Zapojenie Tepelného čerpadla+kotol na tuhé palivo

Zdravím chcem si zrealizovať kotolňu na novostavbe T.Č +záloha starý kotol Viadrus moja predstava zapojenia pozri foto bude to fungovať?
Odpovedať
Fungovať bude, ale pri objeme akumulačky ti chýba jedna nula. A novostavba, a radiátory. Ach...
Odpovedať
Tepelná strata a ročná potreba tepla novostavby?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marek353:

Zdravím chcem si zrealizovať kotolňu na novostavb…
@marek353 Zbytočne predražené. Prečo podlahovka a aj radiátor? Len tak okrajovo. Asi tisíce € rozdiel v cene TC, kôli radiátorom, ďalšie € budú lietať vzduchom (každý rok) kôli nižšej účinnosti toho TC. Starý kotol Viadrus? On bude večný? Že ho máš teraz zadarmo? No, jeho zapojenie už sú nie malé € (so všetkým, čo k jeho pripojeniu, ovládaniu bude potrebné). Raz dospeje do stavu, že sa bude meniť, ďalšie €€€ pôjdu z kapsy. Ku kotlu potrebuješ kotolňu, priestor ktorý musíš postaviť, zaplatiť. To sú ďalšie €€€. Toto je doslova plytvanie €, aj do budúcnosti. A ešte, ten kotol tu AN nahreje za chvíľku, budeš hasiť ohnisko potom? Píšeš o novostavbe, tam budeš mať tepelné straty 20kW? Asi sotva, lebo to by musela byt novostavba asi 400m²+.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marek353:

Zdravím chcem si zrealizovať kotolňu na novostavb…
@marek353 môj názor v novostavbe A0 nemá čo robiťn žiadny kotol,komín je diera cez ktorú bude stále unikať teplo,ani akumulačná nádrž, všade len podlahovku s TČ ved tam stačí prdnúť a máč teplo
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od duzu:

@marek353 môj názor v novostavbe A0 nemá čo robiť…
@duzu úplne súhlasím. Myslím si že jediný dôvod pre čo autor chce riešiť starý kotol je pravdepodobne prebytok alebo ľahko dostupné drevo alebo apokalyptický scenár ale blackouty asi nebudú kúreniu svedčiť bez obehu ... ak by som nad takýmto niečím špekuloval tak si viem predstaviť že mám vložku ktorá dokáže ohrievať okruh na kúrenie, ale ako primár bude slúžiť sálavé teplo z vložky a čo ide cez komín ešte zachytí a vie poslať do podlahovky .... inak mi to príde zbytočné. ako píše Duzu, v A0 dnes prdneš alebo sa oprie do okna ranné slnko a máš teplo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?