Protherm Medved 30 PLO + Honeywell Evo Home

Dobry den. chcel by som sa opytat, ci Honeywell Evohome bude fungovat ma mojom starom statickom kotli od Prothermu, Medved 30 PLO. Taktiez planujem zatial len dve hlavice a budem prikupovat. Ostatne radiatory s beznym termostatom budu fungovat? Radiatory mam stare liatinove. na celom poschodi v dome mam vymenene okna. nizsie poschodie nie, tam zatial nove hlavice neplanujem dat, tam len temperujem na 15 stupnov.
Odpovedať
Profilova fotka
Definuj co znamena "Honeywell Evohome". Ak mas na mysli cisto 2ks hlavic (napr. HR90EE) tak je to len "inteligentna" hlavica. Otvori/zatvori podla poziadavky. Ak kotol nejde, tak teplo samo nepride (a ona sama ho dialkovo nespusti). Ak kupis aj centralnu jednotku, tak jedina moznost pripojenia medveda je cez rele on/off (BDR91) a ovladanie zapinania kotla + cirk.cerpadla(bez ekvitermiky). Na starej destile to funguje, bude to aj tu.
Odpovedať
https://digitall.sk/elektro/honeywell...
Odpovedať
na lavo termostat cerpadla, na pravo termostat kotla. Mam to podla vas dobre? spina mi kotol pri cca 60 stupnoch. A obehove cerpadlo ani netusim na kolko je stupnoch...
Odpovedať
v tom spociva cely moj problem, ake hodnoty tam mam nastavit a ako pripojit spravne to rele.
Odpovedať
Profilova fotka
@zedbehiro s termostatmi na zaciatku doporucujem nehybat. Ako to kurilo doteraz, bude teplota kotlovej vody dobra aj po novom. BDR91 sa prepoji na svorky kotla tak, aby spinala kotol a cerpadlo. Zapojenie je v navode, alebo na vnutri kotla na svorkovnici. je to vyhradene tech. zariadenie, mal by robit elektrikar alebo kurenar (skratka niekto kto tomu rozumie). Nespravne zapojenie kupujes novu riadiacu dosku kotla, takze pozor. BDR spina 230V (myslim ze je tam limit 6A).
Odpovedať
@mgx Dakujem za rady. Problem je taky, ze sa s obama termostatmi na kotli uz viacej krat hybalo. Teraz som kotol chytil do opateri ja, preto som chcel poradit s nastavenim, aby bolo efektivne a aby som sa nemusel nicoho bat, nakolko kotol s budikmi mam dva poschodia nizsie odo mna. chodim tam malo. 🙂
Odpovedať
@mgx prosim ta, mozes na to kuknut, ten okruhly termostat je stary, vymenil som bo za bdr91. jedna chyba nastala, obehove cerpadlo ide len vtedy ked sa zapne kotol a kuri. jakmile prestane, cerpadlo sa vypne. kde mam chybu v zapojeni prosim?
Odpovedať
Profilova fotka
@zedbehiro tak to bezne funguje. ak chces dobeh obehovky, to je vecou nastavenia kotla. s prothermom nerobim, ak sa to neda v menu tak jedine nejakym stykacom s oneskorenym vypnutim.
Odpovedať
@mgx a nemalo to ist takysto ako to islo predtym? lebo so starym termostatom mi to slo. kotol nakuril, vypol a čerpadlo dalej slo. len som vytiahol kabel so stareho termostatu a vlozil do bdr91. nemalo to ist takisto?
Odpovedať
lebo v tomto rezime mam velky problem a nestihne mi najvzdialenejsie radiatory v dome nahriat... SOS
Odpovedať
Profilova fotka
@zedbehiro salus mas v 230V zapojeni, tak treba zapojit aj BRD91. ked to nevies, zavolaj si niekoho kto vie. moze tam byt viac zadrhelov, taketo veci sa neriesia cez forum. kym nepride kurenar, mozes zatial nahodit stary salus.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@mgx Ahoj. mozem este otazku? pocet cyklov a minimalnu dobu zapnutia nastavit univerzalne podla honeywell navodu alebo mas svoje otestovane nastavenia? pocet cyklov 6 (kazdych 10 minut) a min. dobu zapnutia jar a jesen 1 minuta, zima 2 minuty, fest zima 3 minuty?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
3-6 cyklov, min. doba 10 minut. sezonne som toto nastavenie nikdy nemenil.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?