Tepelne cerpadlo Fenomis

Mate niekto skusenost s tepelnymi cerpadlami Fenomis (vzduch-voda)? Rad by som podporil slovenskeho vyrobcu, ale relativne malo referencii ma odradza.
Odpovedať
1
2
5
@jonky6 radi si precitame tvoju recenziu na tu znacku 🙂 niekto musi byt prvy
Odpovedať
@palo231 prvý myslím nebude už to niekto má v staršej diskusii @jonky6 a cenovo je ako na tom?
Odpovedať
@jonky6 Mame sice voda-voda.Zatial spokojnost.robi to co ma a ako ma :-) Co sa tyka firmy,tak komunikacia a pristup na profesionalnej urovni.Citit zanietenie pre vec a nie len zaujem.predat cokolvek.Rodinna firma,ktora ma podla mna velky potencial a buducnost.
Odpovedať
@jumt cenovu ponuku nemam (este ani projekt na kurenie nie je hotovy), len robim prieskum trhu 🙂 na FB som sa docital cca 6000 za ventum 2 uz po dotacii
Odpovedať
@jumt Ako najdem tie starsie diskusie? Ked som dal vyhladat "fenomis" nenaslo nic.
Odpovedať
@jonky6 zaujima to aj mna, som v rovnakej fáze ako ty. Firma posobí seriozne aj pán vyzerá že sa rozumie. Komponentny používa iných kvalitných značiak. Len strašne ma odrádza že nemožno dopátrať recenzie. FB firemna stranka vznikla v roku 2017 a odfotená len jedna realizácia. Dalsia vec je servis, vyzerá že nemajú vela zamestnancov, dokonca nadobúdam domej že je to viacmenej ONE MAN SHOW. Potom sa otvárajú otazky servisu pozáručného. Ak by som nechcel oslovovať túto firmu tak kto to bude schopný opravit? Majú certifikáty vyhrali sútaž, technologia je možno super ale sú tam také určité obavy z toho celého. @marcel714 bolo by fajn keby si sem mohol zaslať nejaké fotky z realizácie alebo napríklad video. Ak poznáš majitela osobne asi by mu bolo dobre odporučiť nech sa povenujem viac PR a referenciam.
Odpovedať
nič v zlom, zariadenia voda voda používaju R410 dozajnovo sa velmi podobaju na výrobcu z čiech, zariadenie vzduch voda, má chladivo R290 , parááda, propán, preto iba monobloky kuknite facebook inštalácie v zahraničí, čiže to nebude slov. výrobca ale dovozca, finstat, za dba roky tržby - veľká nula. jednoducho divné, netvrdím ž etieto zariadenia sú braky, ale firma je nedôverihodná po mojej malej rešerži na nete,
Odpovedať
@fural Net vie vsetko,ze? :-)
Odpovedať
@jonky6 za taku cenu mozes mat takmer cokolvek, nerozumiem preco nad tym vobec niekto uvazuje.
Odpovedať
@jozefsv Hej cokolvek.XY typov a znaciek TV a PKK.Ale dotycneho zaujima prave tato znacka a typ TC.A co je na FB, nemusi byt toho casu pravda,nakolko ceny a technologie sa menia.
Odpovedať
@marcel714 prave preto,nema ho co ta znacka zaujimat,ale kto chce potencionalne problemy nech sa paci.
Odpovedať
@jozefsv Problem ma aj Daikin :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marcel714 si zaklincoval
Odpovedať
@jozefsv Ak by bolo nieco absolutne bezproblemove tak by to nemalo na trhu konkurenciu. Takze v takom.prupade je otazka pristup a servis ako taky.A toto sa cloven na finstate nedozvie...
Odpovedať
@marcel714 no dobre, finstat beriem ze nemusi byt smerodatny ukazovatel. Dopatral som sa ze na webe hovoria ze maju dlhorocne skusennosti s vyvojom atd. Potom prides na web alebo FB a ziadne fotky nic, v podstate mrtva stranka. Ako krby urobili realizaciu maximalne sebe na dome... Toto nieje dobry model biznisu, verim tomu ze keby mali nejake realizacie fotiek je na FB plno... Preto som ziadal nejake fotky a videa od teba ak by ti to nevadilo. Lebo mi pride ako keby si nebol len ich nejaky random zakaznik. Ale skor ako niekto s rodiny pripadne blizsieho okruhu... Dakujem.
Odpovedať
@jozefsv Ak za tu cenu mozem mat cokolvek, tak mi porad ktore ine. O TC som pred pol rokom nevedel vobec nic a teraz ked som nieco nacital sa uz orientujem, ale som zmateny 😄 Na papieri (pomer cena/vykon) sa mi pozdavalo Panasonic aquarea WH-ADC0309J3E5, opytal som sa na nazor p. Fejesa z Fenomis (v jednej FB skupine). Uvedomujem si, ze konkurenciu asi nebude vychvalovat, ale co mi povedal bolo pre mna celkom prekvapujuce: V skratke = azijske cerpadla udavaju scop pri inej teplote (+ 7st) ako europske (- 7 st). Dam tu aj celu odpoved na moju otazku, odkial ma scop 3,4 miesto 4,9 uvedenych z katalogu: "pozeral som to na stránke, kde bolo SCOP merané podľa normy EN 14825 - je to norma, pri ktorej sa P-design určuje pri teplote -7C, teda naša Európska norma. - Prikladám v prílohe. Žiaľ, aj tuto niektorí predajcovia zavádzajú a do katalógu, ktorý preložili do SK uvádzajú údaje, kde je P-design nastavený na teplotu +7C. Alebo, aby som im nekrivdil, možno ani nevedia, že tam je nejaký rozdiel a vyššie čísla sa im samozrejme páčia viac, lebo predávajú 😀 Predajcovia dostanú výsledky testov od výrobcu, teda z Japonska, fyzicky tie TČ už nenechajú otestovať tu - je to drahé. Tu je legislatívna diera, pretože pokiaľ sa testuje v Európe, P-design sa robí na -7C, ak v Japonsku, tak na +7C. A potom keď idete pozrieť napríklad zoznam dotovaných zariadení, zistíte, že Panasonic, alebo Daikin má vyššie SCOP ako napr. Nibe, alebo Stiebel. Paradox? Nie. Nibe, Stiebel testované v Európe pre -7C, Panasonic, Daikin v Ázii pre +7. A chudák úžívateľ je zmetený, ako je možné, že TČ s vyšším SCOP má nižšiu cenu? Tí prezieraví v tom vidia háčik a intuitívne sa rozhodnú pre vyššiu kvalitu. Takých je však len cca 10%. Čo myslíte, prečo predajcovia Daikin, alebo Panasonic ponúkajú v CP predimenzované TČ? Príklad: máte projektantom naprojektovanú tepelnú stratu pri -11C = 8 kW. Dostanete však od nich ponuku na 12, alebo 14 kW s odpoveďou, aby ste mali rezervu, lebo vedia, že ten výkon 12 kW je pri 7C (tak to majú testované) ale pri -11C bude len 8 kW, alebo menej a teda ICH čerpadlo s výkonom 8 kW by pri -11C nepostačovalo. Túto pravdu Vám však nepovedia. Preto aj to SCOP, ktoré uvádzajú v katalógoch je veľmi pekné. Avšak, keď začne klesať priemerná teplota pod 0C, toto číslo je nereálne. A takto vznikajú fámy, že údaj SCOP je reálny len v laboratórnych podmienkach, atď.. Nie. Je to reálne číslo, len ho musíme uvádzať v reálnych (našich) podmienkach. Preto ak niekomu uvediem SCOP našich čerpadiel, viem, že to číslo je reálne na naše podmienky, že to číslo je reálne pre Slovensko." Vie sa k tomu niekto vyjadrit, kto s tym robi, vyzna sa v tom?
Odpovedať
@fural Ten finstat som pozeral aj ja... trzby su 0 preto, ze posledne roky nahravaju nevyplnene uctovne zavierky. Mas ale pravdu ze je to divne. Na druhej strane ak si pan stoji za kvalitou, nemal by mat problem zmluvne sa zarucit aj ako fyzicka osoba 🙂
Odpovedať
@jonky6 to su dobre halusky. Ja mam daikin a za 4 sezonu je scop 3. To je u daikinu real. Ci budes mat 3 alebo 3,6 je podla mna jedno. Velky rozdiel v usetrenych peniazoch na spotrebe vs nadobudacia hodnota tc sa nikdy nezrovna v prospech akoze kvalitneho so super papierovym scop. Pisem akoze pretoze co je kvalitne? Ktora znacka? Moje bezi 4 sezonu bez akehokolvek servisu ci kontroly. Cenikova cena daikinu 8kw bola 5600 e. Bezne dostupna napr na atria.sk. teraz to uz nesledujem, cesi ich mavali aj lacnejsie. Bez dotacie ! Nikdy by som nesiel do znacky o ktorej niesu recenzie svetove a nie jedna baba povedala na sk a uz toboz nie hlupe keci od majitela firmy. Par ludi tu ma aj panasonic a nejake problemy s tym nemaju. Co poznam osobne ludi aj tu z fora tak maju jednotky daikin 4kw pre bungalov a vykuri jedna radost takze keci typu ze japonci musia ponukat 12kw cerpadla aby zvladli zimu je na smiech. Od tohto utekaj. Take cerpadlo by som si nedal aj keby ho montoval sused. Porovnavat japonca co je na kazdom liedli a lidl je nemecka siet obchodov s noname skladackou z sk ci cz je ubohe. Dobre su urcite mitsubishi,nibe tie mam moznost sledovat v praxi a su bezproblemove.
Odpovedať
@jozefsv Vies kde bola pred 5 rokmi tesla?Len tak pre porovnanie.Noname znacka ktoru nikto bez avetovych recenzii len tak nekupi na zaklade reci "jedna babka povedala". A prikladov je velmi vela Nech ti daikin sluzi vela rokov bez poruchy.
Odpovedať
@jonky6 ak výrobca udáva výkony a efektívnosť TČ pri rôznych teplotách, je to podľa mňa plne transparentné. Nech ho človek kupuje hocikde a porovnáva s hocičím, nájde si teplotu a k nej údaje. Čo sa týka "predimenzovania" výkonov voči strate, v podstate chápem, čo chceš povedať. Ale tá špirála tam je na to, aby zopínala, ak je požiadavka na výkon. To je funkcia, nie vada. Samozrejme je výhodnejšie mať TČ, ktoré je efektívne aj v mrazoch. Ak bývaš tam, kde je takých dní veľa. Osobne mám Panasonic a špirála mi zopína v mrazoch, ale nejde nonstop. Od určitej teploty proste len začne z času na čas dokurovať. Za mňa osobne, človeka žijúceho v Trnavskom kraji, je TČ využívajúce špirálu OK. Nejaké TOP efektívne by som asi nechcel. Kvôli tým pár dňom s výraznejšími mrazmi by som podľa mňa zbytočne doplácal. Mal som ponuku aj z Daikinu a nik nič netajil. Vyslovene ma upozornil, že v zime by sa zopínala špirála. Môj Panasonic má európsky energetický štítok a predpokladám, že všetky značky, ktoré stoja za zmienku ho budú mať. Osobne nemám rád obchodníkov, ktorí poukazujú na iných. Chcem poznať funkcie, výkon, cenu, servis v okolí a všetko si nestranne porovnať doma. Ver, že väčšinou si vie každý obchodník nájsť silnú stránku svojho produktu voči pár iným konkurentom a na tom postaviť marketing.
Odpovedať
@jonky6 su rôzne normy na určenie výkonu a SCOP, Aj v EN 14825 sa určuje podľa rôznych podmienok, Čo ktorý výrobca udá do katalógu je jeho marketingová vec. Ak robia test podla EN 14825 v japonsku, tak tie isté výsledky by mali dostať aj v europe, Pre nás na Slovensku sú dôležité peniaze (aj všade inde vo svete) a výška dotácie sa určuje na kilowat výkonu P desing pre mierne klimatické podmienky a nízkoteplotnú aplikáciu (človek rozumej podlahovku) , Pre rôzne klimatické podmienky sa berie isté percento SCOP pri + 7°C , nejaké percento +2°C a tiež aj nejaké percento pri -7°C. Je to dosť komplikované a nemá zmysel to tu vysvetlovať. Takže , ked si pozriete SCOP na TČ ktoré su podporované dotáciou, https://zelenadomacnostiam.sk/sk/zari... tak všetky SCOP by mali byť určené pri rovnakých podmienkach podľa jednej normy. či je to švéd NIBE a či japonec Micubiši, či korejec Panasonic, alebo aj slovak Wamak, Aká je realita? Ľahká odpoveď : vždy iná !!! lebo v každom dome bývajú iný ľudia, @jonky6 finstat, keď nie sú udaje tak su to dve príčiny, nedodané údaje , lebo nedôsledná práca, alebo frma jednoducho nevykazuje žiadnu činnosť a tak po nejakom čase ju vymažú. zaniká.
Odpovedať
Ahojte, má niekto reálne namontované TČ Fenomis? Riešim s p. Fejesom návrh, avšak dopátral som sa len k nejakým pár fotkám ich realizácie. Oproti ostatným predajcom sa odlišuje jeho komunikácia - vyzerá, že vie o čom vraví. Avšak ja ako laik - može to tak iba na mňa pôsobiť. V podstate sú bez akýchkoľvek referencii. Aké otázky by som mu mal položiť, aby som nespravil krok vedľa? Čo mi odporúčate?
Odpovedať
@somecheck Opytaj sa ich na ten finstat, preco maju nulove trzby 🙂 Kebyze sa rozhodnes pre nich, ja by som chcel, aby mi za vady rucil aj konatel ako fyzicka osoba. Ak si za svojim produktom stoja, nemal by s tym mat problem. Firmu bez majetku pustia k vode velmi lahko. Osobne si nemyslim, ze je to ich pripad, ale ako sa hovori "better safe than sorry".
Odpovedať
@somecheck ja nemám ale tiež som s ním komunikovala a presne som mala rovnaký pocit, že práca je koníček a preto sa aj vyzná. Tiež fandím aj keď nie sú referencie niekomu kto tu s niečim má odvahu začať. My ešte len kupujeme pozemok ale stále sú u mna vo vedúcej pozícii 😁 tak ak by si sa pre nich rozhodol potom tvoja referencia poteší
Odpovedať
@opatriciao @somecheck Mam a zatial som spokojny.
Odpovedať
@marcel714 Ktorý máte od nich model?
Odpovedať
@somecheck Aqua 2
Odpovedať
@marcel714 Máte nejaké fotky realizácie? Ako máte postavenú záruku?
Odpovedať
@somecheck fotky nemam a je tam 3 roky zaruka+ pozarucny servis
Odpovedať
Profilova fotka
@opatriciao to nie je, ze len posobi, ze vie, co hovori, ale ozaj aj vie, my sme tiez s nim komunikovali a velmi vela veci mi vysvetlil ako funguju, co je lepsie a aj preco, aky zmysel ma tepelne cerpadlo a vela ineho, lebo mna po pravde pri tc odradzala cena, nebol som nejako s tym stotozneny, ale ked som si to potom vzal z toho pohladu, ze fakt to budem mat bez nejakych starosti, tak to napokon prevazilo 🙂
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?