Umiestnenie tepelného čerpadla

Dobrý deň, Chcem sa spýtať, či máte niekto skúsenosti s umiestením TČ v prednej časti pozemku. Nemáme moc možnosti na umiestenie nakoľko dom je na hranici pozemku (ide o rekonštrukciu) a vzadu je pracovňa a terasa. Projektant to navrhol ako je na obrázku. TČ je vzdialene od technickej miestnosti cca 10m, zelenou značkou je zaznačené potenciálne umiestnenie TČ , červená značka predstavuje elektrickú prípojku, modrá čiara za ním by bol múrik - plot od susedného pozemku, , chodník je cca 5m od umiestnenie TČ. Nebudú tam tepelne straty, hluk, ktorý by mohol vadiť susedom, nakoľko vpredu majú miestnosti v ktorých spia? Na pozemku máme aj plynovú prípojku, ale vzhľadom na situáciu sa nevieme rozhodnúť, či TČ alebo plyn+rekuperácia. Ďakujem.
Odpovedať
@lucija010 my sme menili umiestnenie vonkajsej jednotky prave kvoli susedom z boku domu. Umiestnili sme ju do rohu k prednemu plotu. Sused z tej strany ma len parkovacie miesta a plny plot. Ked si pozries technicke parametre tak maju okolo 60 decibelov takze moze to rusit hlavne vecer, v noci pri otvorenom okne a pri spalni. Ked sa da nasla by som miesto niekde dalej od priamej vzdialenosti izieb. Jednotka moze byt vzdialena 30 m, prip na streche. Ale ked je vedla poschodovy dom tak opat moze rusit. A tiez niektori hovoria ze sa vibracie mozu prenasat strechou. Mozno by pomohla skor situacia pre predstavu.
Odpovedať
@lucija010 mrkla som sa aj na podorys. Vstup by som predlzila a zarovnala so stenpou. Pride mi aj dost uzky. A nedava mi zmysel to zalomenie vonkajsej steny odvstupu. Kvoli susedom? Ked nie tak to zarovnajte a bud si rozsirte chodbu alebo kupelnu by som zvacsila. Este obyvacka mi pride uzka. My mame v klasickom byte sirsiu.
Odpovedať
Čím bližšie ku plotu tým horšie umiestnenie ktoré zvyšuje hluk. Radšej trocha do priestoru. Kopec výrobcov má nákresy ktoré umiestnenia ako pôsobia stačí to dať do Googlu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?