Odpoveď na príspevok od islk:
@rurer By-pass v pasivnej rekuperacii je podla … @islk Hlavne, že ti vstupujú komáre a zlodeji. veľa šťastiaOdpoveď na príspevok od deciont:
odkedy mame rekuperaciu, tak vzduch sa stale meni… @deciont ono je to otváranie okien, ak máš rekuperáciu, absolútne odveci 🙏 ak je pustená, samozrejme.Odpoveď na príspevok od danculd:
@jan6872 Tak ako vie pasivna rekuperacia rekupero… @danculd pasívna rekuperácia je hlavne preto aby sme mali stále dosť čerstvého vzduchu, ale nikdy nenahradí klimatizáciu ktorá vie kúriť i chladiť, v zime ušetrí teplo ale vysvetli mi tú tvoju fyziku ako dokáže v týchto dňoch ked je nonstop nad 30 cez deň a v noci niekde na pár hodín neklesne pod 20 ochladiť vnútri na +25Odpoveď na príspevok od duzu:
@danculd pasívna rekuperácia je hlavne preto aby … @duzu jasne, ze sa to da aj s rekuperaciou a bez problemov. ja klimu nemam, iba centralnu rekuperaciu a uplne v pohode. klimu by som nechcel, staci, ze to mam v robote, uz aj v aute mi dost vadi, vkuse su vsetci soplavi 🤣Odpoveď na príspevok od majkisper:
@duzu jasne, ze sa to da aj s rekuperaciou a bez … @majkisper vidíš ja nemám doma nič a tiež sa dá , donedávna nemal nikto nič a tiež to všetci prežili.Odpoveď na príspevok od duzu:
@majkisper vidíš ja nemám doma nič a tiež sa dá ,… @duzu hej, to je pravda, kedysi sa to dalo aj bez toho, ale vtedy ani nebolo na výber. teraz už človek má možnosti, tak prečo si to nespríjemniť, keď vie. jasné, prežiť sa dá všelico, ale ja radšej fungujem v pohodlí, keď už sa to dá. 😉Odpoveď na príspevok od janula_be:
@duzu hej, to je pravda, kedysi sa to dalo aj bez… @janula_be v oblasti kde bývam sa dá v pohodlí bez toho všetkého,nie je tu ani extra teplo a teraz už ani zima a kúrenie len elektrické bezpracné a kedže som prestal fajčiť miniem i menej ako jednu krabičku denneOdpoveď na príspevok od duzu:
@danculd pasívna rekuperácia je hlavne preto aby … @duzu Ja som niekde pisal, ze vie ochladit dom na 25 alebo ze nahradi klimatizaciu? Odpovedal som iba na iny prispevok, ze tak ako vie rekuperovat teplo (rozumej ohrievat vonkajsi nasavany vzduch vnutornym odsavanym vzduchom), tak isto vie prirodzene rekuperovat aj chlad ked sa podmienky otocia. Takze ked nasava z vonku teplejsi vzduch, tak sa vo vymenniku ochladi osavanym vzduchom z interieru. Jednoducha fyzika.Odpoveď na príspevok od rurer:
@islk Hlavne, že ti vstupujú komáre a zlodeji. ve… @rurer Ty si ale komar :), vsetci dobre vieme ze najlepsi vzduch je vonku v prirode, cize ani rekuperacia nenahradi takuto kvalitu vzduchu (iba sa k nej priblizuje), ...pozri CO2 a vies o com hovorim.Odpoveď na príspevok od islk:
@rurer Ty si ale komar :), vsetci dobre vieme z… @islk jasne, vonku v prirode je vzduch uplne iny,, to sa ani neda porovnavat...ale ked clovek byva niekde, kde je vela prachu, smogu alebo ma doma alergika, tak nonstop otvarat okna tiez nie je vyhra. vtedy prave rekuperacia celkom zachranuje – prefiltrovany vzduch bez pelu a prachu je pre citlivych ludi velka ulava. cize je to taky kompromis...na cerstvy lesny vzduch to sice nema, ale v realite byvania v meste alebo pri ceste je to casto fakt pomocnik.Odpoveď na príspevok od majkisper:
@islk jasne, vonku v prirode je vzduch uplne iny,… @majkisper ved to, ked clovek porovna kolko casu travi doma a aky vzduch tam dycha, tak to dava velky zmysel.Odpoveď na príspevok od majkisper:
@islk jasne, vonku v prirode je vzduch uplne iny,… @majkisper v tom plne suhlasim, presne ako pises. Preto ja radcej preferujem byvanie v prirode ako vo velkom meste.Odpoveď na príspevok od majkisper:
@islk jasne, vonku v prirode je vzduch uplne iny,… @majkisper no a otvorím pravdu a tam reklama čistý horský vzduch sa predáva v konzerváchOdpoveď na príspevok od stanlej:
@majkisper ved to, ked clovek porovna kolko casu … @stanlej najviac času strávim pri bývaní v spálni asi 8 hod/denne, tam potrebuješ najviac čerstvého vzduchuOdpoveď na príspevok od islk:
@majkisper v tom plne suhlasim, presne ako pise… @islk no a niekedy clovek proste na vyber nema. spravi to, co je v jeho moznostiach. tiez by som si radsej zvolil zivot v prirode, ak by som mohol.Odpoveď na príspevok od stanlej:
@islk no a niekedy clovek proste na vyber nema. s… @stanlej tak vzdy budu ludia rozdeleni na dva tabory. jedna skupina povazuje taketo technologie za absolutne zbytocne (ved sa da zit aj bez toho... kedysi to tu nebolo a prežili sme... su to len investicie navyse...) a skupina druha zas na ne neda dopustit a je to uplne v poriadku. ved by bola nuda, keby mame vsetci rovnake nazory.Odpoveď na príspevok od deciont:
@stanlej tak vzdy budu ludia rozdeleni na dva tab… @deciont presne tak, ale to je tak vo vsetkom. ved nie je povinnost si dat rekuperaciu. takisto nie je povinnost postavit si dom. proste kazdy byva tak, ako mu je najlepsie a netreba mat blbe poznamky k tomu, co ja zrovna nepreferujem. bodka. 😃Odpoveď na príspevok od janula_be:
@deciont presne tak, ale to je tak vo vsetkom. ve… @janula_be @deciont @stanlej Plne s Vami suhlasim a som rad ze vsetci tomu rozumieme :-) ... a tym zaroven vieme poradit mladsej generacii o vyhodach rekuperacie.Odpoveď na príspevok od islk:
@rurer Ty si ale komar :), vsetci dobre vieme z… @islk Ty vôbec nevieš o čom hovoríš.Odpoveď na príspevok od deciont:
@stanlej tak vzdy budu ludia rozdeleni na dva tab… @deciont presne ako pises. Je vporiadku mat rozdielne nazory. Ludia, ktori vsak moderne technologie povazuju za vyhodene peniaze, si velmi neuvedomuju ich vyhody. Mozno im to nemal kto poriadne vysvetlit. Ze aj ked sa pociatocna investicia zda byt zbytocne velka, je to pre nich ohromny prinos. Ulahci im to zivot, sprijemni a nakoniec aj investovane peniaze nielenze vrati, ale usetri dalsie za nakladne opravy.Odpoveď na príspevok od islk:
@janula_be @deciont @stanlej Plne s Vami suhlas… @islk ano, poradit vieme, aj vysvetlit, trochu po tej uzivatelskej stranke a mozno podaktori aj po tej odbornejsej. Ale nikoho netreba do nicoho nutit, to by malo skor opacny efekt. Tak ako ja som zastanca vyuzivania vsetkych dostupnych modernych technologii, ako je napriklad aj rekuperacia, niekomu sa to moze zdat nepodstatne pre jeho zivot.Odpoveď na príspevok od rurer:
@islk Ty vôbec nevieš o čom hovoríš. @rurer Vypinam ta za tvoje primitivne poznamky.Odpoveď na príspevok od deciont:
@stanlej tak vzdy budu ludia rozdeleni na dva tab… @sverdik ľudia sa boja nových technológií odjakživa... ja som bol tiež proti rekuperácií, prišlo mi to ako zbytočnosť... a tak som nedal... teraz aj ľutujem ako mnohé veci ktoré som mohol pri stavbe spraviť inak 😃 @deciont ľudia nie sú rozdelení na dva tábory, podľa mňa sú rozdelení (skôr radikalizovaní )na stovky táborov a tá fragmentácia nemá konca ... aj jednotlivé tábory sa delia a hádajú medzi sebou 😀 napr. elektromobilisti vs. zastancovia spaľovakov aj tí elektro sa delia na teslofilov a teslahejterov a pod. a hádajú sa medzi sebou, žijeme chorú dobu 🤣Odpoveď na príspevok od deciont:
@stanlej tak vzdy budu ludia rozdeleni na dva tab… @deciont Lenže názory vznikajú na základe nejakých poznatkov. Keď má niekto názor, že rekuperácia je zbytočná, väčšinou vzniká na základe nedostatočnej znalosti problematiky. Sú ľudia, ktorým stačí naznačiť, že je to dobré a sami sa ponoria do štúdia, potom sú takí, ktorí si to nechajú vysvetliť a zmenia názor a potom sú takí ti "dajte mi s tým pokoj veď si otvorím okno". A pritom to nepovažujem za žiadnu modernú technológiu, len za vzduchotechniku v menšom.