Vzdialenosť vnútornej jednotky klimatizácie od stropu

Dal som si namontovať klimatizáciu do bytu. Všetko je funkčné, chladí, len jedna vec by ma zaujímala, čo sa týka montáže. Montovala to zabehnutá firma, roky na trhu, montéri ktorí montujú denne klimatizácie, 10 rokov a viac. Do návodu ku klimatizácii sa však ani nepozreli, až ja som ho po ich odchode rozbalil, a našiel tam, že by mala byť podľa predpisu výrobcu namontovaná minimálne 15 cm od stropu. Oni ju dali 8... Môže to nejako obmedzovať klímu vo funkčnosti? Pozeral som si foto danej klimatizácie na nete, a mnohokrát to majú ľudia namontované takto, pár cm od stropu. Aj táto firma, skoro vždy podľa fotiek montuje vnútornú jednotku takto... a plno ďaľších firiem.
Odpovedať
Niektoré klímy takto blízko namontovať môžeš. V princípe ide o to že zhora sa prisáva vzduch a jemu tých 8cm stačí. Niektoré klímy ale potrebujú viac miesta nad sebou kvôli servisu. Keď v nich chceš vyčistiť či vymeniť filtre tak k nim je prístup zhora.
Odpovedať
@toky1 ďakujem. Ja tomu rozumiem, filtre sa vybrať dajú, ukazovali mi ako, predpokladám, že ako profíci vedia, čo robia. Len v tom návode výrobca píše že minimálne 15... Ale možno to nie je podstatné. Mne to je lepšie, že to je hore, lepšie to dofúkne do diaľky, len či sa mi to nemôže kaziť alebo blbnúť senzory alebo čo. Čo myslíš?
Odpovedať
@marccel 8cm dávame minimum. Pod to by som už nešiel kvôli nasávaniu vzduchu. Niektoré kvôli filtrom potrebujú až 15cm.
Odpovedať
@fugas20 filtre sú tu vpredu, pod predným krytom. Keď ho otvorím...
Odpovedať
Senzory blbnúť nebudú. Ak je prístup k filtrom tak je to v cajku. Nerieš a užívaj si klímu kým je lacná elektrina.
Odpovedať
@marccel ale ide o to ze keď potrebuješ dat dole kryt tak tam potrebuješ strčiť ruky😉
Odpovedať
@fugas20 aha, no tak to bude teda asi maximalne nadavat ich servisak 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?