Cena inštalácie tepelného čerpadla?

Ahojte, chcem sa opýtať koľko ste platili za montáž tepelného čerpadla a pripojenie na existujuci system, lebo ja neviem ci sa tie firmy uz nahodou nezblaznili, ale mam pocit ze skusaju, co zakaznik vydrzi a hlavne kolko zaplati. Dal som si nacenovat cerpadlo v hodnote asi 6500 eur a skoro ma prekotilo ked si za instalaciu - podotykam monobloku co je total primitivne a netreba na to ani chladniarenskeho technika 3500 - 4000 eur ??? Akoze aj keby material stal 1000 - 1500 eur co urcite nestoji (zato do rozpoctu si daju nezmyselne ceny), nieje predsa mozne si zobrat 2000 eur za pracu, na ktoru netreba displom z jadroveho inzinierstva. Akoze natahat par metrov potrubia a napojit na existujuci system je kolko robota, pol dna, den??? Ked to robia dvaja ludia to co za prijmy maju? Trochu neseriozne mi to pride. Za prve uz zarobia na cerpadle samotnom, kedze montuju len to, co predavaju no a potom osklbu ludi pri napojeni. Adekvatna cena podla mna aj s materialom pre napojenie by bola do 1500 eur max. Je to svinsky business lebo napojit sam si to nemozete, lebo vam nedaju zaruku a takto vlastne prinutia ludi si to instalovat u nich za nezmyselne ceny. Co si o tom myslite ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dzankamizu:

Ahojte, chcem sa opýtať koľko ste platili za mont…
@dzankamizu evidentne vieš ako na to, tak si to napoj sám. (nemám a nemontujem TČ)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dzankamizu:

Ahojte, chcem sa opýtať koľko ste platili za mont…
@dzankamizu Tak to je skandal! Tipujem, ze je to firma s monopolom na montaz TC v tomto state a ziadnu dalsiu CP nemate...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dzankamizu:

Ahojte, chcem sa opýtať koľko ste platili za mont…
@dzankamizu ak nie je pre Vas potrebna zaruka.. TC sa daju volne kupit aj priamo z Ciny... a mozno aj zapojenie nebude pre Vas take zlozite A ak sa dohodnete viaceri..tak usetrite aj na doprave My sami ideme tiez do kupy TC..ale cez firmu ktora to zapoji a bude servisovat... a to ze to tolko stoji...nuz... ani novy kotol na peletky v tejto dobe uz nie je lacny
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dzankamizu:

Ahojte, chcem sa opýtať koľko ste platili za mont…
@dzankamizu daj si nacenit TC od kamtop.sk Tento čo píšeš hore je okrádanie zákazníka...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dzankamizu:

Ahojte, chcem sa opýtať koľko ste platili za mont…
@dzankamizu no material pri monoblok môže byť kľudne od tisíc hore. Potrubie ,expanzna, filtre,nemrznuca, stojan, Pripojenie vody a el. Nastavenie ovzdusnenie. Aj tak to je vela🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od supiiik:

@dzankamizu Tak to je skandal! Tipujem, ze je to …
@supiiik Nechcem menovat firmu, ale dal som si spravit 4 ponuky. V jednej montaz 1300 eur, v druhej 2000 eur a v dalsich dvoch 3250 a rekord 3895 a toto mi uz hlava nebere. Montaz jednotky a elektro 540, doprava 100 asi to cez pol zeme nesu, 180 za spustenie, instalacny material 500 a clovek by si povedal ze to by hadam stacilo. Ale nie, este zlvast prosimpekne instalacia kotolne s cerpadlom 2700 eur! Tak toto uz je dobre cez ciaru si myslim. Fakt nerozumiem, kto si to da robit. V sustave uz je zapojeny elektrokotol ktory staci odpojit a miesto neho pripojit rury z cerpadla plus tam hodit dake obehoveho cerpadlo ak ho uz monoblok nema. Ved neni normalne aby cerpadlo stalo 6 tisic a instalacia ktora trva tak pol dna 4. Ako dost som z toho znechuteny. Myslim si ze 1500 eur je az az za to.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fugas20:

@dzankamizu no material pri monoblok môže byť kľu…
@fugas20 ano, ale vacsina uz je instalovana s elektrokotlom co mam. toto je proste natiahnut par metrov potrubia a pripojit to pred kotol. Aj keby ten matros stal 1000 ecok tak za montaz snad 1000 je celkom dost ci?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@dzankamizu evidentne vieš ako na to, tak si to n…
@foox ver tomu ze by som si to napojil, lenze potom stracas zaruku a nemozes cerpat dotacie. Niektore firmy si z toho robia slusny business ved ked mas lacnejsie cerpadlo tak si aspon zaplatis instalaciu. Treba byt realista a vediet cenu prace, a toto mi pride cisty odrb. Aspon teda pri niektorych firmach. Neviem ci skusaju, ale viem si predstavit ze clovek co sa v tom nevyzna to kludne zaplati. Takze tychto 2 vylucim a budem jednat s tymi, ktori to neprepiskli hned na zaciatku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mellie111:

@dzankamizu ak nie je pre Vas potrebna zaruka.. T…
@mellie111 problem je ten, ze ta cena je uplne mimo realitu. Nemoze predaa stat cerpadlo 6 tisic a montaz 4000. Jedine ze by to montovali 2 tyzdne. Zaruku samozrejme potrebujem, tak isto sa neda cerpat dotacia na take cerpadlo cize mozno usetrite na cerpadle ale ked sa nieco stane tak je pruser.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dzankamizu:

@foox ver tomu ze by som si to napojil, lenze pot…
@dzankamizu ide o tú dotáciu, u nás sa dotácia chápe nie ako zľava pre zákazníka, ale ako ryža pre montážnu firmu. Zažil som to na vlastnej koži.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@dzankamizu ide o tú dotáciu, u nás sa dotácia ch…
@foox presne, cele zle. Ved predsa tieto firmy uz to cerpadlo predavaju s dobrou marzou a este ti splechnu hentaku cenu za instalaciu a ved ked si odratate dotaciu tak ta cena nieje az tak vysoka. Ale clovek co do toho trocha vidi, tak tomu sa musia budiky pretacat. Problem je, ze vacsina ludi do toho absolutne nevidi a potom su ochotni platit tieto astronomicke ciastky. Mne to pride ze tam splechnu nejake hausnumero a cakaju, kto sa chyti. Lebo aj keby odratam za material 1000 eur, tak 2500 za pracu na par chodin je chore. Najviac sa mi paci ze montaz a zapojenie cerpadla 1000 eur. To akoze cakaju ze ich budu cakat 2 rury vonku natiahnute a ze tam daju zavit a pripoja na cerpadlo? Cize postavia na konzolu, zaskrutkuju, pustia a za toto zoberu 1000 eur? To hadam nie. Cize pocitajme, predajna cena cerpadla 7000 eur. Z toho maju minimalne 2000 eur ryzu. Dalsich 3000 za instalaciu, takze ked odratam mateerial za den zarobia 4000 eur. A to se vyplati... Chore.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dzankamizu:

@foox presne, cele zle. Ved predsa tieto firmy uz…
@dzankamizu ciste slovenske krcmove reci, vsetci o tom vedia, vsetci o tom rozpravaju a nikto s tym nic neurobi. Bud si to urob sam, alebo vyberaj vyberaj vyberaj vhodnu menej predrazenu firmu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tie dotácie aj tak zoberú firmy. Takže nejako by som dotáciu neriešil. Oni to prepocitaju tak aby firma zarobila. A vy z dotácie 4000 mate možno 2000. Len sú vyskúšajte niekde nacenit bez dotácie. A potom z dotáciou ze ste sa rozhodli budete prekvapený.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fugas20:

Tie dotácie aj tak zoberú firmy. Takže nejako by…
@fugas20 praveze, ja som dotacie v dopyte vobec nespominal, presne koli tomuto. Vsetky firmy sami odporucili moznost dotacie, takze neviem ci by nacenili inak keby som to explicitne spomenul. Ono je zaujimave ze si tu dotaciu nepremientu do ceny cerpadla, ale do ceny instalacie. Zrejme by to bolo velmi okate ak by to dali do cerpadla.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dzankamizu:

@fugas20 praveze, ja som dotacie v dopyte vobec n…
@dzankamizu skús tu stránku, čo som ti napisal vyššie....
Odpovedať
Montéri tepelných čerpadiel majú plno roboty takže si zvyšovanie ceny práce asi môžu dovoliť. Iný dôvod za tým hľadať netreba si myslím.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@dzankamizu skús tu stránku, čo som ti napisal vy…
@megdesign skusim im napisat, ale nevadi ze tam nemaju to cerpadlo co chcem?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

Montéri tepelných čerpadiel majú plno roboty takž…
@toky1 no ja neviem, ale co je vela to je vela :) Nieco tu je zle. Teraz v zimnej sezone toho nemaju podla mna tak vela lebo klimy instaluju do par dni a cerpadlo do 2-3 tyzdnov. Problem aj je ze oni si cenu materialu nahodia aj 2-3x viac ako to realne stoji v obchode. Asi zmenim profesiu, vidim ze IT az tak nevynasa. Akoze nic v zlom, ale namontovat TC je otazka 2 dnoveho skoleniana nauci sa to aj cvicena opica, takze naozaj nerozumiem preco by som mal platit take peniaze za instalaciu. Vravim, keby nevydierali zarukou a statnou dotaciou tak si to namontujem sam a idem si pre cerpadlo do talianska kde je o 30% lacnejsie. Vivat Slovakistan.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dzankamizu:

@toky1 no ja neviem, ale co je vela to je vela :)…
@dzankamizu Akože ja s tebou v podstate súhlasím ale vezmi si to tak, že montér ak stále nájde niekoho, kto mu za montáž TČ do domu dá tých 3-4000 eur tak by bol blbý to robiť za menej. Oni tí chladiari nemontujú len TČ v domčekoch. Robia aj iné veci - inštalácie chladiakov v potravinovom priemysle a podobne. Tých montérov zas tak veľa nieje a poviem Ti, že ich bude stále menej. Remeslá u mládeže strácajú na popularite. Keď nezabudnem tak zajtra mrknem do rozpočtového programu v pc koľko peňazí je tam uvedených za montáž TČ.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@dzankamizu Akože ja s tebou v podstate súhlasím …
@toky1 Mas pravdu, toto je cely problem a chyba statu. Vysoke skolstvo je v takej prdeli, ze beru kazdeho, vsetci sa hlasia na vysku a vystuduje to kazdy debil. A potom chybaju odbornici a je ich malo a potom si pytaju taketo nehorazne sumy. Ale tiez by to malo mat nejake hranice, nieje mozne aby si uctovali viac ako top manazeri v nejakej firme. Pripadne lekari a pod. A hej vacsina ludi im to da, lebo nemaju sajnu co to moze stat kadze ked im tam daju 5000 navyse aj to zaplatia, vsak mate dotaciu tak co sa stazujete. Hovorim, spravil by som sam ale nejadu mi zaruku ani dotaciu co je samozrejme obrovska pridana hodnota. Skusim este dake firmy oslovit a max. som ochotny dat za to 1500 eur, maximalne 2000 ak v cene budu este nejake komponenty navyse. Ale akoze 3500 - 4000 je uplne mimo realitu. Ak to pozres budem rad.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dzankamizu:

@toky1 Mas pravdu, toto je cely problem a chyba s…
@dzankamizu keď som naposledy pozeral do toho programu, tak sa mi vidí že tá cena montáže bola okolo 2000eur aj s materiálom pre 5kW TČ. Ale zajtra pozriem Cenkros a dám presnejšie údaje.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@dzankamizu keď som naposledy pozeral do toho pro…
@toky1 jojo dik, a to bol monoblock ? Tie maju byt lacnejsie na montaz prave... Ja som pozeral akoze 1m plast/hlinik a potrubie 32mm stoji 8 eur. Cize 10mx2x8 = 160 eur cena potrubia a to este maloobchodna, par spojok, dake TCka, cerpadlo, kus elektrickeho kabla, ok daky filter no nech matros za 1000 eur. Za jednodnovu pracu 2 technikov si myslim ze je 1000 eur az az, ci na nejakej inej planete zijem ? :) Keby aj dostali 30 ecok na hodinu co uz som asi dost prehnal, tak ak tam zabiju aj cely den (8h) co pochybujem, tak to je necelych 500 eur a zvysok cista ryza pre majitela. Akoze naozaj nemam chut sa dakomu skladat na nove Ferrari uz len z principu. A to este nevravim ked chcu brat 3500 eur za material a montaz. Plus dobru marzu maju uz aj za samotne TC, takze fakt nevidim dovod takto osklbavat zakaznikov. Sa naserem a pojdem si to TC kupit do talianksa za 4500 a kaslem im na dotacie a namontujem si to sam...
Odpovedať
Kvalitný chladiar pod 50eur na hodinu asi neide. Tým nemyslím nejakého rýchlokvaseného, ktorý montuje po zaškolení len nejaké splitové klimy do 5kW. Ale takého, ktorý má eletrikárske, zváračské aj chladiarske lajstrá a vie aj súvislosti. Nielen prisvorkovať kábel či natočiť závitovú armatúru a utrum. Taký, ktorý rozumie tomu čo robí a prečo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

Kvalitný chladiar pod 50eur na hodinu asi neide. …
@toky1 no a myslis ze firmy ktore predavaju klimy a TC maju takychto chladiarov/kurenarov? Plus tu sa nebavime o chladiarovi, ale kurenarovi :) Vacsina tychto firiem ma ludi - instalaterov na zivnost a snad si nemyslis, ze im platia 50 eur na hodinu. Vacsinou jeden tim, nevie co robi druhy. Ked mi montovali klimu, tak sa stazoval chlapik ze ma len 12 eur na hodinu, takze neviem odkial si vzal 50 eur. Inak po skusenosti s klimou, som si dalsiu montoval uz sam. Ale OK, som ochotny zaplatit jedneho cloveka ktory to namontuje aj 50 eur, ale nech mi presne povie kolko hodin mu to bude trvat a nie ze si vypyta na den a na obed ide domov ze. 50eur beru IT kontraktori u zahranicnych klientov a aj to len ti sikovnejsi. Trocha Slovenskej reality by nezaskodilo. Normalny clovek priemern zarabajuci musi makat pomaly 2 mesiace a tu tito si zoberu to iste za den ? Ako sorry.
Odpovedať
Akože pekne vravíš, logicky ale realita ukazuje, že oni aj keď si to možno nezaslúžia, tak toľko dostanú. Mne napríklad za montáž Midey - jeden prieraz cez tehlovú stenu, 3m prepojovacia trasa medzi vnútornou a vonkajšou jednotkou, 2m lišta, konzola na stenu pre vonkajšiu jednotku zobrali dvaja montéri za materiál a prácu (určite max. 2 hodiny) 336eur. Materiál nestál iste viac ako 80eur. To na každého potom vychádza na hodinu mzda 64eur. A poviem ti že som mal viac cenových ponúk. Iní mali aj vyššie ceny. A o dosť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

Akože pekne vravíš, logicky ale realita ukazuje, …
@toky1 zabudol si podstatny fakt a to ze si si nekupil produkt ale sluzbu, cize museli sa na tu zakazku pripravit, pricestovat 2x (urcite bola obhliadka), vykonat samotnu instalaciu a odist, cize robota na cely den, ked si vydelis 2 a odcitas dane, tak mozno im ostalo 100E/den/clovek co je adekvatne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@toky1 zabudol si podstatny fakt a to ze si si ne…
@rkorba Prísť samozrejme museli. Na obhliadku boli u mňa borci zo 4och firiem, všetci vraveli že je to zdarma. Ale títo odo mňa šli ešte na dve montáže. Boli z TV, montovali u mňa vo Valalikoch a mali ísť ešte v ten deň do PO a KE.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@toky1 zabudol si podstatny fakt a to ze si si ne…
@rkorba ano, ale aj tak je to vela ale budiz. Su dvaja, ked si odrataju material a rozdiela 50/50 ostane im mozno po 100 eur ako pises a vacsinou oni maju jednu montaz za den, maximalne 2. Lenze, ich plati zamestnavatel, ktory ich ma na zivnost vacsinou, teda firma ktora dodava klimu a ta im ziadnych 50 eur neda, ked dostanu 15 eur na hodinu tak su radi. Hovoril mi to takze viem. A toto je ten problem, ze oni si nacenia nezmyselnu cenu prace a materialu a tym co to realne namontuju daju z toho tak tretinu. Plus, montaz monobloku nieje ovela narocnejsia ako montaz splitu a pomaly 10x viac platit za montaz to je trochu vela. Jednoducho skusaju ci je to zajaznik ochotny zaplatit. Niekdo si nadhodi menej a niekto to prestreli poriadne ale ver, ze vsetky ponuku co dostanes su uz dobre nadhodnotene koli tomu, aby potom vedeli zjednavat a ty mal dobry pocit ze si si vydupal nizsiu cenu a oni sa len v duchu smeju ako ta osklbali aj tak :)
Odpovedať
Tu sa pozrite ako "narocne" je namontovat monoblok. Kazdy zrucnejsi clovek to zvladne svojpomocne ked neni uplne lavy. https://m.youtube.com/watch?v=0enCFIx...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dzankamizu:

Tu sa pozrite ako "narocne" je namontovat monoblo…
@dzankamizu uz tu "nevyplakavaj" a namontuj si to sam preboha. Ja si tiez za par dni idem naspajkovat vonkajsiu jednotku ku vymenniku a ani ma nenapadlo si taku trivialnu vec davat nacenovat, nedajboze tu pisat xy prispevkov ako si podhodnoteny a oni nadhodnoteni 🤐
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?