Rekuperácia - áno, či nie?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Ideme si nechat postavit montovany bungalov. Je potrebna rekuperacia?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tinca8:

@legasi Komfovent 300. Veď to, aj nám sa to zdá …
@tinca8 tak co som pozeral tak tam by ste mali mat max.prietok vzduchu 320 m³/h, kdezto ja mam 425 m³/h. Potom nerozumiem kde by mohol byt problem. Mozno ako epto pisal. Odsledujte a dajte vediet. Ja chapem ze ono clovek na to nema cas a je rad kolkokrat ze je rad. No nemalo by sa to zanedbavat aby vam jedneho dna neprestala ist uplne. A zakon schvalnosti je, ze sa to zvykne stavat po zarucnej dobe 🙃
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od deciont:

@tinca8 tak co som pozeral tak tam by ste mali ma…
@deciont určite odsledujeme, je tam ešte zopár nejasností čo k tomu máme, tak nech to neriešime po častiach, keď budeme mať komplet "analýzu" :) dám vedieť
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od deciont:

@tinca8 tak co som pozeral tak tam by ste mali ma…
ako je to prosim vas s vlhkostou vzduchu v zime pri rekuperacii? nevysusuje to moc vzduch, ked ide stale cerstvy dnu?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ivetik78:

ako je to prosim vas s vlhkostou vzduchu v zime p…
@ivetik78 tak ono kazda rekuperacia predsa len ten vzduch svojim sposobom vysusa, tomu sa clovek nevyhne. Ale nie je to zase nieco strasne, ze by ste teraz z toho zostali doma vsetci chori a tazko by sa vam dychalo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janula_be:

@ivetik78 tak ono kazda rekuperacia predsa len te…
@janula_be hej jasne, to chapem, ze uplne sa tomu neda vyhnut…len ma to zaujima skor z praxe, ci je to citit doma nejako vyrazne? alebo ste museli riesit zvlhcovac? mam totiz male deti a nechcem, aby mali nonstop upchate nosy len preto, ze bude doma prilis sucho.
Odpovedať

@janula_be hej jasne, to chapem, ze uplne sa tomu…
@ivetik78 my napriklad doma pocas tej zimy mame pusteny zvlhcovac vzduchu a uplne v pohode to postaci. a nikto nechodi s upchatym nosom 😄 ale inak pocas roka to nie je tak citelne. no a druha vec je este moznost entalpickeho vymennika 😉
Odpovedať

@ivetik78 my napriklad doma pocas tej zimy mame p…
@janula_be a ten zvlhcovac mate aky?nejake jednoduchsie riesenie alebo nieco zabudovane? verim, ze sa to bude dat vyriesit aj inak ako tym entalpickym vymennikom 😅 to asi nebude najlacnejsia polozka.
Odpovedať
Profilova fotka

@janula_be a ten zvlhcovac mate aky?nejake jednod…
@ivetik78 my mame normalne zvlhcovac stadler v obyvacke a ten nam v pohode postaci 😉 ta moznost tam samozrejme je, zalezi uz od vasich moznosti a financii.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od stanlej:

@ivetik78 my mame normalne zvlhcovac stadler v ob…
@stanlej ten entalpicky vymennik je super vec, ale ta penazenka asi dost zaplace, no 😅 ja by som to asi riesila ako vy, najprv skusit jednoduchsie riesenia a az keby to nebolo ono, tak potom zvazovat nieco drahsie.
Odpovedať

ako je to prosim vas s vlhkostou vzduchu v zime p…
Ja mám rotačný a vzduch vysúša. Dal som zvlhčovač a s prehľadom to pomohlo. Len je to ďalšia rároha, čo doma zavadzia a vyžaduje údržbu, i keď nenáročnú.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od ralf364:

Ja mám rotačný a vzduch vysúša. Dal som zvlhčovač…
@ralf364 co mas rotacne? 😃 tak ale zas ten zvlhcovac nema veklsot chladnicky, ze by si mal problem najst mu miesto a presne ako si napisal ani ta udrzba nie je zas az tak narocna. a predsa len, vsetko co si zadovazis nejaku tu udrzbu potrebuje aby to fungovalo tak ako ma.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sverdik:

@ralf364 co mas rotacne? 😃 tak ale zas ten zvlhco…
@sverdik ale tak predsa len zase dalsie zariadenie, ja uz mam pocit, ze sa neviem pomaly doma ani hybat, vsade cosi.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od embeck:

@sverdik ale tak predsa len zase dalsie zariadeni…
@embeck a nehovoriac o tom, že ten zvlhčovač potrebuje demi vodu. Takže k tomu treba ďalšie zariadenie,ja mám osmózu. A ďalšia nevýhoda reku , že zmiešava teplotu vzduchu v celom dome. U mňa v spálni je vypnutá podlahovka, ale v zime je max o 1,5stupňa studenší vzduch ako inde v dome. Čo je pre mňa málo.
Odpovedať
Profilova fotka

@sverdik ale tak predsa len zase dalsie zariadeni…
@embeck Ale veď čo dnes nemáš doma? Už len kávovar ti spraví kávu, ale rekuperácia ti spraví vzduch na dýchanie a to je podľa mňa trochu dôležitejšie 😄 @igorkoo No a čo, raz za čas to preleješ, žiadna tragédia..A poviem ti, radšej o stupeň chladnejšie ako sa ráno zobudiť s vydýchaným vzduchom jak v autobuse.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jan6872:

@embeck Ale veď čo dnes nemáš doma? Už len kávova…
@jan6872 ked mas otvorene okno, tak nemas vydychany vzduch logicky 😀 a v noci je to pecka, balkonove dvere dokonca dokoran mavame v lete, ked spime...co je viac 🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od uhrovkova:

@jan6872 ked mas otvorene okno, tak nemas vydycha…
@uhrovkova to je sice pravda, ale za to mas plny dom komarov, musiek, nocnych motylov a este neviem akej kadejakej havede 😁
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od majkisper:

@uhrovkova to je sice pravda, ale za to mas plny …
@majkisper ved to, ze ono ani sietky proti tomuto velmi nepomahaju velakrat 😃
Odpovedať

@majkisper ved to, ze ono ani sietky proti tomuto…
@embeck tak ale sietka a rekuperacia je dost podstatny rozdiel. To si nemozes ani len porovnavat. Cez sietku a to ani neviem ako mi presli aj bzdochy 😅
Odpovedať
Profilova fotka
moja sestra si dala sietky len do dvoch izieb napriklad 🤣 a to teda netusim, aky malo vyznam, ale dost sme sa na tom pobavili.
Odpovedať

moja sestra si dala sietky len do dvoch izieb nap…
@uhrovkova mozno vetra len cez tie dve okna 😆 ale neviem si to uprimne predstavit ze k comu to bolo dobre. a druha vec je ze bohvie kolko ju vysli tie dve sietky. ak si ich davala robit na mieru a nema len take tie nalepovacie na ram okna, tak to uz radsej mohla dat cast tych penazi na tu rekuperaciu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od legasi:

@embeck tak ale sietka a rekuperacia je dost pods…
@legasi To so bzdochami a chrobákmi som zistil v práci, nakopon sa hmyz dostával otvormi pre odtok vody z rámu okna. Doma som potom ako prvé pozrel aké tam mám otvory.
Odpovedať
Mozno priprava na rekuperaciu v kombinacii s elektro rozvodmi. Ak treba zhodis ovladac a das rekuperaciu na jeho miesto
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zdenkonr:

@legasi To so bzdochami a chrobákmi som zistil v …
@zdenkonr a to je celkom dobrý postreh. To by mi nenapadlo, že aj odtiaľ je vlastne nejaký ten priestor kade vôjdu dnu. Ako si to nakoniec riešil? @alubbka ??
Odpovedať

@jan6872 ked mas otvorene okno, tak nemas vydycha…
@uhrovkova No to je pecka. Plný dom komárov, much, prachu, a možno aj hluku. A keď sa pritrafí, tak aj nepozvaný hosť.
Odpovedať

@zdenkonr a to je celkom dobrý postreh. To by mi …
@janula_be Neriešil som to - máme okná Salamander a tam nie je taká fuka. A v práci som povedaľ šéfke že tam má 20 chrobákov :-)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rurer:

@uhrovkova No to je pecka. Plný dom komárov, much…
@rurer tak ono sa to moze stat aj keby mala tie sietky na vsetkych oknach. Hluk neviem ako s tym suvisi, ale niekedy niet nad fixne okna a rekuperaciu. Tam mas isotu ze sa ti nic z tohto dnu nedostane 😅
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od stanlej:

@rurer tak ono sa to moze stat aj keby mala tie s…
@stanlej tak vraj tie sietky vedia trosku utlmit hluk i ked mne osobne ot tiez pride ako nonsens, lebo to by muselo byt nejake plexisklo a nie sietka 😁 fixne okna nie su taky zly napad, no dal by som ich asi len na spodne podlazie. neviem si predstavit ako by som ich umyval na poschodi 😁
Odpovedať
Pripajam fotku z pasivnej rekuperacie v domceku A0+ bez klimatizacie :) TT01-> nasavacia teplota vymennika TT04-> vystupna teplota vymennika do interieru Na TOPe bol rozdiel 7st
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od islk:

Pripajam fotku z pasivnej rekuperacie v domceku A…
@islk bez dodatočného chladenia pasívna rekuperácia? a to je ako možné, veď keď je raz pasívna tak len vetrá a neochladzuje aj vzduch nie?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan6872:

@islk bez dodatočného chladenia pasívna rekuperác…
@jan6872 normalna vec, ked mas vnutri 22 stupnov a vonkajší 35 stupnovy vzduch ide cez vymennik tak ti dovnutra nepojde 35 stupnov...to by musel byt zapnuty bypass ( cisla su len ako priklad)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?