Odpoveď na príspevok od fortron:
Ahojte, mozem poprosit o nazor skusenejsich - v a… @fortron to vyzerá na dobré logické umiestnenie... zaleží ako je dom zateplený a aké výkony... neviem či dve jednotky do obývačkokuchyne nie sú zbytočne predimenzovanéOdpoveď na príspevok od hockto:
caute, 4 roky mame doma nahodenu LG Standard Plus… @hockto otvor si jednotku a analyzuj problem, bud lozisko na jednej strane, alebo motor na druhej ako hovoris. Aspon si ju pri tom riadne vycistis :-)Odpoveď na príspevok od hockto:
caute, 4 roky mame doma nahodenu LG Standard Plus… @hockto Lamely ventilatora su z vyroby vyvazene. Casom sa ale na rotor nabali bordel v podobe prachu/plesni a kadecoho ineho a toto tento rotor rozvazi. Vacsinou to staci vycistit.Odpoveď na príspevok od jakino:
Ahojte. Už 13 rokov kúrim chatu klímou Daikin. Fú… @jakino ber to ako ked mas obehove cerpadlo u teplovodneho vykurovania, akurat je ine medium ;-) predides ty chladnym miestam v miestnosti, lebo ti stale miesa vzduch bohuzial i prach :-(Odpoveď na príspevok od bksl:
Nedavno som nainstaloval klimu AUX Q Smart Plus 2… @bksl hej to aux robi sem tam, mal som v plane sa tym zaoberat, ak tym spotrebuje dake dukaty, ale za zimu to je zatial cca do 2kWh, takze ma to este dost nemotivovalo...Odpoveď na príspevok od liutasil:
Ahoj! Ještě se zkusím zeptat - máte někdo zkušen… @liutasil parapet je asi ideal na kurenie. kedze ti teplo bude stupat hore, praskaniu dnu by si sa tiez mohol vyhnut. ale spotreby tam budu asi vyzsie mam pocit, nemam odskusane popravde. bal by som sa tam mozno prachu a mozno ti to bude aj zavadzat a na chladenie nie velmi idealne.Odpoveď na príspevok od joma3333:
Veľmi uvažujem nad fotovoltaikou. Ale ako vyrieši… @joma3333 exituje bojler s integrovanym tepelkom, ten by ti volaco vedel usetrit, ak teda aktualne ohrievas vodu elektrikou. Akurat treba pri nom uvazovat, co bude chladit. V zime totizto ked chladi interier, ktory treba nejako vykurovat, tak straca na efektivite. Cez leto mas zas naopak z toho klimu zadarmoOdpoveď na príspevok od joma3333:
Veľmi uvažujem nad fotovoltaikou. Ale ako vyrieši… @joma3333 existujú meniče ktoré majú priamo 2 zásuvky a do 3,5kw môžeš zaťažiť, aká je účinnosť a či to tých 3500w zvládne to už som nezistival, ale dúfam že nás skúsenejší usmernia.Odpoveď na príspevok od supiiik:
@joma3333 exituje bojler s integrovanym tepelkom,… @supiiik a keby bol v pivnici kde sa vôbec nekuri?Odpoveď na príspevok od matko291:
@supiiik a keby bol v pivnici kde sa vôbec nekuri? @matko291 ja napríklad pivnicu nemámOdpoveď na príspevok od joma3333:
@matko291 ja napríklad pivnicu nemám @joma3333 to ale nebola otázka na tebaOdpoveď na príspevok od matko291:
@joma3333 to ale nebola otázka na teba @matko291 ok.ved jasnéOdpoveď na príspevok od matko291:
@supiiik a keby bol v pivnici kde sa vôbec nekuri? @matko291 ja ho tak mám v pivnici a ešte k tomu pri klasickej sušička bez TC z ktorej tiež niečo využije a funguje to, ale ak by na jeho kúpu nebol aj iný dôvod, tak je to nerentabilné vzhľadom na otáznu životnosť.Odpoveď na príspevok od matko291:
@supiiik a keby bol v pivnici kde sa vôbec nekuri? @matko291 predpokladam, ze v pivnici mas trvalo 10-15st. Malinko to znizi SCOP, ale zrejme lepsie riesenie ako si chladit interier v zime. Len v pivnici by som sa asi bal trochu vlhkosti. Luftbojler funguje ako klasicka klima a v prasnom vlhkom prostredi sa to rychlo prejavi zanesenim vymennika roznymi plesnami. Nema to ani filtre ako klima, takze je to o to narocnejsie. Ja som ten moj v minulosti par krat rozoberal koly cisteniu a nebolo to ktovieco