Odpoveď na príspevok od toky1:
Len na okraj - zabúda sa na "skryté" problémy zvý… @toky1 na toto mi pomohol pristroj na apnoe :D. Spavam v takej malej izbicke teraz, kvoli praci a malemu dietatu. Rano sa budim cerstvy ako rybicka, naprdene, ale hlava cista 😀Odpoveď na príspevok od stefanby:
Ten vydychany vzduch sa uz prejavuje. Mozok nema … @stefanby Nejedz na noc a už vôbec nie strukoviny!... Vydržíš do rána bez vetrania a vstaneš aj čerstvýOdpoveď na príspevok od petersd:
@stefanby Nejedz na noc a už vôbec nie strukoviny… @petersd hahahahaha ale som sa suprovo zasmial. Bolo to veľmi vtipne. 👏Odpoveď na príspevok od stefanby:
@petersd hahahahaha ale som sa suprovo zasmial. B… @stefanby 😉Odpoveď na príspevok od stefanby:
Ten vydychany vzduch sa uz prejavuje. Mozok nema … @stefanby Ano vidno, že bunky odumreli niektorím eko fanatikom.Odpoveď na príspevok od fero1821:
@stefanby Ano vidno, že bunky odumreli niektorím … @fero1821 eko?Odpoveď na príspevok od aen:
@toky1 na toto mi pomohol pristroj na apnoe :D. S… @aen Len keby pri tom spaní potom človek nevyzeral ako na JISke :-) Otec má tú mašinku na noc tiež.Odpoveď na príspevok od michal33822:
pls, pome sa vratit k veci. mam totizto v projekt… @michal33822 mam pasivny dom, a mam aktivnu rekuperaciu, s vykonom 2.7 kw chladiaci aj vykurovaci vykon, ono ti to realne miestnosti nevychladi, ak je vonku ze ozaj horuco, ale je rozdiel mat v lete v izbe 24 a 60RV a je rozdiel mat 24 s 45 RV , rekuperacka ti znizi vlhkost, a to je pocitovo ovela prijemnejsie :) takze ano, ma to efekt,Odpoveď na príspevok od fero1821:
@cukrik25 @purplesticks Asi som trafil do čierneh… @fero1821 je to sprava ani nie pre teba ked si taky tvrdohlavy s vetranim oknami, ale zavadzas ludi, naopak jedine so vzduchotechnikov, si vies zabezpecit cerstvy vzuch aj v zime, ked susedia cmudia,, a to tak ze privod vzduchu das tesne nad zem, pretoze splodiny sa drzia nad zemou vo vyske 1 meter, pod tym je relativne cerstvo,, nezbudajte ludia ze netreba sietky na oknach, ktore zabranuju aj slnecnemu svitu co sa tiez napocita za roky na energiach, hluk z ulice, alebo stekot psov,. ked varis nieco aromaticke a nemas digestor, tak zato rekuperacia nemoze, menenie filtrov, je blbost, staci vycistit, raz za rok, ono je to velmi jednoduche na porovnanie, vypnite si v aute, vetranie, zapchajte vsetky otvori a skuste ho pouzivat. ano v starych domoch nebola rekuperacka, tie sa vetrali automaticky dierami,Odpoveď na príspevok od jblaze:
@fero1821 je to sprava ani nie pre teba ked si ta… @jblaze Neviem nespomínam si, že by naši na ,,starom" dome mali diery :)Odpoveď na príspevok od fero1821:
@jblaze Neviem nespomínam si, že by naši na ,,sta… @fero1821 skara ku skare, a ked to spocitas tak mas jedu velku 200 vku ruru :) asi tolkoOdpoveď na príspevok od jblaze:
@fero1821 skara ku skare, a ked to spocitas tak m… @jblaze Steny možno viac dýchali, to áno. Ale ak sa Ti v novostavbe spraví pleseň, tak je to buď preto, že máš tepelný most, teda zle zaizolovanú stavbu. Prípadne máš vlhko, teda nevyschnuté potery, resp. omietky dobre a už ideš hneď bývať, prípadne ešte jedna vec, a to, že nadmerne je vo vnútri vlhko z iného dôvodu, ako zamákanie múra. To môže byť nadmernou parou v kuchyni. Ak ale frčí digestor a aj normálne vetráš, tak nie je problém. Dôvodom plesní však nie je chýbajúca rekuperácia.Odpoveď na príspevok od fero1821:
@jblaze Steny možno viac dýchali, to áno. Ale ak … @fero1821 Kto ide proti rekuperácii,ide pro nám,ale nás nesmie z cesty rekuperácie zviesť. Národ slovenský rekuperačný sa nenechá obalamutiť žiadnym triednym rekuperačným nepriateľom!!! Venceremos!!! Rekuperácia forever!!!Odpoveď na príspevok od fero1821:
@jblaze Steny možno viac dýchali, to áno. Ale ak … @fero1821 nechapem preco si taky anti vetraci, automaticke vetranie je lacna zalezitost, ktore zvysuje komfort a setri cas. setri stavbu okna, ono ked to mas v projekte, tak ti to zaplatia okna, ked das 3 neotvarave, mozes si poriesit rozvody, samotna rekuperacia, je len tepelnovodiva doska ktoru obteka vzduch a ventilatore.Odpoveď na príspevok od stanlej:
@janula_be mas riadny zazitok. Smrad z cesty a op… @stanlej "tak to si mal riadne stastie na projektanta, este stale si na nu malokto vobec spomenie, nieto este hned v zaciatkoch, resp. pri planovani stavby." Blbosť. Bežne sa projektanti pýtajú majiteľa, či chce do nového domu aj rekuperáciu a aj ju odporúčajú kvôli tomu, že im hodne pomáha pri EHB. Že budúci majiteľ nevie čo je tá rekuperácia je druhá vec ale zpravidla už aj ten vie o čo ide. Občas sa stane, že nemá šajnu ale väčšinou vie o čo ide a má už na ňu názor. Obvykle nasatý z internetu alebo odporúčaní kamarátov a podobne.