Problém s kúrením podlahovka + radiátor

Dobrý večer, mám taký menší problém s kúrením. V dome mám kombináciu kúrenia radiátory a podlahové kúrenie. Ale mám pocit, že podlahovka asi nekúri ako by mala. Nechal som prerobiť kúrenie, lebo pôvodne boli horný aj spodný okruh napojené na jedno obehové čerpadlo a termostat bol na spodnom podlaží, kúrenie sa mi spustilo tak 3 krát za deň, preto bolo na hornom poschodí zima. Kúrenár mi navrhol jednoduché riešenie, kde zapojil ďalší termostat hore a prepojil to, cez riadiacu jednotku. Fungovalo to systémom keď bola požiadavka na kúrenie hore tak kúrilo iba hore, ak bola požiadavka na kúrenie dole, kúrilo aj hore aj dole, problém bol, že keď dlho nekúrilo dole, strašne mi vychladla podlaha a keď sa spustilo kúrenie tak kúrilo cca 1,5 hodiny, kým prehrialo podlahu a vykúrilo na požadovanú teplotu, ale samozrejme kúrilo aj hore, ale tam už aj prekurovalo a keď som dal hlavice a priškrtil som ich tak potom strašne dlho kúrilo hore proste asi celé zle. Tak som sa rozhodol prerobiť to ako mi radili a nechal som namontovať hydraulický rozdeľovač, na dva okruhy s dvoma rôznymi teplotami. A teraz k tomu problému, spiatočka na podlahovke je studená aj dole na rozdeľovači, prietoky sú na maximum, vstupná teplota je 40 stupňov, aspoň podľa teplomera na DIM skrinke. Teraz sa kúrenie spúšťa každých cca 10-15 minút, ale stále je spiatočka studená. Kotol mám na poschodí Protherm Tiger Condens 18/25 Hydralický rozdelovač (DIM) na poschodí Immergas 2 okruhy, dve rozne teploty Horné poschodie: rozdelovač na 6 radiátorov Spodné poschodie: rozdeľovač na 5 vetiev. Troška ma prekvapilo, že tá dim skrinka strašne často spúšťa kúrenie. Pridávam aj fotky ako to je spravené pod kotlom a fotku rozdeľovač, aký je na podlahu, k nemu som mal taký malý modrý kľúčik, ktorý neviem načo je, keď že rozdeľovač nemá odvzdušňovák.
Odpovedať
no spiatocka uz nema byt preco tepla, teplo sa odovzdalo do podlahy a do kotla sa vracia voda ktora sa ma zase ohriat a zopakovat cyklus. Ked si uvedomime ze privodna voda ma 40 C a odovzda teplotu betonu tak na spiatocke mozeme predpokladat mozno 15 C pri nabehu kurenia, neskor ked je podlaha nahriata aj spiatockova teplota vody stupne mozno na 20C co nie je na pocit vela. To problem v mojich ociach nie je minimalne co sa podlahovky tyka.
Odpovedať
Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
A ešte som zabudol, keď som sa to snazil vyregulovať, asi sa mi upchala jedna vetva, cez všetky preteka voda, len cez jednu nejde, prietokomer ukazuje stale 0.
Odpovedať
@angler78 stava sa, ked je prietok nula, tak hada treba krtkom, kompresorom alebo tlakom vody vyplachnut. Tu vela rieseni nie je.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?