Problém s podlahovým kúrením

Nasťahovali sme sa do domu a akosi pomaly sa nám rozbieha podlahové kúrenie. Jeden obvod sa mi zdá ešte úplne studený, a to už všetko beží naplno druhý deň. Aj pred nasťahovaním sme mali zapnuté kúrenie na cca 16 C. Teraz sme dali na 22, ale ide to veľmi pomaly. Kotol máme kondenzačný plynový. Tri hady fungujú v poriadku, nahrievajú podlahu, ale jeden had je v kotolni, na chodbe a na wc. V kotolni nahrial podlahu, ale na chodbe a wc nie. Ako je to možné? Ďakujem za akékoľvek rady a skúsenosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Riesime to teraz aj tu.Zavzdusnene,zle vyregulovane,atd.... http://www.modrastrecha.sk/forum/kure...
Odpovedať
@mikele148 Musíte počkať niekoľko dní. Potom sa to ustáli buď dobre alebo zle. Na to, aby sme Vám akokoľvek mohli poradiť, ste podali málo informácií o dome a inštalovanom kúrení. Aspoň typ kotla, vstupnú a výstupnú teplotu vody podlahovky by ste mohli uviesť. A hrúbky izolácií podlahy, stropu, skladbu obvod. steny, sklá. Alebo ešte lepšie tepelnú stratu domu. V odkazovanej diskusii je mnoho info, ktoré môžete aplikovať. Pre začiatok dajte do podlahovky čo najteplejšiu vodu = 40°C. Priškrťte okruhy v miestnostiach, kde až tak rýchlo kúriť nepotrebujete a otvorte tie, kde teplo potrebujete čo najskôr.
Odpovedať
Ako sa odvzdušňuje také kúrenie?
Odpovedať
Profilova fotka
@pivec, kolko ludi ma problem s podlahovkou? a vraj lahko nastavitelne-.... @mikele148 nedavaj nove temy, skus sa pripojit do temy , co tu uz je.. je ich viac,ale teraz je ziva ta o teplote vykurovacej vody :) vitaj v klube, mame podobny problem, nekuri nam dobre na najdlhsich okruhoch....
Odpovedať
@mikele148 skus nastavit na viac cerpadlo,nam to pomohlo,ked nedokurovalo jednu miestnost.
Odpovedať
mne to ide tiez nejako divne..skusam vyssi talk vody,aj mensi tlak vody.Stale sa kotol pohybuje na teplote 3stupnov a nie a nie ho vyhnat hore.Mam kotol 6 kW kuri 20hod denne,termostzat som odpojil nech ides stale.Ale volako ma neposlucha co vy nato?Byt ma60 m2
Odpovedať
@mojdo Aká je tá teplota vody na vstupe do podlahovky? Asi preklep máte? Nezáleží ani tak na ploche bytu, ako na jeho tep. strate. Lebo byt 60 m2 môže mať stratu 10 kW a môže mať 2 kW. Takže ťažko povedať, či kotol 6 kW je vhodný. Zatiaľ predpokladajme, že áno.
Odpovedať
@mojdo Začali ste kúriť niekedy teraz? Dvíhate teplotu v byte z nejakých +10°C? Alebo kúrite už od jesene, ale problémy začali teraz, keď vonku klesla teplota?
Odpovedať
No co viem obvodove mury su 50cm,byvam v 2poschodovej bytovke,kde byt podomnou nieje obasadeny a tym padom ze kurim elektrikou sa podmnou ani nekuri.Strop som zateplil sklenou vatou a su plastove okna.No nakompletku som to prerobil a kurim od minuleho roka.Ale az nedavno mi schvalili trifu DD5,ale najskor som si myslel ze termostat robi zlobu tak som ho odpojil,kotol sa aj vysplhal na tepltou 37,wow ale teraz ide na cca 30,31.Kotol mi neukazuje ziadnu chybu tak som s toho magor::))
Odpovedať
no kotol ide 20hod stale,ukazuje ze papa 6 kW lae nejako to nevidno chrr,zurim..asi kontaktujem firmu co mi to robila..uz som rozmyslal ci som nespravil chybu betonom co som to zalial..hladam chybu v sebe.ale asi to bude technika hehe dakujem za odpovede.
Odpovedať
@mojdo No, podlahovka musí byť v betóne, že. Chladný byt pod Vami úlohu zohráva, máte únik tepla nadol. Teplotu vykurovacej vody si zvýšte. Ak ide kotol v kuse a na max. výkon, pričom teplota v byte sa nezvyšuje, znamená to, že výkon nestačí. Otázka je, či ak nastavíte teplotu vody napr. na 38°C, či ju kotol vôbec dosiahne, keďže ide na max pre zohriatie len na 30°C. Podľa Vášho popisu to vyzerá na slabý výkon kotla. Najhoršie, že s izoláciou podlahy nespravíte nič... muselo by sa pod vami bývať. Múry, aj keď majú 50 cm, ale sú nezateplené, izolujú slabučko... Alebo ide o novostavbu z tehál typu therm? Tie izolujú pomerne slušne, oveľa viac než plná alebo voštinová tehla.
Odpovedať
Ved to ma štve najviac ze kurenar mi povedal 6 KW ti staci,to uz je aj vela.Tak som pekne nasraty ,ak to je malo.kotol dosiahol aj 37,aj viac ale ked bolo vonku ako tak,nie -15.Alebo ked odstavim nejaky obvod.Ved velmi zle je ze podomnou v byte nieje ani minimalna teplota co ma byt podla zakona.tak ak je von -15 a v byte su stare okna a nekuri sa moze tam byt 5?tak mozem kurit aj doblba.Byvam v starej tehlovej bytovke.dakujem za odpoved
Odpovedať
Článok sa načítava...
@00duch76 100W/m2 sa ti zda ukrutne malo? V byte? Len pre zaujimavost si ochotny napisat tvoju spotrebu na m2?
Odpovedať
Profilova fotka
@buggy 100W vyda teplo prirodzenym sposobom napr. 1 človek.. ciže ked do izby 20m2 daš 20 ludi, ktorí budu dýchať a ich telesna teplota je do 37stCelzia, nepotrebujes ani kurit :-) takto funguju aj pasivne domy sčasti :-D .. idealne, ak das ludi s horučkou, to vykuris aj rychlejsie :) :-D
Odpovedať
@katrin21 OKi, ale pasivaky sa tocia okolo 10-15W/m2 a nie 100W. To mne teda rozhodne neprijde malo.
Odpovedať
@buggy No ja viem tak ze 10-15 kW/m2. Cize 100W/m2 = 0,1kW/m2 = UKRUTNE MÁLO :-) .
Odpovedať
ee, bud rataj v kWh/m2.a cize kolko minies kWh na kurenie na m2 za cely rok, alebo potom okamzitu stratu pri definovanych teplotach interier-exterier. Ak je to napr. 21 stupnov interier a -12 stupnov exterier, tak ma budova nejaku stratu v kW. Vydelis vykurovanou plochou a ziskas potrebu tepla na m2. To vyjde v 0,xx W/m2. Pri pasivoch okolo 10-15W/m2. Nie za rok, ale okamzita strata tepla prestupom a vetranim. Ja napr. mam projektovanu stratu 7,8kWh/m2.a , ale okamzita strata pri -12 stupnoch exterier je cca 12W/m2. (osobne ma to stve, pretoze tvar budovy mam dobry, poschodovy dom, celkova spotreba mala a napriek tomu zdaleka nevyjde na 10W/m2, co je hranica pasivov nato, aby ich bolo mozne vykurit vzduchom) Takze tak.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?