Správne nastavenie kúrenia na protherm medved 30 klo

Dobrý deň,vie mi,prosím vás niekto poradiť,mám kotol protherm medved 30klo a neviem ako presne má byť nastavený prevádzkový ovládač kúrenia+termostat čerpadla(vid foto).V manuáli sa píše,že odporúčaná teplota temostatu čerp. má byť 55°C a na prevádzkovom ovládači kúrenia(značka radiátor) musí byť zvolená teplota vyššia,než je teplota nastavená na termostate čerpadla.Lenže pri takomto nastavení mi obehové čerp. zapne neskoro a vzdialenejšie radiatory dobre nezohreje. Ďalšia otázka,po vypnutí termostatu(izbový regulátor),resp. kotla automaticky vypne aj obehové čerpadlo a teplota v kotli sa mi zvýši z 55-60°C na 70°C,je možné nastaviť obehové čerpadlo,aby ešte išlo nejaký čas ? Vopred ďakujem za každú radu.
Odpovedať
Profilova fotka
hlavne sa pozri,či máš čerpadlo pripojené na svorkách termostatu
Odpovedať
@poliacik321 čerpadlo je pripojené na svorkách čerpadla 14,15,17 a izbový termostat na svorkách 19,20 ,tak by to malo byť? alebo?
Odpovedať
@poliacik321 alebo čerpadlo na svorkách 14,16,17?
Odpovedať
Profilova fotka
@blafak 14,15,17 je ok..zapni kotol a oba termostaty na maximum..počkaj kým teplota stúpne na cca 50st a termostatom čerpadla postupne uberaj aby sa čerpadlo zaplo..poznač polohu,znovu na maximum a potom termosta kúrenia nastav na 60st. termostat čerpadla vráť tam kde bol a malo by to by´t ok
Odpovedať
@poliacik321 ok,vyskúšam.dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?