Termostatické ventily

Prosím o radu. Radiátor mi kúri veľmi slabo. Mám podozrenie na termostatický ventil alebo hlavicu. (Dokonca sa mi zdá, že na "3"ke kúri trocha viac ako na "5"ke.) Mám tam to, čo je na obrázku. Má to možno 15 rokov, možno aj viac. Po prvé: V čom môže byť skôr problém? V hlavici alebo v tej "rúrke", na ktorú je hlavica našraubovaná? (to T-čko...) Po druhé: Neviem dať dole tú hlavicu z toho T-čka. Dá sa to dať dole? Mám skúsenosť, že by to malo ísť dole, len neviem, ako to dať dole. Možno vekom tam niečo zatuhlo. Mám to šraubovať, alebo nejako vycvaknúť? Zatiaľ som opatrný, nechcem mať fontánu... PS: Je to v paneláku na 12tom poschodí. Odvzdušnené to je. Radiátor v susednej izbe hreje podľa očakávaní. Ale fakt je aj ten, že ten je asi na inej stúpačke.
Odpovedať
Ako dat dole hlavicu: skus pozriet ci nie je sraub pod tym krytom "Honeywell"
Odpovedať
Treba dať na 5 ,čo je otvorený ventil.Tou oceľovou drážkovanou maticou kliešťami povoliť a zhodiť termostatickú hlavicu.Potom na termostatickom ventile pohybovať ihlou,či nie je zaseknutá v nejakej polohe.
Odpovedať
@marko337 Ďakujem, skúsim. 🙂
Odpovedať
Je to klasika ,robí sa to často na starších ventiloch hlavne keď sa dlhodobo nehýbu. Treba ti zhodiť hlavicu a povytiahnúť taký kolík v strede ventilu. Niekedy je dobré ho streknúť WD a rozhýbať ho, alebo ak trošku trčí skúsiť ho povytiahnúť kombinačkami .Ak sa to nedá ,treba po ňom ,po ventile klepkať jemne kladivom ,mal by sa uvolniť ,ak sa to nepodarí ,potom už iba výmena.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?