahol na robotníkov, že to spravia precízne. Ide hlavne o kritické miesta ako preklady, veniec, ostenia a pod. So zateplením sa dajú dosiahnuť oveľa lepšie výsledky (menšie úniky tepla), ako použitím muriva bez zateplenia.
Odpovedať

Dovod bola cena a rychlost. Ja sam mam dom 30+20 …
@lukas2589 Ak to murivo spĺňa teplotechnické parametre požadované normou, tak by to nemal byť nejaký problém, nie? Tipnem si ale, že to murivo samo o sebe má integrovanú nejakú tepelnoizolačnú hmotu. Či? A ako spomína koenzim - dodatočným zateplením sa dajú ošetriť kadejaké chyby a detaily. A nieje to len o únikoch tepla ale aj o vlhkosti atď.
Odpovedať
Profilova fotka

@lukas2589 "Dovod bola cena a rychlost."....u rýchlosti sa dá polemizovať.....a cena?.....treba si dosadiť do tabuľky dnes platné ceny a potom ukázať ako je to s cenou.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od eagleowl:

@lukas2589 "Dovod bola cena a rychlost."....u rýc…
@eagleowl perfektné, až na grey , tomu neverím, PS splní túistú funkciu a sa dá na hrubšie terče
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

@eagleowl perfektné, až na grey , tomu neverím, P…
Dlhé hmoždinky sú už dosť drahé do hrubého zateplenia, myslím, že sa skôr oplatia tie vrtule.
Odpovedať

@lukas2589 ja mam 25+20 a sused ma 50 porfix, obidvaja si nestazujeme, ale u mna pozorujem nedostatocne odhlucnenie z exterieru co mi sem tam dost prekaza a nie som na to zvyknuty.
Odpovedať

Dovod bola cena a rychlost. Ja sam mam dom 30+20 …
@lukas2589 Za mna totalna blbost. Dovody spomenute vyssie. Jednoznacne chod do riesenia so zateplenim. Ked sa bojis odhlucnenia, zamen polystyren za vatu.
Odpovedať
Profilova fotka

@eagleowl perfektné, až na grey , tomu neverím, P…
@jan45 do tabuľky si už môže dosadiť materiál kto aký uzná za vhodné....no výpočet môže vychádzať len z oficiálnych technických listov.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od eagleowl:

@jan45 do tabuľky si už môže dosadiť materiál kto…
@eagleowl šedý PS nie je v normách (tabuľkách), technické listy nie sú podkladom pre výpočet. A naviac, nepíšem o konkrétnom materiáli, ale o technológii a tá môže zásadne ovplyvniť výsledok prakticky. Údaje v tepelných certifikátoch sú znôšky pochybnej hodnoty.
Odpovedať
Profilova fotka

@eagleowl šedý PS nie je v normách (tabuľkách), …
@jan45 hore uvedená tabuľka slúži na ORIENTAČNÉ porovnanie teoretických úžitkových vlastností a ceny rôznych typov obvodového muriva pre stavebníka.....každý si môže dosadiť do tabuľky ľubovoľné materiály vlastnosti aj ceny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?