Tepelne cerpadlo-wolf

Profilova fotka
zdravim vas, momentalne staviame dom, bude mat 130 m2. ma niekto skusenost s tepelnym cerpadlom FHA Monoblock od Wolfu, nakolko nam toto konkretne projektant navrhol. zaujimal by ma teda pomer cena/kvalita.
Odpovedať
...nazdar,Wolf (...skúsenosťi nemám!!)u mňa frčí na SK IVT. ..no ale sused ho má(...tu v DE...a ten by ,,šméjda"!!nekupoval!!!)...a je s ním veľmi spokojný,a tiež je tiché!!!
Odpovedať
@marko9902 tak zrejme ti ho navrhol z nejakeho dovodu🙂 zrejme aj co sa tepelnych strat tyka, tak vsetko bolo vyratane tak, aby vam sedelo, myslim.
Odpovedať
Profilova fotka
tak oni istotne vedia, čo robia. mne bolo taktiež navrhnuté projektantom, sám by som si asi len ťažko vybral, nakoľko som mal na začiatku také informácie, ktoré by nepomohli asi nikomu 😄 čo sa týka pomeru cena-kvalita, podľa mňa sme dobre obišli, teraz sa tie ceny ťahajú do neskutočných výšin. a keďže má Wolf momentálne akciu na toto konkrétne tepelko, tak sme sa to taktiež rozhodli využiť. eurá navyše sa zakaždým zídu, si myslím, každý chce ušetriť, keď sa dá.
Odpovedať
Profilova fotka
No ved prave, ze som zachytil tu akciu, ak to tak mozem nazvat, tak ma to uprimne potesilo. Mna zaujimalo, ci su tiche napriklad, lebo fakt by som bol nerad, aby ho bolo nejak extremne pocut, rusit susedov by som rozhodne nechcel.
Odpovedať
tak podla mna tie akcie vseobecne nebyvaju dlho, treba vyuzit kym sa da 😄 keby sme uz nemali tepelko, tak si dam tiez. a ako pokracuje stavba? ide vsetko podla predstav?
Odpovedať
Profilova fotka
No, hoci som napisal, ze staviame, my sme este v podstate ani nezacali, zatial nam to nejak nesuri. Myslel som to tak, ze je to este v stadiu riesenia. Projekt uz je, len to vsetko chceme proste dotiahnut do dokonalosti, nechceme nic podcenit, treba byt pripraveny na vsetko. A hlavne teda zbieram co najviac informacii sa da.
Odpovedať
@marko9902 a vsetko mate jasno? aj vyratane tepelne straty aj vsetko? aky je to vlastne typ?
Odpovedať
Profilova fotka
@fundasa tak o toto všetko sa postará projektant. samozrejme, že zálaží, akého si zoženieš?) niektorí to vedia fest odfláknuť a do projektu ti hodiť prvé, čo im napadne🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Tohto sa ja teda absolutne nebojim, znackou som si isty, len co sa tohto konkretneho modelu tyka, tak som nevedel, ze ci donh isto alebo zvolit radsej iny alebo ako sa vlastne zariadit.
Odpovedať
Profilova fotka
@marko9902 a v tvojom pripade sa jedna o vonkajsiu jednotku alebo ste sa rozhodli, ze ho date dnu?
Odpovedať
Profilova fotka
@krakovskaa Je to vonkajsia jednodka, typ voda/vzduch. Za mna spomedzi tych vsetkych typov mi tento vychadza najviac v pohode hlavne teda z hladiska montaze. Proste ziadne vykopove prace, vsetko easy.
Odpovedať
Profilova fotka
@marko9902 Tak to je jasne, typ zem-voda napriklad je logicky ovela narocnejsie na montovanie, ja osobne by som to robit nechcel. Neviem teda, ci toto firmy garantuju, ci s tym pomahaju pri samotnej montazi alebo nie, ale istotne je lepsie zvolit typ, pri ktorom sa to robit nemusi, to je jasna vec.
Odpovedať
Článok sa načítava...
a aky je vlastne rozdiel medzi splitovym tepelnym cerpadlom a monoblokom? s cim mate skusenosti?
Odpovedať
@doritt https://www.elcool.cz/post/tepeln%C3%...
Odpovedať
Profilova fotka
@doritt splitové je dvojdielne (rozdelené) na vonkajšiu a vnútornú jednotku. oboje sú fajn, ja mám monoblok, aj keď sme teda najprv zvažovali aj túto možnosť 🙂
Odpovedať
Vnútorná jednotka splitového TČ nemôže byť inštalovaná v malinkej miestnosti. Platia isté pravidlá na jej veľkosť vzhľadom na to, že do nej tečie chladivo, ktorého prípadný únik a jeho koncentrácia v malom priestore by mohla byť nebezpečná. To je len poznámka na okraj.
Odpovedať
@buch_buch1 pri monobloku máš nejakú zálohu v prípade ,ak vypadne elektrický prúd v mrazoch?
Odpovedať
Profilova fotka
elektrocentrála to v takýchto prípadoch istí 😎 ale zatiaľ som absolútne nemal dôvod ju použiť. a takisto ani nežijem na mieste, kde býva pravidelne -20°C 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@toky1 Áno, s týmto som bol veľmi dobre pred samotnou montážou oboznámený 🙂 Ale vďaka za info, možno si tým práve teraz niekomu pomohol 😉 Človek nemôže vedieť, kto sem zavíta.
Odpovedať
@buch_buch1 a co sa tyka samotnej montaze toho tepelneho cerpadla, to prebiehalo? ti prisli z firmy normalne namontovat ci si si musel zhanat nejakeho cloveka na to?
Odpovedať
Profilova fotka
@44olina Tak toto by aj mna zaujimalo. Ci je to proste len pri urcitych typoch cerpadiel, kedy zvyknu pomahat alebo ako. Lebo niektore su ozaj asi obtiaznejsie na montaz a instalaciu predpokladam.
Odpovedať
Profilova fotka
@dominod a za to sa aj plati pomimo alebo to je nejak v cene ta montaz?
Odpovedať
Profilova fotka
@brenimus ja mám od Wolfu tepelko a vtedy, keď som ho kupoval, tak to fungovalo tak, že za montáž sa platilo zvlášt ešte, ale teraz ako to je, to neviem, tak nechcem klamať.
Odpovedať
@buch_buch1 a ako dlho s ním už funguješ? ako to máš vyriešené? máš aj podlahovku?
Odpovedať
Profilova fotka
@habit áno, takto som to chcel vyriešiť od začiatku ako som mal vôbec v pláne stavať, nakoľko je to úplne ideálna kombinácia aj čo sa prevádzkových nákladov týka. a teda je vhodná najmä pre priestory, ktoré sa využívajú na dennej báze.
Odpovedať
Profilova fotka
@buch_buch1 tak do priestoru, ktory bezne nevyuzivas si to asi nedas 🙂 to sa asi zhodneme 😄 predsa len su to naklady navyse.
Odpovedať
@brenimus su to vydavky navyse, ale kazdy, kto sa ho niekedy rozhodne dat, tak ti povie, ze by vobec nemenil 🙂 ludia si ho v dnesnej dobe davaju uz ozaj kamkolvek. aj na chatu trebars.
Odpovedať
@fundasa veď práve, čo počúvam, tak to má skutočne dobré ohlasy. ono možno záleží aj aký typ človek zvolí, neviem, či z hľadiska hlučnosti sú všetky rovnaké napríklad. či to nejak extrémne moc nepočuť.
Odpovedať
@habit tak my mame split, cize su tie jednotky dve a su rozdelene. jednu mame umiestnenu vo vnutri a druhu vonku. mozem povedat, ze ten hluk je minimalny, podla mna sa to nejak rozlozi do oboch zariadeni a sa to nejakym sposobom zredukuje 😄 mozem sa mylit, ja si len myslim, ze nejak takto to funguje 😄
Odpovedať
@lennaa moze byt 🙂 ja to sice rozdelene nemam, ale ani tak ho takmer nepocujeme, nemame vobec problem, ze by nas hluk rusil alebo co.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?