Teplota vody do podlahy, vysledna teplota v miestnosti

Zdravim. Robim si prieskum. Napiste mi ako to je u vas: Teplota vody do podlahy / stupen teploty v dome. Napr: 28 do podlahy/23st v dome. Vy?
Odpovedať
@hroma chyba 3 tia velmi dolezita velicina (vonkajsia teplota vzduchu) :)
Odpovedať
@hroma u nás ide 27° voda do podlahy, na termostate máme nastavené 21,7°. Skutočná teplota v dome je cez deň viac ako 22°, iba ráno keď vstanem je presne tých 21,7°. Predpokladám, že v noci kotol dokuruje. Vonku je 6-12°.
Odpovedať
Ja viem takéto napísať. 32st. nastavené na zmiešavači, a teplota podlahy je od asi 25.5 do 26.5st. podľa toho kde meriam. Mám dosť veľké rozostupy v podlahe. Prietoky mám od 1-1.5L/meter a 6 okruhov mám na prízemí s plochou necelých 100m2. Neviem či ti to nejako pomôže. Teraz podlahovku nepúšťame prakticky vôbec, len ráno sa spustí keď poriadne vyvetrám dom a ide chvíľu.
Odpovedať
Fuha. Mne ekvitermika nastavuje. Niekedy mam aj 38 stupňov kurime na 22.5 cize musi vykurit na 23. Dom Kysuce. Za mesiac október kedy sa pustilo kurenie som spálil 60m3 plynu. Je to aj s TUV. 120 m2 KK podlahovka. Malo vela?
Odpovedať
aktualne 24-25st do podlahy/23st v dome, pri vonk teplote cca 7-10st
Odpovedať
*1-1.5 l/minútu samozrejme.
Odpovedať
@romanesdesign čiže vravíš že vlastne ešte stále chladíš hej? 😄
Odpovedať
@gkrivanek jasne, ze je dolezita teplota vzduchu.. mame to nastavene na teplotu vody, a v dome moc teplo, ale neviem kolko je stupnov, lebo termostat tam nie je (musim kupit teplomer).. 😄.. tak neviem ci to dat na automaticky rezim, ktory to prisposobi teplote vzduchu vonku... lenze ked som dala A, tak ked sa prislo do domu, zas bola zima.. tak rozmyslam, ci staci dat 26st.. nech je v dome prijemnych 21...
Odpovedať
@zltalienka dakujem, mne staci tych 20,5-21st.. cize dam asi na 26.. resp ten Automaticky rezim,...
Odpovedať
@martinak15 38 je dost vela, ekvitermika je v aspon priemerne zateplenych novostavbach.viac na skodu - vas pripad. Ina situacia by bola, keby ste mali tepelne cerpadlo. Na Vasom mieste odstavim ekviterm, zarazim vykon kotla na 3-4kW a radsej necham kotol bezat dlhsie casove useky pri nizsom vykone. Dosiahnete vyssi tepelno-pocitovy komfort a o nieco vyssiu efektivnost - ak teda mate kondenzacny plynovy kotol, predpokladam ze ano.
Odpovedať
@hroma ešte nebývate, že? To potom stačí menej, 19-20°, podľa mňa.
Odpovedať
@zltalienka nie, jasne ze staci..len neviem odhadnut kolko do podlahy dat, aby bolo tych 20 😄 .. Pojdem to prepat asi na automat..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mcsmekac a ja pri 21,7° som len v tričku s krátkym rukávom 🙂
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mcsmekac nemôžem pracovať vonku, som žena na materskej dovolenke.
Odpovedať
Tiez mam nastavenu max teplotu do podlahovky na 35° ale krivku mam na 0,4 co mi pri pozadovanej teplote 23,5° pusta stale max teplotu(35). Rozmyslam, ze skusim znizit krivku na cca 0,2 aby to pustalo menej ked su von miernejsie teploty.
Odpovedať
Profilova fotka
@sopeto - skor posun celu krivku dole o par stupnov. Samozrejme, menit mozes aj krivku ak mas zateplenu stavbu, ale pri 0-vych a -10 teplotach mozes mat pocit nedokurenia. vtedy pomaha zostat na povodnej krivke len doladit jej vertikalny posuv.
Odpovedať
@mcsmekac doma mame 21st.. a staci..otuzujeme, nam zima nie je 😄 .. zas moc teplo nie je OK pre zdravie.. dufam, ze v spalni mate 19, podla WHO 🙂.. kazdy ma inu termoregulaciu, ja by som odpadla pri teplote 23st.. to musi byt strasne teplo.. a drahu elektriku nemame..
Odpovedať
@hroma kúp si do novostavby teplomer. Možno tam máte ešte vlhko a potom sa Ti aj nižšia teplota zdá na pocit ako keby bolo teplejšie.
Odpovedať
@kejsix ja mam spodný vykon kotla 4.7 kW. vždy keď kuri tak ide kotol na minimum. Skúsim vyžiť tuto radu. Mám zateplenie 15 cm grafit 38tehla
Odpovedať
@martinak15 Princíp ekvitermu je ale práve v modulacii vykonu resp. udrziavania teploty vykurovacej vody v zavislosti od vonkajsej teploty podla nastavenej ekvitermickej krivky. Skuste znizit krivku. 38°C na vystupe do podlahovky v tychto mesiacoch a teplotach je prilis vela. Ak ma kotol vysoky spodny vykon,mal by cyklovat a nie prehrievat vystup.
Odpovedať
@kejsix kotol cykluje pokial je spustený povedzme 2 okruhy namiesto 8. Odsledovane to mam. Mam 5 termostatov. Povedzme v spálni kde chceme mat chladnejšie sa tento rok ešte nekurilo. Kuri sa hlavne obyvacka s kuchynou a vela chodba kupelna a detská izba. Pokial su zapnuté viac ako 2 okruhy potom kotol necykluje
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Tiez to mame az na 25stupnov zena by to nezvladla keby bolo menej a mame aj drobca v spalni mame 23. Mam to zapnute cely den a noc na taku teplotu. Teplota vody v podlahovke okolo 29stupnov dom este nieje zatepleny.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam aktivovane betonove stropy a bezna teplota vykurovacej vody je 27-28 stupnov ked su vonkajsie teploty okolo 0 stupnov. Najviac tam z TC zatial islo 32 stupnov ked bolo ‐25 stupnov... Zatial sa kurilo tuto jesen celkovo 5 hodin, lokalita Ruzomberok...
Odpovedať
@mpfnordy @mcsmekac a mate nakalibrovane termostaty? Lebo ja som kupoval do každej izby a každý z nich ukazoval o 2 stupne menej ako tam realne bolo 🙂
Odpovedať
@martinak15 no ako sa to kalibruje mam len jeden od kotla v strede domu potom vedla je od rekuperacie ale rozdiel teploty je 1stupen kotol ukaze 25 a reku. 24 chodil som po dome s teplomerom a meral 🙂 bolo 25 v obyvacke spalna je na severnej strane tam bolo 23
Odpovedať
@mpfnordy osobne som to kalibroval tak ze som ku každému termostatu dal ďalšie 3 zariadenia. A ked 3 ukázali podobnu teplotu a termostat o 2 stupne inde bolo to jasne. 🙂 v každej príručke k termostatom je písané že ich treba nakalibrovat lebo nemusia ukazovať dobre
Odpovedať
@martinak15 aha dik za info idem to nastudovat mam co vecer robit 🙂
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?