Umiestnenie vnútornej jednotky klimatizácie

Ahojte, v princípe nemáme extrémny problém s prehrievaním interiéru v letných horúčavách, ale nájde sa pár dní v roku, kedy by sme klímu ocenili. Mám aj tepelné čerpadlo, ktorým viem chladiť do podlahy, ale nie je to efektívne a po zmytí podlahy schne aj 5 hodín :D (a zmývame fakt často). Rozmýšľame teda nad jednou klimatizáciou, ale riešim vhodné umiestnenie vn. jednotky, aby o pár stupňov schladila pokial možno väčšiu časť domu. Máme centrálne riadené vetranie s rekuperáciou tepla, teda predpokladám, že pomôže aspoň z časti pohybu vzduchu. Na priloženej fotke vidíte mnou navrhnuté umiestnenie vnútornej jednotky, v dlhej chodbe. Rovnako sa opýtam, či je vhodné umiesniť vonkajšiu jednotku na šikmú strechu s betónovou škridlou a aké sú prípadne nevýhody, ak sa to urobí dobre. Ak viete o lepšom riešení, určite budem rada, ak sa podelíte.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od leluka:

Ahojte, v princípe nemáme extrémny problém s preh…
@leluka naopak, ja si myslím, že to niesto je úplne idálne na umiestnenie vnútornej jednotky. Podstatné je, aby boli izby pred spánkom vychladené, čo nebude problém zrealizovať, stačí otvoriť dvere do izieb. Do kuchyne a obývačky chlad pomaly pretečie a tam sa nespí a denný diskomfort sa dá vydržať, ked sa v noci viete dobre vyspať.. Čo sa vonkajšej jednotky týka, tam je limit spádovanie a je jednoduchšie kondezát odvádzať do spádu von, ako použiť čerpadlo na kondenz, ktoré vytlačí tekutinu aj hore kopcom.. Tam je dobré uvažovať aj o vhodnej vzdialenosti jednotiek od seba, treba to konzultovať s monážnikom..
Odpovedať
Ďakujem, ale je tam predpoklad, že to čiastočne aj počas dňa vychladí dennú časť?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od leluka:

Ďakujem, ale je tam predpoklad, že to čiastočne a…
@leluka určite ano.. Ja mám klimatizáciu v kuchyni. ALe je centralizovaná v strede domu na južnej strane, to je ideálne. ALe vychladí mi aj obyvku na opačnej strane domu. Tá je však na servernej strane, takže sa mi veľmi neprehrieva. Ale chlad vie pretiecť a celkom úspešne sa preplazí cez otvorené dvere, kde treba..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?