Problém s podlahových kúrením

Profilova fotka
Dobrý deň. Potrebujem poradiť. Neviem ako má biť správne nastavené podlahové kúrenie.Máme kombinované aj s radiátormi no minulí rok v zime sme mali v izbách kde je podlahovka iba 17 stupňov. Kurenári nám nevysvetlili ako máme nastavovať.raz nám to kúrí dobre raz nie.doteraz kúrilo a dnes zase polovica podlahy teplá druhá studená.V jednej izbe sú 2 hady. nechápem tomu .máme akumulačnú nádrž.natlakovaná je . ešte ma napadlo či to nerobý čerpadlo keďže nevieme na koľko kw má byť nastavené tak ho nepredstavuje.pridávam fotku.prívod do podlahového kúrenia je teplý no odvod je studený(je to tak správne).Dakujem za každú radu. radiátory kúria parádne.Dúfam že som to aspoň ako tak zrozumiteľne napísala.
Odpovedať
odvzdusnene to je?
Odpovedať
Profilova fotka
@vicuska161 niekde musi byt zmiesavsaci ventil pre vodu do podlahovky, ktory znizuje teplotu. Treba pozriet ako je nastaveny.
Odpovedať
@vicuska161 Myslím, že to bude zle vyregulované. Z posledného obrázku vidno, že ten prvý ventil napravo je otvorený až veľmi. Podľa mňa tam sa tlačí všetká voda a do zvyšných to teplú vodu nepretlači. Ten, čo je úplne otvorený treba priškrtiť a ostatné o pol otáčky pootvoriť.
Odpovedať
@chrobak7 Neukazuju tie cervene plavaciky prietok? Tie vyzeraju byt vsetky na jednej urovni..
Odpovedať
Profilova fotka
@mirec1 Áno je odvzdusnene
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj toto je ono ?je na 6 ke
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 no lenže sa to vôbec nepohne môžem otáčať ako chcem čeli tá umelá hmota s čím sa krúti sa pretáča aj 6 x dookola.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj takto to celé vypadá.. no mám také nervy na tých kúrenárov..vrch je podlahovka spodok radiátory..bolo na.obydvoch 22 kw včera som ubrala na radiátoroch na 7 kúria rovnako..žiadna zmena a tá 2 rúrka z hora je stále studená...a žiadny kúrenár nechce prísť sa na to pozrieť že po druhích opravovať nebudú. @mirec1 @chrobak7 @majonez
Odpovedať
Profilova fotka
@mirec1 @majkoj @chrobak7 @majonez Úplne vpravo je spálňa ..tá je teplá a ostatok a 2 izby po 2 hady z tých kurý len po jednom.
Odpovedať
Profilova fotka
@vicuska161 tie preitokomey su odfotene ked islo cerpadlo ? Ak ano tak problem je , ze tam nemas dostatocny prietok.
Odpovedať
@vicuska161 @majkoj Podla mňa to je fotenė, keď čerpadlo kotla nešlo, teda v tej chvíli kotol nekúril, lebo tam nevidno ziadny prietok. Tie pružinky su všetky hore. Pri prietoku vody tie pružinky klesnu podľa veľkosti prietoku. Vicuska - ten červený prúžok nie je na nastavovanie, ale to je aretácia (aby sa nastavenie nezmenili ). Ten cerveny krúžok treba dať dole a točiť celým tym valčekom, v ktorom je pružina. Ak chceš prietok znížiť, treba valček otáčať v smere hod. ručičiek a naopak. Najlepsie je postupovať tak, že všetky ventily sa najskôr uzavrú a potom sa otvoria napr o jednu otočku. Ak to nestačí, postupne sa jednotlivé okruhy pomaly pridavaju - otvárajú, az kým vsetky okruhy kúria rovnomerne. Vyregulovanie je proces na pár týždňov, kym sa najde ten správny prietok všetkých okruhov.
Odpovedať
@vicuska161 Z fotky vidno, že ten pravý ventil je otvorený až príliš a berie veľa z prietoku. Druhý sprava by mohol byť, tretí je zatvorený až príliš, treba ho pootvoriť, miestnosť začne kúriť, predposledný je dobre. Posledný, ľavý by mohol byť ok, možno ho trochu uzatvoriť (o pol otáčky)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@chrobak7 opatrne, ona pise, ze raz to ide a raz nie, takze to vyregulovanim nebude a cele to akurat tak rozsteluje :)
Odpovedať
@majkoj Lepšie by bolo, keby to zobral do ruky niekto znalý. Veď ona točila s tým červeným krúžkom, čo nie je na nastavovanie. Tým by ani nemalo ísť pootočiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 @majkoj fotila som to teraz ..kotol kúry na peci mám 74stupnov nerobila som s tým červeným ale s bielym čo je pod tým(pridávam foto ale to biele úplne sa prekrúca nedá sa stým nič nastaviť do poriadku).ked to pootocim kyvne sa pružina ale strašne slabo.no nič nepovedali ako čo nastavovať ach moje nervy.
Odpovedať
@vicuska161 Tie biele to sú uzatváracie ventily. Keď si pozrieš môj rozdeľovač v tejto téme: http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... tak tam uvidíš, že niektoré mám na elektropohon pripojené k termostatu. Ale pre teba to nie je podstatné. Ty ich potrebuješ mať otvorené úplne. Pre istotu môžeš tie biele ventily odmontovať úplne, spodný závit vytočíš proti smeru hodinových ručičiek. Radšej zavolaj kúrenára, nech ti to ponastavuje. Ty máš asi zle nastavené tie horné prietokové ventily. Tie je ťažšie nastaviť, treba dať dole tú červenú krytku a pootáčaním prietok uvoľniť alebo zredukovať. Výsledok ale nevidíš okamžite, preto je ťažké dosiahnuť optimálne nastavenie hneď. Inak tie spodné tiež môžu nastaviť prietok. Spodok treba riadne utiahnuť a smerom doprava ich úplne uzatvoriť. Potom ich pomaly doľava otvárať, kým prestaneš cítiť odpor tej tyčky, ktorá je pod tým ventilom. Potom znovu môžeš trochu ventil uzatvoriť po štvrť až pol otáčkach.
Odpovedať
Profilova fotka
@vicuska161 odfot tie prietokomery ked bezi cerpadlo, potom sa pohneme dalej.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 tak sme to z manželom všetko pootvarali nech vieme aký je prietok no pod 0,5 čo je na vrchu ani neklesne pružina.tak asi to všetko teda pozastavuje a pomalí budeme púšťať som zvedavá či to konečne pôjde príde aj kúrenie sa na to pozrieť len no dúfam že to bude vedieť je to stará škola .
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 teraz to máme takto...všetko kúry čerpadlo ide ...manžel sa pýta či bude ste mi nenapisaly číslo telefónu že by vám zavolal aby ste nám vedeli poradiť lebo takto to je na dlho..:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vicuska161 tam nemas skoro prietok, daj cerpadlo na maximum a odfot znova.
Odpovedať
@vicuska161 Ja nie som kúrenár, iba majiteľ - samouk. Tiež som sa sám naučil nastavovať ten rozdeľovač, lebo som nechcel za každú drobnosť volať inštalatéra. Ale teraz to vyzerá dobre - na začiatok. Tá pružinka neklesne výrazne pri prietoku. Treba vziať do úvahy, že teraz je maximálny prietok cez všetky ventily, takže keď sa voda rozdelí do všetkých, tak prietok cez každý jeden nie je tak výrazný. Keby ste uzatvorili všetky okrem jedného, tak by pružina (teda ten krúžok na pružine) mohla klesnúť možno na dvojku. Môžete to vyskúšať. Teraz to treba nechať tak cca jeden deň. Zajtra uvidíte, ktoré okruhy kúria viac, ktoré menej. Tie, ktoré budú kúriť viac, trochu priškrtíte. A tak každý deň, až kým nebudú vetvy kúriť rovnomerne.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 prietoky pred tym a teraz su na fotkach (takmer)rovnake. Pred tym si pisal " Podla mňa to je fotenė, keď čerpadlo kotla nešlo" a teraz pises "Ale teraz to vyzerá dobre - na začiatok. " ? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj no ale čerpadlo je na maxime.22kw viac sa nedá.Dakujem za radu @chrobak7 tak teda ďakujem za radu počkáme do zajtra a uvidíme.veľmy ste nám pomohli..to s tým nastavovanimsom vôbec nevedela .
Odpovedať
tak suma sumarum zatial, cerpadlo naplno, prietok ziadny, daky okruh kuri a daky nie. dalsie SPH presne jak pri kotloch. preco ste to neriesili uz minuly rok? preco nereklamujete tento stav u kurenarov ktori vam odovzdali realizaciu a mate na nu zaruku a narok na reklamaciu? vyplatili ste celu sumu za nefungujucu realizaciu? hlada sa strateny prietok. ci v trubkach, ci na rozdelovaci, ci na cerpadle, ci na termoventile. a viete aspon ake prietoky by ste v tych okruhoch mali mat? tie zanesene prietokomery po roku to nebude asi nova instalacia.
Odpovedať
Profilova fotka
@vicuska161 tak asi mas slabe to cerpadlo potom. A podla toho ake je pocasie, raz vykuri a raz nie. 5 okruhov po 0,5l/min to je 150l/h s tym sa vela tepla preniest neda.
Odpovedať
Zavri vsetky vetvy,potom odvzdusni jenu vetvu,vytlac z nej vzduch,bublinky ,potom zavri ju a odvzdusni dalsiu vetvu ,tak chod vetvu po vetve ,dsmosyatne kym prestanu ist bublinky ,ak to ani potom nepojde tak treba podumat viac...pusti vsetky a uvidis..
Odpovedať
@vicuska161 Čerpadlo sa môže trápiť cez zanesený filter. Kontroloval ho niekto?
Odpovedať
Profilova fotka
@rvs kúrenie bolo v celom dome robené minulý rok v novembri.žial firma ktorá nám ho robila už nefunguje ( nevieme z akých dôvodov) dopátrať sa taškou a komunikácia viazne že oni už tu firmu neprevadzkuju. Takže sa reklamovať nedá.nevieme vôbec nič nič nám nevysvetlily.po mesiaci sme reklamovaný keď tiekly spoje neochotne sa dostavili no od v tedy už ochota vymizla už ani komunikácia cez telefón...všetko bolo fungl nové len asi nespoľahlivý robotníci.( Presný názov firmy neviem.akurat majiteľa Dominik gavinsky ktorý je Poliak.zaplatili sme 7000€ )
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj no presne keď je teplejšie tak kúry keď je chladno akokeby to nestihalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda skúsim to..ale už dôjde aj opravár. @dedo758 Nekontroloval..kde by to malo byť?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?